Danmarks Fremtid
KORT NYT

Vognmænd blokerer: Alternativet lyver om afgift

Mens vognmænd og lastbiler i dag blokerer mange veje, forsøger venstrefløjen at dreje opmærksomheden væk fra deres eget makværk af en afgift.
Vognmænd blokerer - Alternativet lyver om afgift - Allan Lindemark - Alex Vanopslagh - Liberal Alliance - C02 afgift
I dag blokerer lastbiler vejene i Danmark som en protest mod en aftale, der er ingået mellem regeringen, SF, Enhedslisten, De Radikale og Alternativet. Aftalen betyder, at lastbiler skal betale C02 afgift efter, hvor langt de kører i Danmark.
Blokaden kan man være enig eller uenig med, men fakta er, at afgiften er mere bureaukrati og i sidste ende kan betyde højere priser for forbrugerne og eventuelle konkurser hos fragtmændende.

Som Liberal Alliance’s formand, Alex Vanopslagh, skriver på Facebook, så er han enig med lastbilchaufførerne i, at en kilometerafgift er ‘tudetosset’. Men samtidig er han ikke enig med chaufførernes brug af blokade som politisk middel.

Ikke bare er chaufførerne og vognmændene godt arrige – og med rette – over den nye afgift, men en stor del af danskerne bakker også branchen op.

Derfor er regeringen og de andre knaldrøde partier rendt ind i endnu en shitstorm, kort tid efter hele balladen omkring store bededag.

Løgn fra Alternativet

Det er måske derfor, at venstrefløjen nu forsøger at angribe blå blok, selv om alle partier i blå blok rent faktisk er imod afgiften.

Det er tydeligt at venstrefløjen mangler argumenter i debatten, og derfor må tyde til deres sædvanlige manipulationer og løgne.

Tag for eksempel Allan Lindemark, der er politik- og kampagnechef hos Alternativet. Han leverer på Twitter, hvad man kun kan betegne som en mindre sandhed, mange vil nok kalde det en decideret løgn.

For Allan Lindemark påstår, mod bedrevidende, at Alec Vanopslagh og Liberal Alliance bakker op om den CO2 afgift, som Socialdemokratiet, Venstre, Moderaterne, Socialistisk Folkeparti, Radikale, Enhedslisten og altså Alternativet selv vil have indført.

Det tager kun to sekunder at finde dokumentation på alternativets løgn om Liberal Alliance. For partiets politikere har flere gange været ude at kritisere afgiften. Alex Vanopslagh tager sådan set også selv afstand i det Facebook opslag, som Allan Lindemark henviser til i hans tweet.

Da jeg påpeger over for Allan Lindemark, at hans tweet er en direkte dokumenteret løgn, så vælger han at tale uden om, nægter at forholde sig til hans løgn og angreb på Liberal Alliance.

Da jeg påpeger over for Allan Lindemark at hans tweet er en direkte dokumenteret løgn, så vælger han at tale uden om, nægter at forholde sig til hans løgn og angreb på Lliberal Alliance.

Loven skal overholdes

Jeg er enig med vognmandsbranchen i, at afgiften er ren makværk og burde skrottes. Men jeg kan ikke bakke op om metoder, der strider mod loven. Vi lever i et retssamfund, hvor loven skal og burde gælde for alle.
Man kan ikke bare indrette loven efter sine egne holdninger og meninger, som venstrefløjen ellers plejer at være rigtig gode til.

Man kan ikke kritisere venstrefløjens klima blokader og aktioner, samtidig med at man bakker op om vognmændenes og chaufførernes blokader. Det ville være det rene hykleri. Og er der noget jeg virkelig forsøger at bekæmpe, så er det hykleriet og dobbeltmoralen.

Selv om Socialdemokratiet og resten af venstrefløjen de seneste mange år har vist, at de er ligeglade med loven, gerne overtræder den, så skal vi andre ikke falde ned til deres niveau.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.