Danmarks Fremtid
KORT NYT

Frikender Barbara Bertelsen: Thomas Rørdam udpeget af Socialdemokratiet

Embedsmænd som Barbara Bertelsen bliver nu frikendt på stribe. Tidligere højesteretsdommer Thomas Rørdam bruges som undskyldning.
Frikender Barbara Bertelsen og dropper advarsel Thomas Rørdam udpeget af Socialdemokratiet

I går sørgede Mette Frederiksen og kumpaner for at hamre endnu et søm i demokratiets kiste, da den socialdemokratiske statsminister slettede Barbara Bertelsens advarsel.

har begået tjenesteforseelser af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger at drage hende til ansvar i anledning af hendes medvirken til brud på sandhedspligten og legalitetsprincippet

En advarsel som statsministeriets departementchef Barbara Bertelsen og andre politiske embedsmænd ellers havde fået for deres indblanding i en af danmarkshistoriens største skandaler, minkskandalen

Det betyder dermed, at minksskandalen ikke har fået alvorlige konsekvenser for hverken socialdemokratiske ministre eller embedsmænd. 

Støt Danmarks Fremtid via MobilePay
BOX 3380FU

Det sker på trods af, at minkkommissionen kom med en uhørt hård kritik af hele forløbet omkring Mette Frederiksens grundlovsbrud i forbindelse med nedslagtningen af den danske minkbestand. Dermed blev minkkommissionen netop den syltekrukke, som vi var mange, der forudsagde.

Thomas Rørdam fik skatteyderbetalt udvalgspost

Mette Frederiksens og regeringens undskyldning, for at trække advarslen til Barbara Bertelsen tilbage, er den tidligere højesteretsdommer Thomas Rørdam.

Thomas Rørdam ledte den tjenstlige undersøgelse mod rigspolitichef Thorkild Fogde, der blev sat i værk efter Minkkommissionens hårde kritik. Konklusionen på disse undersøgelser blev, at også Thorkild Fogde slap for konsekvenser.

Samme Thomas Rørdam havde ellers ingen problemer med at dømme Danmarksdemokraternes Inger Støjberg i forbindelse med rigsretssagen mod hende i den såkaldte barnebrude sag.

Derfor er jeg glad for, at den nuværende højesteretspræsident Thomas Rørdam vil hjælpe med at kvalificere de politiske forhandlinger om domstolene. Udvalget skal løbende komme med forslag til konkrete tiltag til at lette presset på domstolene.

I efteråret 2022, under den socialdemokratiske etpartiregering nedsatte daværende justitsminister Mattias Tesfaye et udvalg, der skulle se på tiltag, der kunne nedbringe sagsbehandlingstiderne hos retterne, være med til at nedbringe overbelægningen i de danske fængsler.

Som skatteyderbetalt formand for udvalget udpegede den socialdemokratiske regering daværende højestrestdommer Thomas Rørdam. Samme Thomas Rørdam der altså nogle få måneder senere frikendte rigspolitichef Thorkild Fogh. Samme Thomas Rørdam der i  går blev brugt som undskyldning for at frikende Barbara Bertelsen.

Politisk korruption betalt af skatteyderne?

Mette Frederiksen har et usædvanligt held med, at de personer, hendes regeringer udpeger til diverse skatteyderbetalte poster, efterfølgende enten forsvarer hende i medierne eller sørger for at undersøgelser falde ud til hendes  fordel.

Professor Jørn Vestergaard, som flere gange er blevet brugt af medierne til at forsvare Mette Frederiksen, og som stod bag en såkaldt uvildig rapport der frikendte den socialdemokratiske formand, blev i foråret 2022 udpeget af Mette Frederiksens regering til at sidde i et udvalg kaldet “Udvalget til afdækning af forholdet mellem strafniveauer og strafferammer“. Strafferammer Mette Frederiksen altså ikke skal belemre sig med.

Journalist Lea Korsgaard, der er ansvarshavende chefredaktør på det skatteyderstøttede magasin Zetland har kaldt minkskandalen for personfnidder og mudderkast

Vi kan ikke diskutere minksagen i fire uger. Det er verden simpelthen for alvorlig til … vi skylder hinanden at fokusere på substansen og politikken nu – ikke på personfnidder og mudderkast

Lea Korsgaard mener desuden, at hendes eget fag, den såkaldte fjerde statsmagt, ikke skal jagte magthavernes misbrug. Selvsamme Lea Korsgaard blev i 2021 udpeget af den socialdemokratiske regering som formand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Hvorfor er der ikke ret mange politikere, eksperter, embedsmænd og journalister, der tør tage kampen op mod Mette Frederiksen og bananrepublikken, forsvare retsstaten og demokratiet?

Måske fordi de risikerer at miste skatteyderbetalte ministerbiler, vellønnede skatteyderbetalte udvalgsposter, bestyrelsesposter og stillinger som særlige rådgivere?

Hverken under afhøringen i Minkkommissionen eller under de tjenstlige undersøgelser, ledet af tidligere højsteretsdommer Thomas Rørdam, har embedsmændende været forpligtet til at fortælle sandheden.

Danske politikere kan ikke længere tillade sig at kritisere sydamerikanske bananrepublikker. For det er, hvad vi selv er blevet til, når grundlovens principper og rettigheder kan sættes til side for politisk bestikkelse. Læs mere her.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.