Danmarks Fremtid
NYHED

Alternativet hylder ekstremister og afbrydelse på Folkemødet

Folkemødet er startet og det tog ikke venstrefløjen lang tid før de viste deres antidemokratiske opførsel. Alternativet hylder afbrydelse af debatten.
Alternativet bag antidemokratisk afbrydelse på Folkemødet - Debatten

Her til aften blev Danmarks Radio’s Debatten sendt live fra Folkemødet i Allinge på Bornholm. Men kort før tid måtte programmet afbrydes, da en flok antidemokratiskle unge uopdragne curlingunger stormede scenen og angreb den demokratiske debat.

Bag afbrydelsen stod den yderliggående ekstremistiske venstrefløjs organisation Extinction Rebellion. En organisation der er kendt for bruge ulovligheder som argument i deres antidemokratiske gadekamp. Nogen lande har endda placeret gruppen på lister over terrorgrupper.

Alternativets Unge Folkemødet
Alternativet afbryder Debatten

Afbrydelsen skete, mens Alternativet’s leder Franciska Rosenkilde, sammen med Pia Olsen Dyhr fra Socialistisk Folkeparti, var i gang med en ophedet debat om atomkraft. Og måske var det ikke en tilfældig, at det skete mens Rosenkilde var på, for Alternativet var nemlig dybt involveret i angrebet.

Alternativet hylder antidemokratisk angreb

Med i gruppen af utilpassede unge mennesker var flere fra Alternativets ungdomsparti og ikke mindst Alternativets uddannelse- og undervisningsordfører, Nicklas Hakmann.

Nicklas Hakmann har efterfølgende meldt ud på Twitter, at han ikke bare er stolt af sin antidemokratiske opførsel, men at han og Alternativet også er stolte over at have støttet den yderliggående ekstreme venstrefløjsgruppe, Extinction Rebellion.

Alternativets eneste nuværende Folketingsmedlem, Torsten Gejl, giver i en kommentar på Facebook også sin fulde opbakning til angrebet på den demokratiske samtale.:

Og på Facebook kan man se Alternativets leder, Franciska Rosenkilde, stå storsmilende foran den besatte scene. Hun tager ikke afstand fra angrebet på demokratiet. Hun glemmer desuden at fortælle sine følgere, at Alternativet var medarrangør af angrebet.

Vi har altså et parti i Folketinget, der bakker op om ekstremister og antidemokratiske handlinger. Et parti der bakker op om angreb på og afbrydelse af den demokratiske samtale. Et parti der selv deltager i angreb på demokratiet.

Alternativet er en skamplet på Folketinget. Partiet er ikke værdig til Folketinget. 

Demokratiet skal beskyttes

I Danmark har vi et demokrati, hvor vi har en fri, levende og åben debat. Her kan man frit afgive sin stemme, deltage i demokratiske samtaler, hvor man kan ytre sine holdninger.

Nogen gange har man flertal for sine holdninger, andre gange må man forsætte med at bruge ordets magt for at overbevise sine modstandere, så man kan få et flertal til at bakke op om ens holdninger.

Det er sådan et demokrati fungerer. Kan man ikke bakke op om disse simple spilleregler, så bakker man ikke op om demokratiet. Så har man ikke forstået demokratiet.

Men i et demokrati er der ikke plads til angreb på den demokratiske samtale. Et demokrati accepterer heller ikke vold, hærværk og trusler.

Der er ikke plads til antidemokrater som Extinction Rebellion og Alternativet. De har udelukket sig selv fra den demokratiske debat

Samtlige partier og medier burde fremover udelukke Alternativet. Det handler om respekt for demokratiet. Det handler om respekt for den demokratiske samtale.

Bornholms Politi svigter

Bornholms Politi, der står for sikkerheden på Folkemødet, har efterfølgende på Twitter meldt ud om angrebet på den demokratiske samtale:

En gruppe klimaaktivister lavede her til aften en happening under en liveudsendelse fra en af Folkemødets scener. Politiet viste aktivisterne ned fra scenen. Det hele foregik stille og roligt.

Udmeldingen vidner om en total mangel på respekt for det arrangement, der lige nu foregår på solskinsøen. Bornholms Politi vælger dybt seriøst at kalde et angreb på den demokratiske samtale for en happening, og situationen får overhovedet ingen konsekvenser for de deltagende antidemokrater.

Politiet skulle have brugt passende magtanvendelse, så snart gruppen af uopdragne forkælede møgunger ikke forlod scenen. Ja de skulle allerede været stoppet med magt, før de kom op på scenen.

Det er desværre ikke første gang, og sikkert heller ikke sidste gang, at vi ser dansk politi beskytte venstrefløjen, når den går til angreb på vores demokrati, vores demokratiske arrangementer.

Så længe det ikke får konsekvenser for venstrefløjen, at de gang på gang overtræder demokratiets grænser, så længe vil de forsætte med angrebene på vores demokrati.

Om så angrebene foregår med brosten, vold, hærværk, trusler eller afbrydelse af den demokratiske debat.

Man kan desuden stille sig selv det spørgsmål, om sikkerheden er til stede på Folkemødet, når nu politiet ikke kan stoppe nogle unge antidemokrater?

Man kan tørt konstatere, at hvad der skulle have været en demokratisk festdag, er endt ud i en sorgens dag for demokratiet.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ