Danmarks Fremtid
NYHED

Åbent brev til TV 2: journalister eller socialdemokrater?

Presselogen eller vært Josefine Kofoed vil ikke selv svare på spørgsmål omkring brugen af den socialdemokratiske chefredaktør Thomas Funding.
Åbent brev til TV 2 - journalister eller socialdemokrater_ Peter Hummelgaard - presselogen - TV 2 Nyhederne - Presselogen - Thomas Funding - Søren Lippert - Josefine Kofoed

Søndag debatterede Presselogen B.T.’s afsløring af den socialdemokratiske justitsminister Peter Hummelgaards bevidste overtrædelse af færdselsloven. En overtrædelse han mente, han var  berettiget til. Både i kraft af hans børn og hans position.

Men Presselogen og vært Josefine Kofoed ‘glemte’ at fortælle, at den ene af gæsterne i studiet, TV 2 Nyhedernes chefredaktør, Thomas Funding, der ganske kraftigt forsvarede Peter Hummelgaard og kritiserede B.T., er tidligere socialdemokratisk byrådsmedlem. 

En ‘forglemmelse’ som jeg kritiserede ganske kraftigt i går, men som ingen. hos TV 2 Danmark indtil videre har haft lyst til at forholde sig til.

Jeg har derfor valgt at sende et åbent brev til seernes redaktør hos TV 2 Danmark. Et brev du kan læse i sin helhed herunder.

Åbent brev til seernes redaktør TV 2

Jeg vælger at skrive direkte til dig, seernes redaktør hos TV 2, da hverken vært Josefine Kofoed, Presselogen, Thomas Funding eller andre på TV 2 Danmark som helhed vil svare på spørgsmål og kritik angående søndagens Presselogen.
I søndags var TV 2 Nyhedernes chefredaktør Thomas Funding inviteret i presselogen for at debattere B.T.’s afsløring af den socialdemokratiske justitsminister Peter Hummelgaard’s bevidste overtrædelse af færdselsloven.

Thomas Funding var en stor modstander af B.T.’s artikel og metode, ville ikke selv have bragt historien, som han ikke mente var samfundsrelevant. Det i sig selv er en debat og klage værd, men det er ikke derfor, jeg skriver.

For sandheden er jo, at Thomas Funding er tidligere socialdemokratisk byrådsmedlem og der derfor er tale om en interessekonflikt. For er det journalisten og chefredaktøren eller socialdemokraten og partikammeraten Thomas Funding, der sidder og forsvarer socialdemokraten Peter Hummelgaard i studiet?
Uanset hvad, så burde seerne have at vide, at Thomas Funding har den baggrund, han nu har. Så kan seerne selv tage stilling til troværdigheden i hans udtalelser og forsvar af partifællen Peter Hummelgaard. Men det skete ikke. Vært Josefine Kofoed nævnte ikke på noget tidspunkt den socialdemokratiske forbindelse.

På samme måde som I glemmer at fortælle seerne, at Søren Lippert, der jævnligt interviewer diverse socialdemokrater, blandt andet statsminister Mette Frederiksen, er tidligere skandaleramt socialdemokratisk byrådsmedlem (dog ganske kortvarigt).

Eller for den sags skyld, at vært Josefine Kofoed har tætte forbindelser til det konservative folkeparti.
Jeg beder derfor seernes redaktør svare på følgende spørgsmål:
  • mener seernes redaktør, at der er tale om en interessekonflikt?
  • mener seernes redaktør, at TV 2 journalister skal varedeklareres, også når de udtaler sig om ‘tidligere’ partifæller?
  • mener seernes redaktør, at vært Josefine Kofoed svigtede ved ikke at fortælle seerne om konflikten?
  • mener seernes redaktør, at det skader TV 2 danmarks troværdighed, når partifæller forklædt som journalister interviewer og forsvarer partifæller på statsmediet?
  • hvad er seernes redaktørs holdning til, at ansatte på TV 2 skifter mellem at være journalist, spindoktor og politiker?

Du kan her læse min kritisk af Presselogen.

Til din information vil dette brev blive offentliggjort på DanmarksFremtid.dk.

Med venlig hilsen

Finne Edtwodth
Debattør, blogger og stifter af DanmarksFremtid.dk

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ