Socialdemokratiet, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre er mandag blevet enige om en beretning, der opfordrer Konservatives Søren Pape Poulsen og Mai Mercado samt Danmarksdemokraternes Inger Støjberg til at fortælle, hvad der foregik på de møder som Søren Pape og hans tidligere mand havde med repræsentanter fra Den Dominikanske Republiks regering helt tilbage i 2018.
Søren Pape Poulsen’s privatliv er de seneste uger med rette blevet gransket af de danske medier. Det sker efter at den Konservatives leders nu eksmand Josue Medina Vasquez Poulsen, og dermed også Søren Pape Poulsen, har haft store problemer med sandheden.
At det er lige præcis er Mai Mercado og Inger Støjberg, ud over Søren Pape Poulsen, der opfordres til at fortælle om mødet, skyldes, at de alle var ministre under den seneste borgerlige regering, hvor møderne fandt sted.
Der er ingen tvivl om, at Søren Pape Poulsen har udvist dårlig dømmekraft, at det har skadet den konservative leders omdømme. Men at de fire røde partier nu spiller højhellige og og soldater for sandheden, er ganske enkelt ikke bare grotesk. Det er ren hykleri og dobbeltmoral.
Tak for sidst fra Barbara Bertelsen
At Mette Frederiksen og hendes venner nu trækker en sag frem, der er over 4 år gammel, så tæt på et valg, er tydelig tegn på, at vi får en beskidt kommende valgkamp.
For blandt andre Mette Frederiksens slyngveninde og kumpan, statsministeriets departementchef Barbara Bertelsen, har kendt til møderne siden de foregik i 2018. Så hvorfor dukker sagen pludselig op netop nu?
Man kan stille sig selv spørgsmålet, hvor medier som Ekstra Bladet pludselig får historien fra, hele 4 år efter, at møderne er foregået. Ingen skal komme at påstå, at journalisterne ikke har fået serveret historien på et sølvfad fra politiske modstandere eller politiske embedsmænd.
har begået tjenesteforseelser af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger at drage hende til ansvar i anledning af hendes medvirken til brud på sandhedspligten og legalitetsprincippet
Minkkommissionen om Barbara Bertelsen
Lige præcis statsministeriets departementchef Barbara Bertelsen har de blå partier, og ikke mindst Søren Pape Poulsen og Det Konservative Folkeparti, været efter siden den sønderlemmende kritik fra minkkommissionen vendt mod netop Mette Frederiksens højest placerede embedsmand.
Som Mette Frederiksen er Barbara Bertelsen indtil sluppet for alvorlige konsekvenser i forbindelse med deres lovbrud, løgne og vildledninger i minkskandalen. Noget der kun vil ændre sig ved en borgerlig valgsejr.
Så når sagen kommer frem så tæt på et valg, så kan man med rette få mistanken, at det er Barbara Bertelsens tak for sidst til netop Søren Pape Poulsen. At Bertelsen har serveret historien for sine kammerater hos Socialdemokratiet eller de tre støttepartier.
Dækker over grundlovsbrud og svindel
At det nu er Socialdemokratiet, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre, der forlanger svar fra Søren Pape Poulsen, er næsten som at se et afsnit af komedieserien ‘Javel, hr. minister’. En serie der med humor udstiller politikernes manglende respekt for sandheden og demokratiet.
For det er netop de fire partier, der ikke vil stemme for en advokatundersøgelse af Mette Frederiksen. En undersøgelse der skal kortlægge om statsministeren og flere af hendes ministre kan stilles for en rigsret.
Socialdemokratiet, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre som uden at blinke afviste en advokatundersøgelse, der netop fastslog, at Mette Frederiksen ikke bare kunne stilles for en rigsret, men at hun med stor sandsynlig ville blive dømt.
Det røde flertal har også vendt ryggen til den socialdemokratiskes minister Rasmus Prehn’s mange løgne og misbrug af skattemidler.
Regeringens støttepartier valgte ganske enkelt ikke at stille et eneste kritisk spørgsmål til den svindelende socialdemokrat Rasmus Prehn, da der var samråd i sagen.
De mange sager om lovbrud, løgne og misbrug af magten har stået i kø under Mette Frederiksens ledelse af Danmark. Ovenstående er kun et ganske lille udpluk. Skandaler som ikke har haft nogen som helst form for konsekvens for statsministeren og hendes mange ministre.
Magtfuldkommen
Mette Frederiksens støttepartier har opført sig som Soacialdemokartiets personsonlige skødehunde. De har ikke alene accepteret grundlovsbrud, løgne, trusler og svindel.
De har også accepteret Mette Frederiksens umættelige magtbegær og magtfuldkommenhed. Et magtbegær og en magtfuldkommenhed som har haft alvorlige konsekvenser for den danske retsstat og det danske demokrati.
Så når Socialistisk Folkeparti’s folketingsmedlem og ordfører på sagen, Karsten Hønge, udtaler om Søren Pape Poulsen, at der er tale om magtfuldkommenhed ud over det almindelige, så udstiller det ikke alene rød stues hykleri og dobbeltmoral.
magtfuldkommenhed ud over det almindelige
SF's Karsten Hønge om Søren Pape Poulsen
Det udstiller også Socialdemokratiets og støttepartiernes manglende situationsfornemmelse og manglende respekt over for vælgernes intelligens.
Modsat Mette Frederiksen og hendes mange ministre, har Søren Pape Poulsen rent faktisk taget konsekvenserne af de mange løgne, som han selv har været involveret i via sin tidligere mand. En skilsmisse midt i en de facto valgkamp er ikke noget man bare lige får gennemført uden alvorlige politiske konsekvender.
Og modsat Mette Frederiksen, så vil Søren Pape Poulsen rent faktisk forklare sig over for Folketinget, nu han bliver bedt om det.
Deltag i debatten
Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.
Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.
Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.