NYHED

Borgerforslag ønsker at afskaffe mediestøtte, licens og statsmedier

Der er nu muligt, at give sin støtte til et borgerforslag, der ønsker at afskaffe mediestøtte, licens og statsmedier. Skal sikre frit valg og frie medier.
Borgerforslag: Afskaf mediestøtte, licens og statsmedier

Hvert år betaler danskerne miliarder, enten via skatten eller opkrævning, til danske medier, uden selv at kunne bestemme, hvad man vil læse, se og lytte til.

Et borgerforslag, der netop er kommet online, ønsker at afskaffe mediestøtte, licens og statsmedier. Det skal sikre frie medier og frit valg

Mediestøtte, licens og statsmedier er et demokratisk problem

I teksten til borgerforslaget står der:

“Mediestøtte, licens og statsmedier fremmer bestemte politiske holdninger og meninger. Der er en grund til, at debatten om “røde lejesvende” og politisk vinkling gang på gang dukker op. En debat der ingen ende vil få, så længe der er skattekroner indblandet i medierne.”

Det er bevist, at ca. 80 procent af journalister stemmer på de Radikale og til venstre for midten.

Det kan ikke undgåes, at journalister lader deres politiske holdninger påvirke deres arbejde.

Journalister og medier har ytringsfrihed som alle os andre. En ytringsfrihed der skal kæmpes for.

Men desværre har vi igennem en længere periode set, at medier lader sig true af f.eks. mørke ideologier til at redigere avisens indhold.

Vi har også set tydelige eksempler på journalister, der misbruger deres position til at sprede fake news om politikere.

Man oplever også i det daglige, at medierne vinkler deres historier selv om fakta siger noget helt andet.

Journalister må være så politiske de vil, men det skal bare ikke ske for skattemidler.

Økonomisk pres

Mediestøtte, licens og statsmedier betyder, at der er penge indblandet mellem journalister og politikere, Det er ikke frie medier.

Det skal ikke være muligt for politikere at true med mindre eller mere i støtte, for at få en bestemt politisk vinkling.

Det skal heller ikke være muligt for journalister, ved hjælp af forsider og pres på politikere, at true sig til yderligere støtte.

Eksemplerne står i kø:

Radio24syv der søsatte en kampagne mod bestemte partier og politikere.

Danmarks Radio der bliver belønnet eller straffet ud fra om det er rød eller blå side, der har magten.

Medierne siger godt nok, at de ikke kan overleve uden skattekroner. Men når mediekoncerner som JP/Politikens hus kan komme ud med et overskud på over 200 millioner, så er det vist det, man kalder fake news.

Borgerforslag skal debatteres

Hvis borgerforslaget “Afskaf mediestøtte, licens og statsmedier” får 50.000 støttere, så er det ikke sikkert, at forslaget vil komme til afstemning i folketingssalen.

Forslaget bliver ikke automatisk fremsat i Folketinget, når det har opnået 50.000 støttere. Det skyldes, at grundloven siger, at det kun er medlemmer af Folketinget og ministre, der kan fremsætte forslag i Folketinget. Forventningen er, at det som hovedregel vil være de politiske ordførere fra de partier, der støtter ordningen om borgerforslag, der i fællesskab fremsætter forslaget.

Du kan støtte borgerforslaget her.

Og du kan følge med i løbende opdateringer på forslagets facebook side.

LÆS OGSÅ