Danmarks Fremtid
47,5%
KORT NYT

Spinning interview med Mette Frederiksen nyt lavpunkt for medierne

Med Joachim B. Olsens spinning interview med Mette Frederiksen, kun 48 timer før valgets afslutning, har dansk journalistik nået et nyt lavpunkt.
Medierne har gjort valget til et cirkus - BT - Joachim B Olsen - Mette Frederiksen - Spinning - valget er dit - Folketingsvalg 2022
Nu er der mindre end 48 timer til et folketingsvalg, der står til at blive et historisk tæt valg. Et valg der blev udskrevet på baggrund af en af danmarkshistoriens største politiske og demokratiske skandaler, nemlig den dokumenterede ulovlige nedslagtning af minkbranchen.
Så valget burde helt naturligt handle om den danske retsstat, retsfølelsen, grundloven og ikke mindst det danske demokrati, der er under gevaldigt pres på grund af Mette Frederiksen og Socialdemokratiets  grundlovsbrud, vildledninger, ulovlige instrukser, svindel og generel magtmisbrug.
Men i stedet har valget været præget af fake news forsider vendt mod borgerlige politikere. Præget af ligegyldige forsider og debatter om Grønland er et uland, noget det store land mod nord sådan set selv mener.
Forsider og historier om Mette Frederiksens og Socialdemokratiets angreb på retsstaten og demokratiet kan derimod tælles på ganske få hænder. Danske journalister og medier har med foragt for demokratiet svigtet deres position som den fjerde statsmagt.

Et nyt lavpunkt for dansk journalistik

Søndag formiddag har vi så været vidne til endnu et lavpunkt i mediernes dækning af valgkampen og ikke mindst Mette Frederiksen og Socialdemokratiet.  Et nyt lavpunkt som udstiller samtlige danske journalister.
Twitter reklamerede B.T.’s politiske redaktør Jacob Friberg for et nyt interview med Mette Frederiksen. Et interview der skulle foretages af avisens nye politiske kommentator, Joachim B. Olsen.
Et kritisk skarpt interview med Mette Frederiksen er jo netop hvad jeg og mange andre har efterspurgt de sidste 3.5 år, så hvad er problemet egentlig, vil du sikkert spørger om?
Problemet er, at interviewet med statsminister Mette Frederiksen foregik på en spinning cykel i et motionscenter. Dermed gjorde B.T. endnu engang valget til et cirkus og et freakshow.
Så længe medierne vælger form og show frem for indhold og demokrati, så er det netop til Mette Frederiksens fordel. Så undgår statsministeren, at fokus kommer på de sidste snart 4 års angreb på demokratiet fra Socialdemokratiet.
I sådan et format, som Joachim B. Olsen altså stod i spidsen for, vil selv kritiske spørgsmål drukne i larmen og i de mange jokes. Noget som blev dokumenteret ganske tydeligt under B.T.’s latterliggørelse af et demokratisk valg.
Det var desuden Mette Frederiksen og hendes spinhær, der havde forlangt, at det såkaldte kritiske interview skulle foregå i et motionscenter. Joachim B. Olsen og B.T. valgte velvilligt at krybe op i skødet hos den socialdemokratiske formand i stedet for en gang for alle at stå imod.

Mediernes troværdighed

Man kan undre sig over, hvorfor journalisterne frivilligt går med til at ødelægge deres eget fag?  Et fag der i forvejen har en utrolig lav troværdighed, faktisk på niveau med politikere og brugtvognsforhandlere.
Journalister burde, som den fjerde statsmagt, som dem der burde forsvare retsstaten og demokratiet, ligge i toppen, når det gælder troværdighed. Men det kommer aldrig til at ske, når journalisterne selv inisterer på at gøre deres eget fag til et cirkus.
At journalisterne og medierne har svigtet deres arbejde, svigtet demokratiet, er sådan set ganske nemt at dokumentere. For Mette Frederiksen og Socialdemokratiet står fortsat med muligheden for at kunne genvinde regeringsmagten.
At Mette Frederiksen kan genvinde magten, på trods af lovbrud, løgne, svindel, politisk forfølgelse og magtmisbrug, er en falliterklæring for det danske demokrati. En falliterklæring for de danske journalister.

For demokratiets skyld

For demokratiets skyld skal vi have en ordentlig undersøgelse af mediernes dækning af valgkampen. Det er ikke nok med den sædvanlige “hvem har fået mest dækning og taletid”. En undersøgelse af medierne skal handle om vinkling, kampagner og misinformation. Handle om positiv vs negativ omtale for henholdsvis rød og blå blok.
Det siger sig selv, at undersøgelsen ikke skal laves af steder som Roskilde Universitet eller andre af venstrefløjens røde højborge. Undersøgelsen skal heller ikke laves af journalisterne selv eller folk med tilknytning til branchen. Den skal laves af uafhængige personer, der ikke er i lommen på en knaldrød presse eller Mette Frederiksen og Socialdemokratiet.

Som det står nu, står Mette Frederiksen til at kunne genvinde magten. Tillykke til de danske journalister og medier med Mette Frederiksen sejr og bananrepublikken Danmark.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.