Danmarks Fremtid
NYHED

Når B.T. og Ekstra Bladet får lidt af deres egen medicin

Journalister lever i det daglige af at kritisere andre. Men hvordan reagerer de, når de selv bliver smidt på forsiden, får lidt af deres egen medicin?
Når BT og Ekstra Bladet får lidt af deres egen medicin - Peter Astrup - James Kristoffer Miles - Brian Weichardt
Journalister lever til dagligt af at skrive kritiske historier om politikere, erhvervsfolk og helt almindelige danskere. Journalister forventer og forlanger, at deres ‘ofre’ forholder sig til sagens kerne, svarer på de spørgsmål, der bliver stillet, og ikke snakker uden om.
Men Hvordan reagerer journalisterne så selv, hvis man prikker lidt til dem, kritiserer deres arbejde eller kollegaer i branchen? Hvis man udsætter dem for lidt af deres egen medicin?
Det kan jeg nu dokumentere, takket være flere journalister fra B.T. og Ekstra Bladet, der har været så flinke, at levere en lang række af tweets, der viser en utrolig seriøs og voksen tilgang til kritik. Eller måske nærmere det modsatte.

Fake news fra Ekstra Bladet

Tag for eksempel de to journalister, James Kristoffer Miles og Brian Weichardt, der har været aldeles aktive hos Ekstra Bladet i forbindelse med de mange historier, der har involveret de konservatives leder, Søren Pape Poulsen. Så aktive, at de måske har glemt at holde fokus på fakta og seriøs journalistik.
Jeg har for eksempel beskrevet, hvordan James Kristoffer Miles i flere omgange har manipuleret med sandheden og leveret fake news, ikke bare mod Søren Pape Poulsen men også andre borgerlige politikere og partier, som Venstre. Det kan du læse mere om her.
Og senest har jeg kritiseret Brian Weichardt og Ekstra Bladet for endnu en Pape historie. En ikke-historie, hvor vinklingen var lagt på forhånd og derfor havde Ekstra Bladet måske ikke undersøgt den ekspert, man brugte til at angribe Pape, godt nok. Den historie finder du her.
Brian Weichardt Ekstra Bladet 01
Brian Weichardt Ekstra Bladet 02
James Kristoffer Miles Ekstra Bladet 01
James Kristoffer Miles Ekstra Bladet 02
Indtil nu har Brian Weichardt og Kristoffer Miles ikke reageret, når jeg har tagget dem i forbindelse med mine skriverier om dem. Men jeg vi taggede dem i et opslag, hvor jeg fortalte, at Danmarks Fremtid var blevet blokeret af Ekstra Bladet på Facebook, så kunne de hurtig reagere, som man kan se herover.
Deres reaktion og ageren er et klokkeklar eksempel på, hvordan journalister generelt reagerer, når de får lidt kritik, bliver prikket lidt til. Man taler uden om og bliver lidt barnlige og arrogante i attituden.

Peter Astrup Fra BT

Ikke nok med at Ekstra Bladets to journalister valgte helt frivilligt at levere masser af beviser på journalisters manglende evne til at modtage kritik, så besluttede endnu en journalist pludselig at blande sig i ‘debatten’ og bidrage med masser af materiale oven i det, han allerede tidligere har bidraget med.
Det drejer sig om Peter Astrup, der er politisk journalist hos B.T. Tabloidavisen hvor Pernille Holbøll blev ny chefredaktør, efter at Michael Dyrby i december 2021 forlod avisen i kølvandet på sager om sexisme og MeToo.
Peter Astrup kan tydeligvis ikke lide, at jeg tidligere har afsløret ham i en lidt ukritisk tilgang til Enhedslisten i forbindelse med starten af Ruslands invasion af Ukraine. Han er heller ikke så vild med, at jeg har kritiseret en af hans nu tidligere kollegaer, Sanne Fahnøe, for at spise intime middage med den socialdemokratiske minister Rasmus Prehn på skatteydernes regning.
Peter Astrup 02a
Peter Astrup 04a
Peter Astrup 01a
Peter Astrup 03a
Som du kan se herover, så har Peter Astrup en ganske speciel evne til at argumentere på en seriøs og voksen måde. En måde som virkelig bidrager til at hæve journalister ellers meget lave troværdighed. Faktisk er journalisters troværdighed så lav, at de kæmper med politikere og bilforhandlere om bundplaceringen.
Journalister står i for at udstille eget fag
Man kunne måske få den tanke, at den lidt barnlige reaktion fra Ekstra Bladet og B.T.’s journalister side skyldes, at de to medier er tabloid aviser. Men ser man efter, hvem der har liket et af Peter Astrup tweets, så virker det til at være et helt generelt niveau hos de danske medier.
For eksempel får Peter Astrups ageren et like fra den statsansatte journalist Peter Sinnbeck fra statsmediet TV 2. Måske fordi jeg også har skrevet kritisk om ham og hans arbejdsplads. Eller også er det bare fordi Astrup og Sinnbeck er tidligere kollegaer på B.T.
Journalisten Clara Vind fra mediet, der kalder sig selv ‘Den Uafhængige’ har også liket tweetet. Måske det hænger sammen med, at vi har afsløret ‘Den Uafhængige’ i at have lidt for tætte forbindelser til Alternativet.

Varedeklaration

Jeg forsøger her på Danmarks Fremtid, at give journalister lidt af deres egen medicin, varedeklarere dem for deres forbindelser til de politiske partier. Så længe der er skattemidler involveret via mediestøtte, mener jeg det er vigtigt.
Jeg skal være ærlige at indrømme, at det har overrasket mig en hel del, hvor let det egentlig er, at afsløre journalisteres manglende evne til at modtage den kritik, de selv lever af.
Tak til James Kristoffer Miles, Brian Weichardt og Ekstra Bladet samt Peter Astrup og B.T. for at bidrage til ikke bare dette indlæg, men flere andre. Det sætter jeg stor pris på.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ