NYHED

Danmarks Radio: hvad vil Morten Dahlin og Venstre?

Så er den gal med Danmarks Radio igen. Denne gang promoverer statsmediet Enhedslisten. Venstre's Morten Dahlin har markeret sig, men hvad vil Venstre egentligt , når det gælder licens, mediestøtte og statsmedier?
Danmarks Radio Morten Dahlin Venstre - Danmarks Fremtid

Med jævne mellemrum dukker debatten om Danmarks Radio’s promovering af venstrefløjen op. Denne gang er det Venstre’s Morten Dahlin, der er er gået til angreb på statsmediet, bl.a. på grund af en promovering af Enhedslisten.

Men hvad vil Venstre, Morten Dahlin og resten af blå blok egentligt, når det gælder mediestøtte, licens og statsmedier?

Svaret blæser i vinden.

Morten Dahlin g Danmarks Radios generaldirektør

Twitter stiller Morten Dahlin følgende spørgsmål til Danmark Radio’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn:

“Kære @MariaRorbyeRonn Er det virkelig DRs opgave at agere talerør for Enhedslisten på denne her måde? I så fald vil jeg gerne bestille tid næste uge til lidt promovering af Venstres politik. Skal vi sige på mandag? #dkpol #dkmedier”

Borgerforslag Mediestøtte
Klik på billede for at støtte

Baggrunden er, at Twitter-brugeren Tobias Marney har skrevet dette tweet:

Danmarks radio afsløret

Og han har jo helt ret. Hvad er det Danmarks Radio nu igen har gang i? Det kan beskrives ganske kort: promovering af centrum-venstre og de røde holdninger.

Danmarks Radio

Til Danmarks Radio’s og Maria Rørbye Rønn’s forsvar, skal de have ros for at reagere med det samme. På Twitter svarer hun Moten Dahlin, at “Jeg har fået oplyst fra dem, der sidder med det, at det nu er rettet. Det er jeg glad for. Det dur ikke at henvise på den vis. Fortsat god aften.”

Men der er flere spørgsmål, der trænger sig på. Er det kun fordi et folketingsmedlem reagerer på sagen, er det kun fordi Danmarks Radio Bliver snuppet med fingrene i kagedåsen?

For det er jo ikke første gang, at Danmarks Radio bliver grebet i deres promovering af centrum-venstre, af de politisk korrekte holdninger. Det har vi her på Danmarks Fremtid skrevet om flere gange.

Bl.a. da Danmarks Radio’s Steffen Kretz agerede overdommer i Donald Trump’s rigsret. Trump blev frikendt, men Kretz valgte alligevel at anklage Trump for at være medskyldig i angrebet på Kongressen. I et restsamfund er en person uskyldig, når han bliver frikendt, uanset hvad man måtte mene om personen.

Også når det gælder mink-sagen, har Danmarks Radio vist, at journalisterne har det med at tage deres personlige holdninger med på arbejde. Journalisten Thomas Prakash forsøgte at give det indtryk, at der var usikkerhed om regeringen havde lovhjemmel til nedslagtningen af et helt Erhverv.

Der var ingen usikkerhed. regeringen havde ikke lovhjemmel, men måtte få marionetdukkerne til at give lovhjemmel med tilbagevirkende kraft.

Oven i “glemte” journalisten lige at nævne Nye Borgerlige. Noget der er sket flere gange.

Hvad vil Venstre?

Men tilbage til Morten Dahlin og Venstre. For hvad vil partiet Venstre egentlig, når det gælder statsmedier, mediestøtte og licens?

Det er fint, at man kritiserer Danmarks radio, og andre medier, der har et problem med vinklingen (når der er skattekroner indblandet). Men hvad nytter det, når man bliver ved med at belønne de samme medier med lige netop mediestøtte og licens? Altså skatteydernes penge?

5.000.000.000 skattekroner, plus det løse, betaler danskerne hvert år, fordi centrum-venstre og resten af de kultur-radikale ikke selv vil betale for deres medieforbrug.

Og når 80 procent af journalisterne stemmer på Radikale eller resten af venstrefløjen, så er det et demokratisk problem.

Hvad vil blå blok. Det er på tide at man melder ud: vil man gøre medierne frie, give danskerne frit valg?

Under den seneste borgerlige regering havde man muligheden. Men i stedet valgte man at sætte den kulturradikale Mette Bock i kulturministeriet.

Jo man skar lidt ned på støtten til Danmarks Radio. Journalister fik det til at lyde som om det var enden på statsmediet, men sandheden er, at det var en mindre nedskæring. Desuden har centrum-venstre allerede igen belønnet Danmarks Radio med 900 millioner skattekroner mere.

Blå Blok, Morten Dahlin og venstre, skylder danskerne et svar: Hvad vil I med de danske medier og støtten til dem?

LÆS OGSÅ