Danmarks Fremtid
KORT NYT

Offentlig omsorgssvigt: medier fokuserer på private plejehjem

Ved hjælp af vinkling og manipulerede statistikker får medierne nu sagen om svigt på offentlige plejehjem til at handle om private plejehjem.
Offentlig omsorgssvigt - medier fokuserer på private plejehjem- Opråb fra plejehjemmet - Astrid Krag - Valget er dit - Folketingsvalg 2022
Torsdag aften kunne TV 2 igen, ved hjælp af skjulte optagelser i dokumentaren ‘Opråb fra plejehjemmet’, vise svigt af ældre mennesker på offentlige plejehjem.
I stedet for at erkende sit medansvar, valgte den socialdemokratiske Social- og ældreminister Astrid Krag, ud over at poste en masse selfier, at gå til angreb på de borgerlige.
De borgerlige som til oplysning ikke har haft magten de seneste snart 4 år. Og som en god socialdemokrat valgte Astrid Krag, at angribe blå blok med opdigtede løgne og tal. Det kan du læse mere om her.
Man skulle tro, at mediernes fokus ville være på de ældre og de mange omsorgssvigt på offentlige plejehjem. At journalisternes fokus ville være på endnu en socialdemokratisk minister, der lyver og flygter fra ansvaret.

Manipulation og vinkling

Men det passer tydeligvis ikke ind i vinklingen hos medier som Ritzau og Jyllands-Posten. De skatteyderstøttede medier mener pludselig, at fokus skal fjernes fra offentlig omsorgssvigt, og i stedet flyttes over på tilfredshedsundersøgelser af private plejehjem.
Det er selvfølgelig noget rød stue straks udnytter, så de kan få drejet opmærksomheden væk fra, at de har haft ansvaret de sidste 4 år. Haft ansvaret mens ældre medborgere er blevet groft svigtet.
For eksempel bruger Enhedslisten’s dømte chefideolog, Pelle Dragsted, vinklingen fra Jyllands-Posten og Ritzau til at gå til angreb på de private plejehjem, kalder dem for det socialistiske manglende argument udtryk ‘profit-plejehjem’.
Men hvad dokumenter de undersøgelser egentlig, som Jyllands-Posten, Ritzau, Pelle Dragsted og resten af rød stue henviser til? At medierne vil gøre alt for at manipulere med tal for at får historien til at passe ind i vinklingen.

Statistikere ville ryste på hovedet

For det første er undersøgelsen lavet af det offentlige selv. Det offentlige som er en tydelig part i undersøgelsen. Allerede der burde alarmklokkerne ringe hos journalisterne bag historien.
For det andet så fordeler undersøgelsen sig på 6 private plejehjem og 44 offentlige plejehjem. Det kan enhver med bare en smule matematisk forståelse hurtigt regne ud ikke giver et fair billede. Men tydeligvis ikke journalister og andre socialister.
Og for tredje så siger tallene, at 74 procent på de private plejehjem enten er ”tilfredse” eller ”meget tilfredse”, mens det hos det offentlige drejer sig om en andel på 75,6 procent. Forskellen er så lille, at der kan være tale om statistiske usikkerheder. Noget enhver journalist burde være klar over.
Faktisk kunne argumentationen være, at offentlige og private plejehjem klarer sig lige godt eller dårligt og derfor burde man netop lade de ældre selv vælge, hvor de vil tilbringe deres sidste dage.

Knaldrød chefredaktør

At Ritzau i første omgang vælger at lave så vinklet en artikel, på så usikker statistik grundlag, er en ting. Men at Jyllands-Posten derefter vælger at bringe makværket, uden nogen form for kritisk gennemgang, viser, at medierne i de fleste tilfælde går efter den røde vinkling frem for fakta.
At Jyllands-Postens chefredaktør, Marchen Neel Gjertsen, er tidligere kandidat for Enhedslisten og medlem af den ekstremistiske gruppe Socialistisk Ungdomsfront, der gerne bruger vold og hærværk i deres ‘politiske’ kamp, har selvfølgelig intet at gøre med vinklingen.

Jyllands-Posten har valgt at blokere Danmarks Fremtid på Twitter, efter at vi beskrev, hvordan de bragt en bevidst løgn vendt mod en borgerlig politiker. Det kan du læse mere om her.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.