NYHED

B står for eksperter – justitsministeren i minkkommissionen

I dag skulle justitsminister Nick Hækkerup vidne i minkkommissionen. Det blev en ren farce, hvor spin blev slugt af journalister og Radikale Venstre.
B står for eksperter - justitsministeren i minkkommissionen

Overskriften til denne historie skulle ellers have været “Mette Frederiksen’s glashus: belærer andre om at lyve”, men i løbet af aftenen har dagens afhøring i minkkommissionen udviklet sig til en ren farce, hvor støttepartier og journalister igen agerer skødehunde for regeringen.

Nogle af de få sms’er fra regeringen, der ikke er blevet slettet i forsøget på at skjule beviser, viser nu, at statsministeren har beskyldt Radikale Venstre for at lyve, for at være besværlige.

Det viser dagens afhøringer af justitsminister Nick Hækkerup i mink kommissionen.

Regeringen brokker sig over sit støtteparti

Den 20. november 2020 er Radikale Venstre’s Sofie Carsten Nielsen ude at udtale følgende i pressen i forbindelse med hele minkskandalen:

Det er en kæmpe skandale, dette her, der splitter både her på Christiansborg og i befolkningen. Borgerne har behov for et klart svar på, hvem der er ansvarlig for dette her rod og dette her lovbrud

Sofie Carsten Nielsen, Radikale Venstre

Det får dagen efter, den 21. november 2020, justitsminister Nick Hækkerup og statsminister Mette Frederiksen til at debattere de radikales udbrud.

Bl.a. skriver justitsministeren følgende i en sms til statsministeren:

B gør sig i øvrigt pænt besværlige i spørgsmålet om undersøgelse

Nick Hækkerup, Justitsminister og Socialdemokrat

Alle, der følger bare en smule med i dansk politik, ved, at B er det Radikale partibogstav. Det ved alle der stemte i tirsdags.

At regeringen mener, at de radikale var og er besværlige, må udelukkende være, fordi de sammenligner Radikale Venstre med regeringens andet støtteparti, Socialistisk Folkeparti, der fuldstændig siger ja og amen til Socialdemokratiet.

For Radikale Venstre er om nogen regeringens skødehund. Mere om det senere.

Som et svar til justitsministerens kritik af de Radikale skriver statsminister Mette Frederiksen efterfølgende en sms (eksisterer kun fordi den var på justitsministerens telefon) med følgende ordlyd:

Det er rigtigt der skal bare kæmpes tilbage på deres usandheder ... du må tage nogle flere runder på mink de her dage, så de ikke får lov til at lyve

Mette Frederiksen, statsminister og socialdemokrat

At Mette Frederiksen er så fræk at påstå, at andre lyver, er ikke bare dobbeltmoralsk og hyklerisk, det viser også regeringens arrogance og manglende selverkendelse.

Det er jo allerede en gang dokumenteret, at statsministeren selv har løjet så det drev ned af væggen.

Journalisterne gør deres arbejde

Sms korrespondance mellem statsministerne og justitsministeren får efter afhøringen medierne til – med rette – at kalde det en politisk krise mellem regeringen og støttepartierne.

Bl.a. skriver Ekstra Bladet i en kæmpe overskrift “Åben krig mellem de radikale og regeringen”.

Og det er jo ganske korrekt, at når en regering beskylder et af dets støttepartier for at lyve, for at være besværlige, så er der tale om åben krig.

Journalisterne falder for regeringens spin og løgne

Der er ingen tvivl om, at Mette Frederiksen og justitsministeren godt kunne se, at der var mulighed for en krise, så justitsministeren blev sent i eftermiddags sendt i byen med en kommentar på Facebook:

Sjældent har man set et mere sølle forsøg på at lave spin på ellers klokkeklare beviser, på at afspore en debat. Tror justitsministeren virkelig, at flertallet af danskerne er så dumme, at et B står for eksperter, altså Beksperter?

Danskerne er ikke dumme, men desværre så falder medierne for justitsministerens spin. Bl.a. Ekstra Bladet tilføjer hurtig en rettelse til deres artikel:

Af kommissionsafhøringen fremgik det i første omgang, som om Mette Frederiksens sms var et svar til Nick Hækkerup møntet på de radikale. Det har Nick Hækkerup siden korrigeret.

Ekstra Bladet

Også statsmediet TV 2’s politiske redaktør, Hans Redder, falder pladask for justitsministerens spin. På Twitter skriver han følgende:

Opdatering: Hækkerup skriver på FB, at formuleringerne om “usandheder” ikke var møntet på Radikale

Hans Redder, Politisk redaktør på statmediet TV 2

Der er ganske enkelt skræmmende, ja et demokratisk problem, at regeringen bare kan knipse med fingrene, og så ændrer medierne vinkel på en historie.

Her på Danmarks Fremtid gør vi vores arbejde, derfor har vi på Facebook spurgt justitsministeren om, hvad B ellers skulle stå for, hvis ikke for Radikale Venstres partibogstav, B.

Vi afventer svar, men forventer det ikke. Det er jo regeringen.

Radikale Venstre forsætter med at være skødehunde

Spørgsmålet er nu, om at Sofie Carsten Nielsen og Radikale Venstre vil forsætte med at være skødehunde for Mette Frederiksen og Socialdemokratiets spin, lovbrud, løgne og hån?

Sofie Carsten Nielsen turnerede lige før valget rundt hos en mikrofonholdende presse, hvor hun påstod, at hun havde fået nok af regeringen. 

Men som vi skrev den gang, så hedder Statsministeren i Danmark forsat Mette Frederiksen. Hun er ikke væltet på trods af lovbrud, trusler, løgne, manipulationer og hån.
Det var og er Sofie Carsten Nielsen og Radikale Venstres ansvar.
Hvis Sofie Carsten Nielsen igen kryber op i skødet hos Mette Frederiksen, trods statsministerens beskyldninger mod Radikale Venstre, så er det radikale spin endnu engang afsløret.
Så er Radikale Venstre endnu større skødehunde end først antaget
Sofie Carsten Nielsen afslører selv ret hurtigt svaret på det spørgsmål. På Twitter skriver hun bl.a. følgende:

Det er en ikke-historie. Og har ingen problemer med at være “pænt besværlig”. Og nu holder jeg altså fredagsfri.

Sofie Carsten Nielsen, Radikale Venstre og skødehund
Så selv om Radikale Venstre er blevet beskyldt af statsminister Frederiksen for at være besværlige og lyve, så kryber Sofie Carsten Nielsen tilbage i skødet på Socialdemokratiet.

Et er at justitsministeren forsøger at bilde danskerne ind, at B er en forkortelse for eksperter. Noget andet er, at medier og støttepartier falder for det.

Det er et kæmpe demokratisk problem.

Opdatering: Ekstra Bladet har efterfølgende valgt at blokere Finne Edtwodth og Danmarks Fremtid mulighed for at kommentere deres opslag på Facebook.

Deltag i debatten på Facebook eller Twitter. Du kan også bidrage ved at indsende debatindlæg.

Husk du kan støtte driften af Danmarks Fremtid via MobilePay box25487.

LÆS OGSÅ