NYHED

Ekstremister og antidemokrater samles hos Alternativet

Her til aften meddeler Alternativet og Grøn Alliance (tidligere Veganerpartiet), at de har slået sig sammen. Ekstremister og antidemokrater forenes.
Ekstremister og antidemokrater samles hos Alternativet - Grøn Alliance
Få dage efter at vi kunne afsløre, at Alternativet har ansat en politiker med forbindelse til trusler mod vælgere, slår partiet sig nu sammen med endnu flere yderliggående ekstremister på den yderste venstrefløj.
For her til aften meddeler de to partier Alternativet og Grøn Alliance, der for bare et par måneder siden skiftede navn fra Veganerpartiet, at de har slået sig sammen og fortsætter under Alternativets faner.

Jeg har stor respekt for den tillidserklæring og det mandat, jeg er blevet givet af Grøn Alliance, og jeg byder dem velkommen i Alternativet

Franciska Rosenkilde
Alternativets politiske leder Franciska Rosenkilde har fundet de store ord frem og i en pressemeddelse udsendt af partiet takker hun blandt andet for tilliden fra Grøn Alliance og dets leder, Henrik Vindfelt.
Men ser man uden om de fine ord og alternativets spin, så fortæller virkeligheden, at man har inviteret ekstremister og antidemokrater ind i varmen.

Dømt krænker

Grøn Alliance’s politiske leder Henrik Vindfelt er nemlig en ganske kontroversiel skikkelse. Han har blandt andet tidligere været ekskluderet fra hans eget parti på grund af påståede løgne og ikke mindst krænkende adfærd.
Henrik Vindfeldt har desuden en dom på 30 dages betinget fængsel for ulovlig indtrængen i en svinestald. En dom som han fik i december 2020.
Så mens Alternativet flere gange har været ude at kalde Inger Støjberg uværdig til Folketinget, fordi hun er blevet dømt i rigsretten, så har partiet altså ingen  problemer med at slå sig sammen med en dømt person.

Ekstremister slipper

At Alternativet nu slår sig sammen med en af mange yderliggående venstreorienterede parti, kan dog ikke komme som den store overraskelse. For partiet har selv flere gange afsløret, at de ikke helt forstår sig på den demokratiske proces.
Flere fra Alternativets ungdomsparti, deriblandt Alternativets uddannelse- og undervisningsordfører Nicklas Hakmann, afbrød i sommers DR programmet debatten, der blev sendt live fra Folkemødet.
Afbrydelsen skete i samarbejde med den yderliggående ekstremistiske venstrefløjs organisation Extinction Rebellion, der er kendt for bruge ulovligheder som argument i deres antidemokratiske gadekamp.

Nicklas Hakmann meldte efterfølgende ud på Twitter, at han ikke bare var stolt af sin antidemokratiske opførsel, men at han og Alternativet også var stolte over at have støttet den yderliggående ekstreme venstrefløjsgruppe, Extinction Rebellion.

Og på Facebook kunne man se Alternativets leder, Franciska Rosenkilde, stå storsmilende foran den besatte scene. Hun tog ikke afstand fra angrebet på demokratiet og fortalte heller ikke sine følgere, at Alternativet var medarrangør af angrebet.
Der er altså dokumenteret tale om to partier, hvis demokratiske forståelse er svær at finde. Alternativet og Grøn Alliance der gerne tager ulovligheder i brug som politiske midler.
Journalister og andre personer på venstrefløjen er allerede ude at juble over, at de to yderliggående partier samles. Så man skal nok ikke forvente en videre kritisk dækning af det ‘nye” samlede parti fra de danske medier.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ