Københavns Byret har netop meddelt, at de frikender en 45-årig mand for chikane af en person i offentlig tjeneste. Personen den påståede chikane var rettet imod var Sikandar Siddique, leder af partiet Frie Grønne.
Ved Folketingets åbning den 5. Oktober sidste år, demonstrede den anklagede for partiet Danske Patrioter. Den anklagede var iført en t-shirt med ordene ‘Fuck Islam’.
Da Sikandar Siddique kom gående forbi demonstrationen råbte den anklagede bl.a. følgende:
Pak dit lort og skrid hjem og pak din familie med, de er ikke velkomne her
Anklagede demonstrant
Man kan mene, at det er tåbeligt at råbe og “angribe” en person på denne måde. Jeg ville for eksempel aldrig gøre det selv. Men Sikandar Siddique og andre må lære, at vi har ytringsfrihed i Danmark. Grænsen går ved vold, hærværk og trusler.
Ytringsfrihed
Den Europæiske Menneskerettighedskonvention garanterer sådan set ytringsfrihed. Den konvention som Sikandar Siddique gerne selv henviser til.
Sikandar Siddique plejer højlydt at blande sig i debatten, specielt når Islam er involveret. Han har ingen problemer med at kalde politiske modstandere for racister og nazister.
Så når Sikandar Siddique udnytter vores grundlovssikrede ytringsfrihed til at svine politiske modstandere til, så må han selvfølgelig også selv kunne klare mosten.
Sikandar Siddique plejer højlydt at blande sig i debatten, specielt når Islam er involveret. Men da angrebet skete på Salman Rushdie, var Sikandar Siddique tavs. Hvorfor mon? Og hvorfor har medierne ikke konfronteret ham?
Afventer racistkortet
Vi afventer nu, at Sikandar Siddique i et tweet eller i en udtalelse til medierne kalder både dommere, byret, grundloven og Den Europæiske Menneskerettighedskonvention for racister eller nazister.
Din hudfarve, race og etnicitet er debatten fuldstændig uvedkommende. Det handler om holdninger, ideologier og religioner. Det handler om retsstat, demokrati og ytringsfrihed.
Derfor er kritik af for eksempel Islam på sin plads. Det er rent faktisk en pligt som borger i et demokrati.
Deltag i debatten
Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.
Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.
Du kan også indsende dit eget debatindlæg her