NYHED

Forsvarede Radikal seriekrænker: skal dække valget for 24Syv

24syv har hyret Anders Langballe til deres nye program 'Valg i Danmark'. Han har tidligere været ude at forsvare en Radikal seriekrænker.
Anders Langballe skal dække valget for 24Syv forsvarede Morten Østergaard - valg
Fra mandag morgen starter radiostationen 24Syv et nyt politisk magasin op kaldet ‘Valg i Danmark’. Som navnet siger, så er det et magasin, der skal dække et kommende folketingvalg, tale med politikere om valget.
Som vært har man valgt at ansætte den tidligere politiske redaktør på TV2 Nyhederne, journalisten Anders Langballe.
Samme Anders Langballe der forsvarede den tidligere Radikale leder Morten Østergaard i forbindelse med, at politikeren blev afsløret som en decideret seriekrænker.

Ven med Radikale Venstre

Årsagen til, at Anders Langballe forsvarede Morten Østergaard, skal findes i deres årelange venskab.

Jeg har kendt Morten (Østergaard red.) i mange år, og han er min ven

Anders Langballe
TV 2 Nyhederne havde altså en politisk redaktør ansat, der dækkede dansk politik samtidig med, at han var venner med en politiker, Morten Østergaard, der endda var leder af Radikale Venstre.
Statsmediet TV 2 har et stort forklaringsproblem. Også når man ved, at stationen lige nu har en chefredaktør for TV 2 Nyhederne, Thomas Funding, der er tidligere socialdemokratisk byrådsmedlem. Og en vært på TV 2 News, Søren Lippert, der er tidligere skandaleramt kandidat for Socialdemokratiet.
Men at TV 2 politiske journalister og værter har så tætte forbindelser til politikere og partier er ikke blevet varedeklareret over for seerne på noget tidspunkt.

Valg i Danmark

Og nu er det så 24syv der vælger at tage en chance med deres egen troværdighed. Man vælger at ansætte en journalist, der tidligere har vist, at han ikke ser nogen problemer i at have tætte forhold til de selvsamme politikere og partier, som han skal interviewe og være kritiske overfor.
Vi ser igen, at medierne enten ikke vil eller tør fortælle sandheden om deres journalister. Medierne glemmer simpelthen at varedeklarere journalisterne. Glemmer at fortælle, at de er inhabile.
‘Tilfældigvis’ er den første gæst i studiet hos Anders Langballe den Radikale leder Sofie Carsten Nielsen. Altså den samme Sofie Carsten Nielsen der har dækket over mindst to krænkere, nemlig hendes Radikale partifæller, Morten Østergaard og Kristian Hegaard.
Journalister og medier kan ikke forstå, at deres troværdighed er lige så lav som politikere og bilforhandlere. Den lader vi lige stå et øjeblik.
Det politiske magasin ‘Valg i Danmark’ bliver sendt fra den 22. august. Magasinet udkommer mandag til fredag fra klokken 8.30 til 9.00.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her

LÆS OGSÅ