Danmarks Fremtid
KORT NYT

Voldstrusler: BT og Ekstra Bladet udstiller mediernes vinkling

B.T. og Ekstra Bladet skriver i dag om trusler fra Nye Borgerliges medstifter. Samme medier skriver ikke om venstrefløjens opfordringer til vold.
Ekstra Bladet og BT bekræfter mediernes vinkling - Nye Borgerlige - Mette Frederiksen - Enhedslisten - SF Ungdom - Svend Pedersen

B.T. og Ekstra Bladet kører lige nu breaking historier om Nye Borgerliges medstifter Svend Pedersen, der blandt andet har opfordret til vold mod politiet, svinet politiske modstandere til.

Svend Pedersen, der er medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse, medstifter af partiet og nær ven af Pernille Vermund, har på sociale medier opfordret til vold mod politiet og kommet med yderst nedsættende kommentarer om førende danske politikere og embedsmænd.

Som jeg efterhånden har skrevet mange gange her på Danmarks Fremtid, så hører vold, trulser og hærværk ingen steder hjemme i et demokrati. Der kan og skal ikke findes undskyldninger for politisk motiveret vold, trusler og hærværk. Uanset politisk ståsted, uanset hvilket parti man er medlem af eller støtter.

Så når Ekstra Bladet og B.T. bringer disse afsløringer, så er det fuldstændig på sin plads. Det skal der ikke herske nogen tvivl om. For selvfølgelig skal Svend Pedersen udstilles for de trusler og angreb, han er kommet med. Men samtidig bekræfter de to medier også, at medierne i deres daglige arbejde forskelsbehandler de to fløje.

For som I har kunne læse her på Danmarks Fremtid de seneste par dage, så har jeg afsløret, at flere partier, grupperinger og individer på venstrefløjen ingen problemer har med at opfordre til vold, hylde vold og bagatellisere vold.

Venstrefløjens voldfiksering

Blandt andet vil folketingskandidat for Enhedslisten ikke forlade voldelig ungdomsorganisation, på trods af organisationens gentagne indblanding i voldstrusler, vold og hærværk. 

Jeg har også beskrevet, hvordan formanden for SF Ungdom, Alexander Blavnsfeldt, ingen problemer har med at bagatellisere overfaldet på tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen. Det samme overfald som bliver hyldet af skatteyderstøttede medier og fagforeningsfolk.

Men ingen af disse aktuelle historier om venstrefløjens voldsfiksering er blevet dækket af de skatteyderstøttede landsdækkende medier, som nu – med rette – skriver om trusler og angreb fra medstifteren af Nye Borgerlige.

Om mediernes interesse er fordi de antidemokratiske trusler og ytringer fra Nye Borgerliges medstifter er rettet mod primært Mette Frederiksen og centrum-venstre, kan man jo gisne om.

Journalister og kritik

Medierne bekræfter altså selv deres bias og vinkling til fordel for rød blok. Men forsøger du at råbe medierne op, så forbliver de enten tavse eller angriber med en attitude, der kun kan sammenlignes med børn, der ikke får deres fredagsslik.

Det er Peter Astrup, der er politisk journalist hos B.T., igen i dag så venlig at bekræfte og dokumentere, da han, i stedet for at forholde sig til kritikken, skriver en arrogant og næsvis kommentar på Twitter.

Også journalist Charlotte Bech Mathiesen, der står bag Ekstra Bladet’s historie, har været ude at markere sig. På trods af at jeg faktisk roser hende og Ekstra Bladet for at bringe dagens historie, så vil hun ikke forholde sig til kritikken om mediernes vinkling og tavshed. I stedet har hun liket Peter Astrup’s arrogante og næsvise svar.

Charlotte Bech Mathiesen Ekstra Bladet arrogant journalist

Jeg har endda været så flink at servere de seneste dages voldsytringer fra venstrefløjen på et sølvfad for både Peter Astrup, Charlotte Bech Mathiesen og deres arbejdspladser. Men i stedet for at bruge informationerne, så reagerer de altså med sædvanlig journalist attitude.

Journalisterne er ikke interesseret i at debattere deres vinkling og bias, trods deres eget fags lave troværdighed blandt danskerne. Det kan jeg, med gentagne afvisninger og tilsvininger fra journalister, dokumentere. Den fjerde statsmagt udgør desværre et demokratisk problem i Danmark.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.