Danmarks Fremtid
KORT NYT

Misbruger Alternativet Britney Spears i politisk kampagne?

Alternativet er før blevet grebet i at misbruge kunstnere som Rick Astley og Banksy i deres politiske kampagner. Er det nu Britney Spears tur?
Alternativet misbruger Britney Spears i politisk kampagne - Ophavsret

Opdateret 17. Maj 2023 kl. 12.30: Alternativet har nu fjernet deres opslag. Partiet havde altså ikke fået tilladelse til at (mis)bruge Britney Spears til deres politiske kampagne. Igen har Alternativet overtrådt ophavsretsloven.

Alternativet har her tirsdag eftermiddag lagt et opslag op på Facebook, hvor de skriver, at vores drikkevand bliver mere og mere giftigt. Sammen med teksten ser man et billede af den verdensberømte sanger Britney Spears, påtrykt teksten ‘Dit vand er Toxic’.

Teksten er en reference til Britney Spears store hit ‘Toxic’ der på dansk betyder giftig.

Spørgmålet er, om et lille dansk venstreorienteret ekstremistisk parti som Alternativet har fået lov til at bruge en verdensberømt politisk kunstner som Britney Spears til at føre politisk Kampagne? 

De fleste kunstnere vil helst ikke blandes ind i bestemte partiers politiske kampagner, og ser man på Alternativets historik, når det gælder misbrug af kunstnere, så kan man have sin tvivl, om der er givet tilladelse.

For Alternativet har tidligere misbrugt kunstneren Rick Astley og hans nummer ‘Never gonna give you up” i forbindelse med afstemningen om forsvarsforbeholdet 1. juni 2022. Her havde partiet ikke indhentet tilladelse til brug af nummeret.

Og i forbindelse med afskaffelsen af Store Bededag havde Alternativet fået den ide at udskifte ballonen i den verdensberømte graffitikunstner Banksys værk ‘Girl With Balloon‘ med en hvede. Men heller ikke her bad partiet, der er medlem af Folketinget, om lov, og brød dermed kunstnerens rettigheder.

Alternativet overtræder gerne loven

Så spørgsmålet er nu, om Alternativet igen har misbrugt en kunstner til deres politiske ekstremisme og kampagner. Jeg har bedt Alternativet om en udtalelse.

Jeg har også bedt Sony Music Danmark, der skulle være Britney Spears pladeselskab i Danmark, om en udtalelse. Jeg har spurgt pladeselskabet, om de har givet Alternativet lov til at bruge Britney Spears i en politisk kampagne.

Alternativet har efterhånden dokumenteret, at de er et parti, der tror love og regler ikke gælder for dem. De har heller ingen problemer med at ansætte personer, der kan forbindes med trusler mod vælgerne.

Info: Jeg har valgt at bringe billedet af Britney Spears som dokumentation, selv om jeg ikke har rettighederne til billedet. Rettighedshaverne må selvfølgelig henvende sig, hvis de mener jeg ikke må bruge det, også selv om det er som dokumentation.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.