NYHED

Åbent brev til kulturministeren og medieordførerne om Socialdemokratiske Netavisen Pio

Gang på gang bliver den socialdemokratiske partiavis Netavisen Pio afsløret i svindel. Dette er et åbent brev til kulturministeren og medieordførerne.
Åbent brev til kulturministeren og medieordførerne om Socialdemokratiske Netavisen Pio

Vi har her på Danmarks Fremtid tidligere skrevet om den socialdemokratiske partiavis Netavisen Pio, der blandt andet har truet politiske modstandere af Socialdemokratiet.

Nu er mediet igen blevet afsløret i svindel og bedrag, og vi har derfor skrevet nedenstående brev til kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen samt medieordførerne i folketinget.

Hvordan kan kulturministeren og Folketingets partier forsvare, at der bliver brugt skattekroner, ulovlig tildelt mediestøtte, til at levere bedrag, trusler og fake news.

Du kan læse hele brevet her:

Åbent brev om Netavisen Pio

Hej

Jeg skriver til alle medieordfører i Folketinget, samt kulturministeren, for at få en forklaring på, hvorfor den socialdemokratiske partiavis Netavisen Pio forsat modtager mediestøtte. En mediestøtte der lyder på ca. 500.000 skattekroner om året.

Jeg håber at I vil tage jer tid til at svare på følgende spørgsmål, da det må være i alles interesse, at mediestøtten bliver tildelt seriøse, uafhængige medier. Det er trods alt skattemidler, vi taler om.

Spørgsmål 1: Mediestøtte tildelt på forkert grundlag

Læser man bekendtgørelse om mediestøtte, så står der følgende i paragraf 3, stykke 3:

“henvender sig til en bred kreds af brugere og ikke alene er rettet mod bestemte erhvervs- og faggrupper, medlemmer af arbejdsgiver-, arbejdstager- eller brancheorganisationer, politiske partier eller ansatte i offentlige institutioner m.v.”

Som en socialdemokratisk de facto partiavis, så overtræder mediet de gældende regler.

Hvordan kan du som medieordfører / kulturminister forsvare at gældende regler overtrædes?

Spørgsmål 2: Kopierer bevidst andres indhold

For nyligt blev det afsløret, at netavisen Pio havde kopieret flere mediers indhold, noget de i første omgang hårdnakket benægtede. Mediet kaldte det en enkelt journalist’s fejltagelse, men den pågældnede medarbejder var faktisk en del af ledelsen.

Hvordan kan du som medieordfører / kulturminister forsvare, at mediestøtte bliver tildelt et medie, der har det meget svært med at kende forskel på dit og mit? Et medie der ingen problemer har med at tyvstjæle indhold fra andre.

Er det hvad man kan kalde originalt indhold?

Spørgsmål 3: Lader fake profiler leverer indhold

Nu har Radio Loud så afsløret, at den socialdemokratiske partiavis Netavisen Pio har brugt falske profiler til at levere indhold til mediet.

Hvordan kan du som medieordfører / kulturminister forsvarer at mediestøtte bliver brugt til at levere fake news, bragt af falske profiler?

Afslutning

Jeg vil se frem til at modtage uddybende svar på ovenstående spørgsmål.

Det er muligt at få mere info omkring Netavisen Pio’s ageren, der blandt andet også indebærer trusler mod socialdemokratiets politiske modstandere, her i vores tema: https://danmarksfremtid.dk/tema/netavisen-pio/

Du/I ønskes en glædelig jul og et godt nytår.

Med venlig hilsen

Finne Edtwodth,
Chefredaktør Danmarks Fremtid

Deltag i debatten på Facebook eller Twitter. Du kan også bidrage ved at indsende debatindlæg.

Husk du kan støtte driften af Danmarks Fremtid via MobilePay box25487.

LÆS OGSÅ