Danmarks Fremtid - fra borgerlige til borgerlige - borgerlige der vil Danmark - nyheder - debat - video
47,5%
NYHED

Advokatundersøgelse: Mette Frederiksen skal for rigsretten

Advokatundersøgelse konkluderer, at der er grundlag for en rigsret mod Statsminister Mette Frederiksen. Undersøgelsen bestilt af Nye Borgerlige.
Mette Frederiksen skal for rigsretten- advokatundersøgelse - Nye Borgerlige
Dette indlæg er blevet opdateret med flere informationer. Læs med under det oprindelige indlæg.

Torsdag klokken 13.00 blev der offentliggjort en advokatundersøgelse, der har skulle tage stilling til, om Mette Frederiksen og andre ministre kunne dømmes i en rigsret for regeringens og socialdemokratiets skandaløse håndtering af minksagen.

Undersøgelsen, der er bestilt af Nye Borgerlige og betalt af mange danskere, har fundet grundlag for en rigsret. Som advokaten siger, der er noget at komme efter.
Advokaterne har undersøgt om, der er tale om grov uagtsomhed. Noget minkkommissionen ikke kunne undersøge på grund af lovgivningen omkring undersøgelseskommisioner.

Det er vores vurdering, at statsminister Mette Frederiksen ved, på pressemødet den 4. november 2020, at give en ulovlig instruks til myndighederne samt ved groft at vildlede offentligheden, har handlet groft uagtsomt og kan ifalde et strafansvar, under hensyntagen til statsminister Mette Frederiksens handlinger op til, i forbindelse med samt efter KU-mødet den 3. november 2020, hvor der i markant omfang er sket fravigelse af den agtpågivenhed, som med rette kan kræves.

Som advokaterne siger, så er det dokumenteret, at der er udsted en ulovlig instruks, samt en grov vildledning af minkavlerne. Undersøgelsen kan læses her.
At statsminister Mette Frederiksen og hendes ministre har hastet beslutningen igennem, ikke har undersøgt om der var lovhjemmel, er groft uagtsomt og det er ansvarbedragende.
Advokaterne mener, at der er grundlag for at kunne sende fagministeren, den daværende fødevareminister Mogens Jensen, for en rigsret. Han har handlet groft uagtsomt og ansvarsbedragende.
Advokaterne mener også, at Mette Frederiksen som minimum har handlet groft uagtsomt. Hastebehandlingen spiller særligt ind. Og ikke mindst at det er statsministeren, der tager konklusionen om nedslagtning.
Advokaterne udtaler på pressemødet, at der er grundlag for at både statsminister Mette Frederiksen og daværende fødevareminister Mogens Jensen vil blive dømt for en rigsret, hvis Folketinget beslutter sig for at nedsætte en sådan.

En sejr for retsfølelsen

Den socialdemokratiske formand kan ikke slippe for konsekvenserne af grundlovsbrud, vildledning af danskerne og ikke mindst Folketinget samt ulovlige instrukser. Det slår undersøgelsen fast.
Der er en stor dag for det danske demokrati og den danske retsstat. En kæmpe sejr for de mange minkavlere og deres familier, som nu forhåbentlig kan se frem til, at Mette Frederiksen og hendes kumpaner bliver holdt ansvarlige for deres ulovlige og bevidste nedslagtning af et helt erhverv.
Nu er der grundlag for, at de borgerlige partier, efter en valgsejr og flertal, kan stemme en rigsret mod Mette Frederiksen igennem i Folketinget. Men det kræver at man får slået hul på Mette Frederiksens spin hær og valgmaskine.

Borgerlig valgsejr

Og det kræver netop en borgerlig valgsejr, da Mette Frederiksens støttepartier ( Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten ) gennem hele forløbet har holdt hånden over statsministeren og regeringen, ageret som socialdemokratiets skødehunde.
Både Mette Frederiksen, regeringen, Socialdemokratiet støttepartierne og de mange partisoldater vil bruge som undskyldning, at undersøgelsen er bestilt af Nye Borgerlige. Men hvis det er deres undskyldning, så må de jo gå med til den uafhængige undersøgelse, som de jo netop har stemt ned.
Det groteske er, at man som skatteyder i Danmark skal betale ekstra for at bevise, at en statsminister og hendes ministre har overtrådt loven og kan dømmes for deres overtrædelser. Rød stue har et forklaringsproblem.
Tidligere i dag meddelte fødevareministeriet ’tilfældigvis’, at tre embedsmænd har fået advarsler minksskandalen.

Opdateringer

Opdateret kl. 15.45: Selv om det nu er timer siden, at undersøgelsen blev lagt frem, har de færreste medier skrevet om den, lavet breaking på den. Det viser med tydelighed den røde vinkling hos de skatteyder finansierede danske medier.
Opdateret kl 15.55: Radikale Venstre, der ikke selv ville tage ansvar og stemme for en uafhængig advokatundersøgelse af Mette Frederiksens ansvar, er nu ude at kritisere dagens advokatundersøgelse for at være betalt af Nye Borgerlige. Hykleriet når nye højder hos regeringens støttepartier.
Opdateret kl. 16.35: Mediernes vinkling af advokatundersøgelsen er nu så grotesk, at journalister fra berlingske gerne fortæller usandheder. Det kan du læse mere om her.
Opdateret kl. 17:30: statsmediet DR Nyheder har holdt mikrofonen over for socialdemokratiets politiske ordfører Rasmus Stoklund. Partisoldaten mener, at man ikke kan stole på advokatundersøgelsen. Men journalisten Emil Eller ‘glemmer’ desværre at spørge om, hvorfor Socialdemokratiet så ikke vil være med til en uvildig undersøgelse. Lidt bestikkelse gavner altid.
Opdateret kl. 20.15: Vi kan nu afsløre, at DR Nyheder i forbindelse med dækningen af dagens advokatundersøgelse bruger en ekspert, der er betalt og udpeget af den socialdemokratiske regering. Selvsamme ekspert, der kalder undersøgelsen for ‘langt ude’.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ