Danmarks Fremtid
47,5%
DEBATINDLÆG

Folketingsvalg 2022: Din stemme handler om retsstaten og demokratiet

Alle demokratiske valg er vigtige. Men folketingsvalget 2022 er et af de vigtigste valg i det danske demokratis historie. Det handler om retsstaten.
Din stemme handler om retsstaten og demokratiet - Leder før valget -Valget er dit - Folketingsvalg 2022
Kære alle stemmeberettigede danskere. Mange af jer er sikkert hamrende politisk uenige med undertegnede, en partiløs borgerlig dansker. Fred være med det. Det kaldes demokrati. Men jeg har en lille bøn til jer, før I sætter krydset i morgen.
Det her valg drejer sig om retsstaten, retsfølelsen og demokratiet. Det var det valget blevet udskrevet på grundlag af. At påstå andet er enten fornægtelse eller decideret at bilde folk en løgn ind. Valget blev udskrevet på baggrund af en af danmarkshistoriens største politiske skandaler, den ulovlige nedslagtning af et helt erhverv, nemlig minkavlerne.
Vi har en regering, et socialdemokrati, en Mette Frederiksen, der har begået dokumenteret grundlovsbrud, vildledt Folketinget og befolkningen, udstukket ulovlige instrukser, løjet flere gange, svindlet med skattemidlerne og misbrugt magten. Noget andre er blevet dømt for ved en rigsret. Noget socialdemokrater alt for mange gange er sluppet for uden konsekvenser.
Travlhed og folkesundheden var og er ikke undskyldninger for at begå lovbrud. Det understregede minkkommissionens rapport ganske tydeligt. Vi lever trods alt stadig i et demokrati, i en retsstat. At Mette Frederiksen ikke havde tid til at bruge 5 minutter på at læse et notat, et notat hun fik udleveret, er at holde danskerne og ikke mindst minkavlerne og deres familier for nar. Det er som minimum grov uagtsomhed. Grov uagtsomhed som skal dømmes ifølge ministeransvarlighedsloven.
Der her handler ikke om rød kontra blå blok. Det handler om lighed for loven. Det handler om, at partifarve ikke skal kunne afgøre om dine lovovertrædelser får konsekvenser. Det handler om, at et politisk flertal ikke skal kunne beskytte grundlovsbrud
Det handler om, at vi skal have tilliden tilbage til politikerne, til systemet, til retsstaten og demokratiet. Det handler om Danmarks Fremtid.
Her er fakta: minkkommissionen tog ikke stilling til, om der var tale om groft uagtsomhed, om der kunne tages retslige skridt mod Mette Frederiksen og flere af hendes ministre. For det måtte kommissionen ganske belejligt ikke.

Kommissionen har herved ikke foretaget en vurdering af, om der foreligger grov uagtsomhed

Derfor skal vi en gang for alle have undersøgt Mette Frederiksens retslige ansvar via en uafhængig advokatundersøgelse. Men det vil hverken Socialdemokratiet, Enhedslisten, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti være med til. Partierne der lige nu har flertallet.
Det er jo egentlig underligt, at rød blok ikke vil have afsluttet minkskandalen en gang for alle. Hvorfor man vil have mistanken hængende over hovedet for evigt? Man får næsten på fornemmelsen, at der er noget Socialdemokratiet og støttepartierne skjuler, noget de ikke tør tage konsekvenserne af? Samtidig peger de fingre af en advokatundersøgelse, fordi de mener, den ikke er uafhængig? Det hænger ikke sammen.
Jamen hvad så med Irak-krigen, er det sædvanlige ‘argument’ fra modstandere af en advokatundersøgelse af og rigsret mod Mette Frederiksen. Ud over at det ganske enkelt er et børnehave argument, ‘jamen de andre’, så skriver vi altså 2022. Vi har i mellemtiden haft en rigsret mod Inger Støjberg, der satte helt nye standarder for, hvad en minister kan dømmes for.
Den eneste mulighed for at genstarte vores retsstat og demokrati er ved at give rød blok det røde kort. For sandheden er, at hvis man stemmer på et hvilket som helst parti i rød blok, så får vi ikke en uafhængig advokatundersøgelse, så får vi ikke en endelig afslutning på minkskandalen.
Før at vi som land kan begynde at debattere fremtiden, skal vi have respekten tilbage for det helt grundlæggende, nemlig retsstaten og demokratiet. Kun på den måde vil vi som danskere kunne have tillid til politikernes, røde som blå, beslutninger fremover. Respekten får vi kun tilbage ved at få lavet en uafhængig advokatundersøgelse.
Og husk så på. Minkskandalen handler faktisk om mennesker. Det handler om minkavlerne og deres familier, der fik ødelagt deres liv og deres livsværk, da Mette Frederiksen og Socialdemokratiet nedslagtede et helt erhverv ulovligt. Om man går ind for eller er imod mink avl, har intet med sagen at gøre. Selv dem, man er uenige med, har krav på, at loven også gælder for dem. Minkavlerne har også krav på, at deres retsfølelse bliver genoprettet.
Din stemme i morgen afgør, om vi fortsat skal være stolte af vores retsstat og demokrati. Stolte over at bo i et demokrati ved navn Danmark. En stemme på Frie Grønne, Alternativet, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Kristendemokraterne og til dels Lars Løkke’s Moderaterne, er en stemme på at frede Mette Frederiksen for konsekvenser af hendes og Socialdemokratiets mange lovovertrædelser.
En stemme på Det Konservative Folkeparti, Venstre, Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige er en stemme på at få afsluttet minkskandalen. En stemme på at få lighed for loven tilbage i Danmark. Ved dette valg er selve partiet ligegyldigt, bare så længe det er et borgerligt parti, krydset sættes ved.
Alt for mange gange har socialdemokrater med held flygtet fra ansvaret. Måske derfor de ingen respekt har for reststaten og demokratiet. Det er på tide, at også Socialdemokrater bliver stillet for en dommer.
Valget er dit. Danmark fortjener bedre end 4 år mere med Mette Frederiksen og Socialdemokratiet.
God valgdag.