NYHED

Årsdag for Covid-19 nedlukning: demokratiet blev første offer

Årsdag for covid-19 nedlukning. Ser man tilbage på året, der er gået, på det danske demokrati, må man sørgeligt konstatere: Bananrepublikken Danmark er oprettet.
årsdag covid-19 nedlukning - Danmarks Fremtid

I dag er det årsdag for nedlukning af Danmark. Den 11. marts 2020 indkaldte statsminister Mette Frederiksen til et pressemøde, der ville gå over over i danmarkshistorien. Nedlukning af Danmark på grund af Covid-19 var en realitet.

Desværre har et år med nedlukning vist, at det danske demokrati ikke er så stærk, som vi gik og troede.

Det startede ud med, at et stort set samlet Folketing gav statsministeren og hendes regering, hvad man kun kan kalde en grundlovsstridig magt.

Årsdag for nedlukning viser det svage demokrati

Mette Frederiksen

Resultatet af dette svigt kan vi nu se tilbage på. Vi har en magtbegærlig regering, der har udnyttet chancen til at indføre en de facto bananrepublik i Danmark.

En regering der har begået grundlovsbrud, der har løjet, der har truet embedsværket til at rette ind.

I et demokrati ville en regering, med den form for foragt for grundlov og retsstat, ikke have overlevet. Men til Mette Frederiksen og socialdemokratiets held, har man Kylle, Rylle og Pylle a.k.a. Mai Villadsen fra Enhedslisten, Pia Olsen fra SF og Sofie Carsten Nielsen fra Radikale Venstre.

De tre partier agerer som statsministerens egne private skødehunde, marionetdukker. Siger Mette Frederiksen hop, stemmer de tre partier for.

En svag borgerlig opposition

Men også den borgerlige opposition har svigtet. Med Jakob Ellemann-Jensen i spidsen, har blå blok, som støttepartierne, i lange perioder ageret statsministerens stemmekvæg.

Man har villigt lade sig bruge i statsministerens spin, ladet sig fotografere sammen med Mette frederiksen, som derefter kunne udstille de borgerlige ledere på hendes foretrukne kommunikationskanal, Facebook.

Søren Pape udstilles

De borgerlige partier er vågnet lidt op her et år efter nedlukningen. Men det er alt for lidt, alt for sent.

Andet offer for Covid-19 var journalistikken

Men hvordan har Mette Frederiksen og regeringen kunne hjernevaske den danske befolkning til ukritisk at sige ja til alt, hvad der kommer fra regeringens spinmaskine?

En af de største faktorer er de danske medier og journalister. Fra dag et af har de danske journalister mødt op og holdt mikrofonen, når statsministeren kaldte.

Man har videregivet socialdemokratiets spin om, at er man kritisk over for regeringen, så tager man ikke covid-19 alvorligt.

Statsmedier som Danmarks radio og TV 2 Danmark har vist vejen for de andre medier.

Når statsministeren, eller hendes ministre har indkaldt, så har de danske medier mødt op på skoler, hos frisører, i lufthave og på sygehuse. Senest her til formiddag.

Noget af det jeg personligt kan huske, fra et af de første pressemøder i forbindelse med nedlukningen, var journalisten fra Ekstra Bladet, der nærmest bukkede for Statsministeren, men direkte takkede hende.

Det står som en skamplet på de danske medier.

Hvis udenlandske journalister så, hvordan de danske journalister behandler deres fag, ville de uden tvivl ryste på hovedet.

Bananrepublikken Danmark

Her et år efter den første nedlukning må konstateringen være, at det danske demokrati ikke var så stærkt, som vi gik og troede.

Statsminister Mette Frederiksen har, med hjælp af knaldrøde støttepartier, en usynlig opposition og en svag presse, skabt bananrepublikken Danmark.

Desværre er det nødvendigt at skrive, netop på grund af regeringens spin: Covid-19 er fakta, og derfor skal vi også tage pandemien seriøs. Men man kan godt være kritisk over for regeringen, og så samtidig tage covid-19 alvorlig.

LÆS OGSÅ