NYHED

Demokratisk skandale: Barbara Bertelsen slipper mens andre fyres

Mens rigspolitichefen og en departementchef hjemsendes, så slipper Mette Frederiksen's gode veninde Barbara Bertelsen for konsekvenser.
Barbara Bertelsen slipper mens andre fyres - Mette Frederiksen - Mink
Medarbejder- og Kompetencestyrelsen har netop meddelt på et pressemøde, at de har rådgivet statsminister Mette Frederiksen til at give hendes departementchef Barbara Bertelsen en advarsel.

Det på trods af, at Barbara Bertelsen var en af de embedmænd, der fik hårdest kritik i minkkommissiones rapport:

har begået tjenesteforseelser af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger at drage hende til ansvar i anledning af hendes medvirken til brud på sandhedspligten og legalitetsprincippet

Minkkommissionen om Barbara Bertelsen
Minkkommissionen skrev direkte, at der var grundlag for at drage Barbara Bertelsen til ansvar for hendes medvirken i en af danmarkshistoriens største politiske skandaler. Det slipper hun nu får, får i stedet en sølle advarsel.

Chef for medarbejderstyrelsen

Men på trods af den klokkeklare hårde kritik, så slipper Barbara Bertelsen altså for konsekvenser ud over en lille advarsel.

Indstillingen om ikke at hjemsende eller fyre Barbara Bertelsen kommer altså fra den samme Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, som har Barbara Bertelsen som chef. Den samme styrelse som har Mette Frederiksen som øverste ansvarlige minister
Barbara Bertelsen har været så mange år i den centrale statsadministration, at hun har været med til at ansætte utallige embedsmænd. Er det nu det der redder hende?
I den parodi på en advarsel, som statsminister Mette Frederiksen har sendt til hendes gode veninde Barbara Bertelsen, står der blandt andet andet, at departementchefen kun får en advarsel og ikke hjemsendes, fordi der er tale om ‘et enkeltstående forhold’.
Så du kan altså være medvirkende til lovbrud, trusler, løgne og bortskaffelse af beviser, unden konsekvenser. Bare du kun gør det en gang.

Løgn fra Mette Frederiksen

I samme brev skriver statsminister Mette Frederiksen desuden følgende til Barbara Bertelsen:

Det bemærkes i øvrigt, at Minkkommissionen ikke anvender ordet 'kritisabel' ved dens vurderinger af dine forhold

Mette Frederiksen i advarsel til Barbara Bertelsen
Men lad os se på, hvad minkkommissionen skriver om statsministeriet, og dermed både departementchef Barbara Bertelsen og statsminister Mette Frederiksen som de to øverste chefer:

Statsministeriet har handlet meget kritisabelt i forløbet, som førte til den grove vildledning af minkavlere og offentlighed og den klart ulovlige instruks til myndigheder i forbindelse med pressemødet den 4. november

Minkkommissionen
Minkkommissionen bruger altså direkte ordet kritisabelt i deres hårde kritik af statsministeriet, statsministeren og departementchefen. Dermed lyver Mette Frederiksens endnu engang.

Andre tager skraldet

Mens Mette Frederiksens gode veninde Barbara Bertelsen slipper, så indledes der tjenesteligt forhør mod rigspolitichef Thorkild Fogde og tidligere departementschef i Fødevareministeriet og nuværende departementschef i Miljøministeriet, Henrik Studsgaard. Oversat til dansk betyder det en hjemsendelse.
Medarbejder- og Kompetencestyrelsen forklarer, at den form for advarsel, som Barbara Bertelsen har fået, er en ‘mild sanktion’. Det er derfor hun kan forsætte i hendes stilling.

Hvad har Barbara på Mette?

Hvad er det, der gang på gang får statsminister Mette Frederiksen til at holde hånden over hendes departementchef, Barbara Bertelsen?

Det er, når alt kommer til alt, et tillidsspørgsmål. Og jeg har tillid både til departementschefen i Statsministeriet, ligesom jeg i øvrigt har tillid til de andre embedsfolk, der er ansat i staten

Mette Frederiksen
Er det fordi statsministeren ved, at uanset hvad hun foretager sig, så kan hun regne med, at hendes tre støttepartier (Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre), hendes trofaste skødehunde, freder hende i deres jagt på ministerbiler?
Eller er det fordi, Barbara Bertelsen måske har gemt en kopi af de efterhånden berygtede slettede sms’er for at have en klemme på landets socialdemokratiske statsminister? Har Barbara Bertelsen måske endda optaget nogle samtaler mellem hende og statsministeren?

Demokratisk skandale

Det er tale om en historisk demokratisk skandale uden sidestykke. Enten er sanktionerne dikteret af Mette Frederiksen og regeringen eller også beskytter embedsmænd deres øverste chef, departementchef Barbara Bertelsen.
Man må nu en gang for alle konstatere, at vi i Danmark har politiseret embedsmænd. Embedsmænd som tjener partiet og Mette Frederiksen i stedet for danskerne.
DJØF-samfundet har svigtet minkavlerne og deres familier, svigtet den danske befolkning. Embedsmænd beskytter embedsmænd i stedet for at beskytte vores grundlov, vores retsstat og ikke mindst vores demokrati.
Millioner af skattekroner er blevet brugt på en minkkommission. Men det er endnu engang spild af skattemidler, da kommissionens seriøse arbejde stort set ingen konsekvenser har fået, slet ikke for dem der i sidste ende sidder med ansvaret, nemlig statsminister Mette frederiksen og landets øverste embedsmand, statsministeriets departementchef, Barbara Bertelsen.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ