Danmarks Fremtid - fra borgerlige til borgerlige - borgerlige der vil Danmark - nyheder - debat - video
47,5%
KORT NYT

Interview: Kandidat for Enhedslisten bliver i voldelig organisation

Vi har talt med Enhedslisten's Christian Ivan Jacobsen omkring hans medlemskab af Socialistisk Ungdomsfront. Han benægter voldstrusler, bliver hos SUF.
Enhedlisten folketingskandidat Christian Ivan Jacobsen forsvarer voldelig forening og forbliver medlem

Tidligere i dag kunne vi her på Danmarks Fremtid afsløre, at Christian Ivan Jacobsen, der var folketingskandidat for Enhedslisten ved det seneste folketingsvalg, har medvirket til voldstrusler mod politiske modstandere. Det sker som ledende medlem af den ekstremistiske yderliggående socialistiske ungdomsorganisation, Socialistisk UngdomsFront i Odense.

I går aftes lagde Socialistisk UngdomsFront Odense et videoklip op på deres Instagram profil. På videoen, hvor man ser Christian Ivan Jacobsen, var der påtrykt sætningen ‘Tæsk din lokale racist’ efterfulgt af en smiley.  Videoen er efterfølgende blevet slettet.

Vi har været i kontakt med Christian Ivan Jacobsen for blandt andet at høre, om han bakker op om vold, hærværk og trusler. Du kan herunder læse hans såkaldte ‘svar’.

Benægter voldstrusler

Vi har blandt andet spurgt Christian Ivan Jacobsen, Hvordan han, som folketingskandidat for og medlem af Enhedlisten, kan være medlem af en organisation, der flere gange har bakket op om og opfordrer til vold? Hans svar kommer her:

Vi deltog i går til en demonstration på FN’s internationale dag mod racisme. Demonstrationen forløb sig helt fredeligt og jeg går ikke ind for vold i nogen form eller størrelse. Dette vedrører en video på cirka 10 sekunder hvor jeg var med, jeg var kun med i cirka 3-4 sekunder af denne video og råbte med på de fælles slogans vi havde øvet inden.

På trods af tydelig dokumentation, så benægter Christian Ivan Jacobsen altså, at hverken han eller Socialistisk UngdomsFront Odense har været med til at lave voldstrusler mod politiske modstandere. Han fortsætter blandt andet med følgende kommentar:

SUF Odense og jeg har ikke været med til at lave hverken vold, hærværk eller trusler. Vi har til gengæld delt både suppe ud på gaden, deltaget fredeligt til demonstrationer og været med til at rydde skrald op, som dåser, madpapir og plastikposer rundt omkring i Odense.

Enhedslistens folketingskandidat Christian Ivan Jacobsen snakker uden om

Christian Ivan Jacobsen ser tydeligvis Socialistisk UngdomsFront som Danmarks svar på et kærlighedsbarn mellem Moder Teresa og Ghandi. På trods af, at organisationen flere gange har været deltagere i vold, trusler og hærværk. Som regel giver de altid andre skylden.

Forbliver medlem af voldelig organisation

Vi spørger ham flere gange, hvordan han kan være medlem af en organisation som dokumenteret opfordrer til vold mod politiske modstandere. Til sidst spørger vi ham direkte, om han fortsat vil være medlem af Socialistisk UngdomsFront. Til det svarer han klart og tydeligt:

Jeg er vil fortsat være medlem af SUF.

Derefter stopper Christian Ivan Jacobsen med at svare på vores spørgsmål via messenger. Vi ville ellers gerne have svar på, om han lader sig inspirere af Enhedslistens folketingsmedlemmer, som Pelle Dragsted, der jo netop er dømt for angreb på politiske modstandere.

Christian Ivan Jacobsen bliver hos voldelige Socialistisk Ungdomsfront

Christian Ivan Jacobsen ville hellere ikke forholde sig til Socialistisk UngdomsFront’s lange historie med vold, hærværk og trulser. Noget man ved selvsyn kan søge frem på nettet.

Enhedslisten reklamerer for vold, trusler og hærværk

Så vi har altså en folketingskandidat for partiet Enhedslisten, et parti i  folketinget, som fortsat vil være medlem af en organisation, selv om organisationen klart og tydeligt har opfordret til vold mod politiske modstandere.

Enhedlisten benægter selv, at Socialistisk UngdomsFront er deres ungdomsorganisation. Men partiet har ingen problemer med at reklamere for den voldlige  organisation.

Hvis du undrer dig over, hvorfor medierne ikke har skrevet om en kandidat for Enhedslisten, der deltager i trusler om vold, som ikke vil forlade en voldelig organisation, så burde du læse med her.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.