KORT NYT

Fake news: halvhjertet undskyldning fra Ekstra Bladet til Søren Pape

Ekstra Bladet er afsløret i smædekampagne og fake news mod Søren Pape. Undskyldning er så tam, at chefredaktør Knud Brix bør træde tilbage.
halvhjertet undskyldning fra Ekstra Bladet til Søren Pape - Knud Brix - Caribien - Fake News - Smædekampagne - valget er dit - Folketingsvalg 2022
Mandag bragte det knaldrøde tabloid medie Ekstra Bladet endnu en af deres mange historier vendt mod Søren Pape Poulsen, leder af Det Konservative Fokkeparti og statsministerkandidat.
I en historie med overskriften ‘Ny ferieafsløring: Pape i coronabrøler’, kunne man læse, at Det Konservative Folkepartis leder, Søren Pape Poulsen, var taget af sted på ferie til Caribien i juli 2021, selv om myndighederne, ifølge Ekstra Bladet, anbefalede ikke at rejse til udlandet, med mindre det var strengt nødvendigt.
Men historien var som mange andre fra det statsstøttede medie fake news. For det første havde og har Søren Pape Poulsen ikke havde overtrådt nogle regler. Anbefalinger er anbefalinger, ikke regler.
For det andet så vidste det sig hurtigt, at Ekstra Bladet’s påstand, at myndighederne ikke anbefalede rejser, var og er en stor fed løgn og manipulation.
For udenrigsministeriet oplyste i samme periode, som Søren Pape Poulsen rejste til Caribien, at så længe man var færdigvaccineret, og det pågældende land ville lukke dig ind, så var det ikke noget problem. Den konservative leder var og er fuld vaccineret.

Arrogant undskyldning

Da sandheden om Ekstra Bladet’s forside begyndte at dukke op, valgte chefredaktør Knud Brix at tweete en beklagelse og rette den oprindelige artikel. Han lovede desuden også en forside med en undskylding.
Sent tirsdag aften dukkede så forsiden med Ekstra Bladets undskyldning op, hvis man da kan kalde det for en undskyldning. For som ventet fylder undskyldningen ikke lige så meget som den oprindelige fake news forside.
På den oprindelige forside fyldte en ferieklædte Søren Pape Poulsen 3/4 dele af forsiden, med store fede bogstaver trykt hen over sig. På den nye forside er den konservative leder gemt af vejen oppe i det ene hjørne med undskyld skrevet i langt mindre skriftstørrelse.
Ikke alene vælger Ekstra Bladet at bringe en tam undskyldning af en forside, men det er tydeligt, at mediet ikke mener deres undskyldning fuldstændig helhjertet.

Vi beklager, at vores historie indeholdt forkerte oplysninger om Søren Papes rejse. Udenrigsministeriet havde uden forbehold bekræftet over for os, at 'alle unødvendige rejser blev frarådet' til Den Dominikanske Republik. Samtidig sagde Søren Pape, at rejsen til et orange land var på kanten. Derfor bragte vi historien

Knud Brix, Ekstra Bladet
For i stedet for at lægge sig fladt ned, beklage undskyldningen uden forbehold og tage hele ansvaret på egen kappe, så vælger Ekstra Baldet’s chefredaktør Knud Brix, at pege fingre af udenrigsministeriet og ikke mindst Søren Pape Poulsen selv.
Og sendt tirsdag aften valgte journalist Brian Weichardt fra Ekstra Bladet, der selv har stået bag en smædekampagne mod Søren Pape Poulsen, at spille ganske arrogant over få det konservative folkepartis folketingsmedlem, Per Larsen.
Per Larsen havde på Twitter valgt at påpege, at Ekstra Bladet’s historie om en påstået corona-brøler fra Søren Pape ikke var det eneste fake news bladet har leveret under deres smædekampagne. Faktisk har det skatteyderstøttede medie haft fejl i hele 4 forsider med Søren Pape under folketingsvalget.
Når man som journalist og medie har lavet så skandaløs en smædekampagne og fake news mod en politiker og et parti, så er det måske ikke det rigtige tidspunkt at spille karl smart på. Brian Weichardt slettede hurtigt sit tweet igen, men vi nåede altså at tage et screenshot.

Smædekampagne skal koste jobbet

Og at der er tale om en (smæde)kampagne og ikke journalistik, har Ekstra Bladets chefredaktør Knud Brix sådan set selv erkendt over for journalisternes eget fagblad, ‘Journalisten’. Her kaldte han lige frem deres fake news og manipulationer for fremragende.

Det her er stærkt uheldigt og præcis det, der ikke må ske, for vi har kørt en fremragende kampagne

Knud Brix, Ekstra Bladet
Så ikke alene er Ekstra Bladet flere gange blevet grebet i at levere fake news og manipulationer mod en politiker under en tæt valgkamp, hvor hver eneste lille sætning kan afgøre valget. Tabloid avisen har valgt at køre det hele som en organiseret smædekampagne for at få Søren Pape Poulsen ned med nakken.
Det er ikke et demokrati værdigt. Derfor bør chefredaktør Knud Brix, og mange af de journalister, der har været med til at ødelægge et demokratisk valg, fyres.

Danmarks Fremtid har ingen forbindelse til Det Konservative Folkeparti. Ekstra Bladet har valgt at blokere Danmarks Fremtid på Facebook, efter at vi har skrevet kritisk om dem. Mange af bladets journalister, inklusiv chefredaktør Knud Brix, har blokeret os på Twitter.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

Kort nyt er indhold, der er skrevet af andre. Indhold som vi her på Danmarks Fremtid finder interessant og derfor deler med vores læsere.