DEBATINDLÆG

Kommunalvalg 2021: Anbefaler ikke Nye Borgerlige i Herning

Tidligere kandidat anbefaler ikke Nye Borgerlige i Herning

Jeg har netop på herningfolkeblad.dk læst, at Nye Borgerlige i Herning har smidt en af deres kandidater, til kommunalvalget senere i år, Adrian Svensen, på porten.

Begrundelsen? At kandidaten er ordblind.

Det kommer desværre ikke som nogen overraskelse, at niveauet hos Nye Borgerlige i Herning er på dette niveau.

Jeg var selv kortvarigt medlem af partiet, og kandidat for Nye Borgerlige i Herning til byrådet. Noget jeg var stolt af, noget jeg brugte mange timer på. Noget jeg ville have kæmpet for.

Jeg har indtil nu valgt at holde min mund med årsagen til, at jeg forlod partiet, droppede mit kandidatur.

Men med den aktuelle sag, samtidig med at vi nærmere os et vigtigt kommunalvalg i Herning, så mener jeg ikke længere, at jeg kan holde min mund.

Desværre kommer sandheden nogen gange til at lyde som mudderkast. Men fred være med det. Borgerne i Herning fortjener at have et grundlag at vælge kandidater og parti på.

Som skrevet blev jeg ikke smidt ud, men med den nuværende fravalg af kandidat hos lokalforeningen, så var der nok ikke gået lang tid før, jeg også havde fået sparket, hvis ikke jeg selv havde sagt fra.

Bakker op om Nye Borgerlige politikken

Det skal på det kraftigste understreges, at jeg bakker op om Nye Borgerliges politik. Jeg ville endda have anbefalet spidskandidaten i Herning, Knud Nielsen, hvis ikke det var fordi resten af kandidaterne, specielt Formand Mikael De Fries Jensen, fulgte med.

Jeg valgte at melde mig ud, droppe mit kandidatur, da formanden / næstformanden for lokalforeningen kørte, hvad man kun kan kalde en form for diktatur.

Jeg har fuld forståelse for, at man som parti, specielt et nyt parti, skal have klare retningslinjer, at man skal stå sammen.

Men når selvsamme retningslinjer ikke bliver fulgt af formand og næstformand i lokalforeningen, når man bliver tiltalt som et lille barn, bliver opsøgt på privatadressen og svinet til. Så er det jeg siger: nok er nok.

Jeg ved faktisk ikke, om resten af bestyrelsen i Nye Borgerlige Herning har fået den fulde sandhed om min udmeldelse. Men det havde nok ikke gjort nogen forskel. For bestyrelsen er lallende nikkedukker – beklager sproget – over for formand Mikael De Fries Jensen og næsteformand Charlotte Lindhardt. Siger de hop, så klapper bestyrelsen enstemmigt.

Herning fortjener sandheden

Lad mig komme med et eksempel på måden lokalforeningen kørte bag facaden.

Selv om vi i bestyrelsen / kampagneudvalget, havde besluttet, at vi som kandidater kunne sende læserbreve ind, uden de skulle godkendes, så var det ikke realiteten.

Var næstformanden utilfreds med et komma, en enkelt sætning, så fik man et opkald, hvor hun skældte og belærte. Nogen gange ringede formanden også, men man kunne tydelig høre, at han havde fået ordre fra sin næstformand.

Jeg har ikke en eneste gang udsendt læserbreve i Nye Borgerliges navn, mens jeg var kandidat, der har gået imod partiet eller lokalafdelingen. Det kan man ved selvsyn læse på herningfolkeblad.dk

Men hvad der fik bægeret til at flyde over var, da formand Mikael De Fries Jensen mødte op på min adresse uanmeldt, og ud af det blå smed en skrivelse, hvor de bad mig rette ind eller holde kæft.

En skrivelse der indeholder flere faktuelle forkerte ting. Et ordbrug som, hvis jeg havde brugt det, var blevet smidt ud over.

Bl.a. sætninger som “Kold og klamt. Det er bare ærgerligt” og “Så ret ind eller forsvind”

Jeg endte med at bede formanden forlade mit hjem. Sendte derefter en mail med udmeldelse til partiet.

Da jeg gik aktivt ind i politik, havde jeg besluttet mig for, at min integritet og min ytringsfrihed ikke skulle tages fra mig. Så ville jeg forlade politik med det samme.

I dag kan jeg se mig selv i øjenene.

God vind til alle partier med kommunalvalget 2021

Dette læserbrev er også optaget i Herning Folkeblad.

Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.