Danmarks Fremtid
47,5%
KORT NYT

Forsker: Grønland omtaler sig selv som udviklingsland

Journalister og resten af venstrefløjen angriber Søren Pape Poulsen, fordi han har sammenliget Grønland med et uland. Forsker giver ham ret.
Forsker - Grønland omtaler sig selv som udviklingsland - Søren Pape Poulsen - uland - valget er dit - Folketingsvalg 2022
Først gik journalister og resten af venstrefløjen til angreb på de konservatives leder Søren Pape Poulsen, fordi han brugte et helt almindeligt udtryk ‘indianer‘ om offentlige ansatte. De seneste par dage har man så angrebet statsministerkandidaten, fordi han har sammenliget Grønland med et udviklingsland. Noget Søren Pape Poulsen desværre har ladet sig presse til at undskylde for.
For hvad siger folk med kendskab til Grønland egentligt om det store land mod nord?. Ulrik Pram, der er seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier og forsker i blandt andet Grønland, deltog i 2020 i en podcast hos videnskab.dk med titlen ‘På nogle områder minder Grønland om et uland’. Her sagde han blandt andet følgende:

Nogen gange peger man (Grønland) på nogen af sine egne problemer og beskriver dem på en måde, som helt oplagt lyder meget tæt på den måde man taler om udviklingslande

Så Grønlænderne omtaler altså sig selv som et udviksling på flere områder, hvis man skal tro seniorforsker  Ulrik Pram gad. De samme grønlændere som nu sammen med journalister og resten af venstrefløjen angriber Søren Pape Poulsen.

Det tog Danmarks Fremtid 10 sekunder at finde frem til ovenstående udtalelse der altså bekræfter Søren Pape Poulsens sammenligning. Derfor er det også vanvid, at den konservative leder lader sig presse til en undskyldning.
Hvis medier som Jyllands-Posten, der direkte lyver om Søren Pape Poulsen, og Ekstra Bladet, der startede hele smædekampagnen, faktisk var interesseret i fakta og nuancer, så havde journalisterne undersøgt forholdene i Grønland. Så havde man snakket med nogen, der rent faktisk vidste, hvad de udtalte sig om.

Mette Frederiksen og venner sidder og klapper sig på låret af grin. Man har igen fået medierne med på en af deres opfundne smædekampagner. Man kan med rette ønske de danske journalister tillykke med Mettes valgsejr.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.