Danmarks Fremtid
47,5%
KORT NYT

Alternativet vil IKKE garantere advokatundersøgelse (opdateret)

Opdateret: Alternativet hopper igen fra krav. De vil fortsat ikke garantere en undersøgelse af Mette Frederiksens juridiske ansvar i minkskandalen.
Alternativet med historisk vælgerbedrag - Advokatundersøgelse - Torsten Gejl - Minkskandalen - Mette Frederiksen Valget er dit - Folketingsvalg 2022
Opdateret, læs nederst i indlægget.
Alternativet meddeler nu på Twitter, at de igen går ind for en advokatundersøgelse af Mette Frederiksen i minkskandalen. Dermed er der atter flertal for, at en af danmarkshistoriens største politiske skandaler kan blive retslig vurderet.
Det lader til, at Alternativets leder, Franciska Rosenkilde, er blevet presset af sine nye partikollegaer i folketinget. For på Twitter skriver hun, at hun sådan set selv er videre fra mink og advokatundersøgelse. Men hun skriver samtidig, at hendes tidligere udtalelse var en fejl på grund af manglende søvn. Det hænger ikke sammen.
Partierne Moderaterne, Konservative, Liberal Alliance, Venstre Danmarksdemokraterne, Dansk Folkeparti og Nye borgerlige har hele tiden ønsket at få lavet en advokatundersøgelse, da minkkommissionen ikke måtte tage stilling til ministres juridiske ansvar.
Med 88 mandater plus et nordatlantisk mandat har disse partier dog kun kunne samle 89 mandater efter valget. Men med Alternativet’s tilbagevenden til at bakke op om en juridisk vurdering af Mette Frederiksen, så er der altså igen flertal for at Mette Frederiksen ikke slipper for konsekvenser.
Det er på tide, at socialdemokrater som Mette Frederiksen lærer, at loven også gælder for dem. At partifarve ikke skal afgøre, om du stilles for en dommer. Vi skal have lighed for loven tilbage i Danmark.
Men det kræver selvfølgelig, at Lars Løkke Rasmussen og Moderaterne, samt Jakob Ellemann-Jensen og Venstre, holder fast i deres krav om en advokatundersøgelse. Også selv om de kan dufte læderet fra ministerbiler i det fjerne.
Danmarks Fremtid mener: Mette Frederiksen og Socialdemokratiet kan naturligvis ikke sidde og påvirke regeringsapparatet og embedsmænd, mens advokater undersøger, om Mette Frederiksen kan stilles for en rigsret.  Derfor må en regering dannes uden om Socialdemokratiet.

Opdateret fredag kl 16.15: Alternativets leder Franciska Rosenkilde springer nu igen fra et krav om en advokatundersøgelse. Til Politiken siger hun her til eftermiddag, at der ikke er tale om et ultimativt krav til en ny regering. Vi er ikke alene vidne til en komplet farce, men også et historisk angreb på demokratiet og svigt af retsstaten.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.