NYHED

Mink: Berlingske lyver i dækning af advokatundersøgelse

Advokater mener, at Mette Frederiksen kan blive dømt for en rigsret, men medierne dækker enten ikke sagen eller lyver om fakta.
Berlingske lyver i dækning af advokatundersøgelse - mink - Mette Frederiksen - rigsret
I dag kunne advokater på et pressemøde fortælle, at de mener, at der er grundlag for at både statsminister Mette Frederiksen og daværende fødevareminister Mogens Jensen vil blive dømt i en rigsret.
Men de fleste medier har på nuværende tidspunkt stort set ikke bragt nyheder om advokatundersøgelsen, lavet opslag om det på de sociale medier.
Journalisterne har mere travlt med at miskreditere undersøgelsen, der er bestilt af Nye Borgerlige og betalt af mange frivillige danskere. Nogle journalister har faktisk så travlt med miskrediteringen, at de ingen problemer har med at sprede misinformation.

Berlingske "glemmer"

Tag for eksempel Berlingske journalisten Christian Birk, der på Twitter er meget bombastisk og skriver, at “ikke én juraprofessor er gået så langt som de to advokater gjorde i dag”.
Det er ganske bemærkelsesværdigt, at Christian Birk kan komme med sådan en påstand. Specielt når Berlingske selv for en måneds tid siden skrev, at juraprofessor Lasse Lund Madsen mener, at der er grundlag for en rigsretssag mod … netop Mette Frederiksen.

Sad jeg med sagen nu, ville jeg hælde til en domfældelse

Lasse Lund Madsen, juraprofessor
Det mest groteske er, at det faktisk var Christian Birk selv, der skrev artiklen om juraprofessor Lasse Lund Madsen’s konklusioner.
I den forbindelse kunne vi fortælle, at en af de eksperter der forsvarer Mette Frederiksen, juraprofessor Jørn Vestergaard, er udpeget af selvsamme regering, som han forsvarer.
I den forbindelse skrev vi faktisk til berlingske og andre medier og spurgte, hvorfor de ikke varedeklarerer de eksperter, de bruger. men vi hørte aldrig svar tilbage.
Det er en skandale, at Mette Frederiksen indtil videre er sluppet for konsekvenser af hendes lovbrud, løgne og ulovlige instrukser. Det skyldes blandt andet en svag dansk presse, der næsten ser ud til at beskytte hende med direkte misinformation.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ