NYHED

Danmarks Radio: OK at sammenligne Støjberg med sexarbejder

Danmarks Radio mener ikke, at det ødelægger deres troværdighed, at journalist, der dækker rigsretten, sammenligner Støjberg med sexarbejdere.
Danmarks Radio - OK at sammenligne Støjberg med sexarbejder

Før rigsretten mod Støjberg gik i gang, beskrev vi, hvordan en journalist hos Danmarks Radio sammenlignede Inger Støjberg med sexarbejdere på sitet OnlyFans. Vi indsendte en klage til Danmarks radio og har nu fået et “svar” tilbage.

I klagen havde vi bl.a. skrevet følgende:

“Et er, at en DR Journalist vælger at sammenligne en politiker med et sexsite (han kunne have valgt et hvilket som helst betalingssite), noget andet er, at selvsamme journalist er med til at dække rigsretten mod Inger Støjberg.”

“Journalsten har fremvist en skræmmende bias, og det er på tide, at du og DR sætter en stopper for den bias og vinkling, der florerer på DR Nyheder. Journalist Nicolas S. Nielsen har vist en bias og stillingtagen, der gør, at han ikke kan dække rigsretten eller Inger Støjberg.”

“Og du kan ikke igen bruge undskyldningen, at det er en privat Twitter profil, Ikke når han i sin egen bio skriver “Politisk journalist på hele Danmarks Radio.”

Danmarks Radio ødelægger journalisters troværdighed

Som ventet kan Danmarks Radio ikke se, at deres journalisters bias og vinkling skader statsmediets troværdighed.

Klagen blev sendt til seernes redaktør på Danmarks Radio, Jesper Termansen. Men klagen blev besvaret af Michael Elsborg, der er redaktionschef på DR Nyheder, Politik.

Han starter hans svar med følgende standardsætning:

“Først og fremmest vil jeg gerne slå fast, at DR altid tager henvendelser – som din, hvor der stilles spørgsmålstegn ved vores journalistiske upartiskhed, meget alvorligt. DR skal jf. lov om radio- og fjernsynsvirksomheds §10, lægge vægt på saglighed og upartiskhed. Det er derfor en helt grundlæggende værdi, at vi ikke holder med bestemte parter eller partier, men altid bestræber os på, at vores journalistik er fair, nuanceret og afdækker alle sider af en sag.”

Derefter forsætter han med et langt forsvar af Danmarks Radio’s dækning af rigsretssagen mod Inger Støjberg:

“Efter en grundig gennemgang af vores dækning må jeg konstatere, at jeg kan ikke genkende billedet af, at vores dækning af den verserende rigsretssag skulle være ladet i nogen retning. Jeg mener derimod, at vores dækning er neutral og nuanceret og fokuserer på såvel sagens substans som på de politiske tilkendegivelser.. De medarbejdere, som på forskellig vis dækker sagen, lever således fuldt ud op til  DR’s krav om alsidighed og upartiskhed.”

Støjberg dækkes med bias og vinkling

Allerede her kan man fornemme, at hverken Michael Elsborg eller Danmarks Radio har forstået hele baggrunden for klagen over deres medarbejder, Nicolas S. Nielsen. At det hele handler om troværdighed.

Hvordan skal man som seere, læsere og lyttere være sikker på, at Danmarks Radio leverer en saglighed og upartiskhed over for Støjberg, når deres journalister tydeligvis har en meget stor bias mod den person, de skal dække?

Når en journalist der dækker Støjberg sammenligner hendes ageren med en sexarbejder hos OnlyFans?

Troværdighed

Michael Elsborgs næste kommentar bekræfter kun, at hverken han eller Danmarks Radio, har tænk sig at forholde sig til klagen. For som han skriver:

“I forhold til  det konkrete Twitter-opslag fra din henvendelse skal jeg pointere, at DR som offentlig forvaltningsmyndighed er underlagt de almindelige principper om offentligt ansattes ytringsfrihed.”.

Journalister har også ytringsfrihed

Det er sådan set ganske korrekt. Også journalister har ytringsfrihed. Ingen har skrevet og sagt, at den pågældende journalist ikke må have de holdninger, han har til Inger Støjberg, og tweete om dem. Men så skal han bare ikke dække Rigsretten mod Støjberg.

Så skal han ikke dække dansk politik på et medie, der er betalt af skatteyderne.

Igen, det handler om troværdighed.

Desuden så kan den pågældende journalist ikke påråbe sig, at han er privatperson på Twitter. For i hans profil tekst skriver han følgende: “Politisk journalist på hele Danmarks Radio“.

Nicolas S. Nielsen bruger desuden sin Twitter profil i hans daglige journalistiske arbejde for DR Nyheder.

Redaktionschefen slutter af med at konstatere, at hverken han eller Danmarks Radio tager deres egen eller journalisters troværdighed seriøs:

“Jeg har efter min gennemgang af DR’s indslag og artikler om rigsretssagen, som beskrevet her ovenfor, ikke fundet grund til kritik af den pågældende medarbejders arbejde i forhold til at sikre en fair, nuanceret og upartisk dækning af sagen.”

Klage videresendt

Efter ovenstående udenomssnak, hvor redaktionchefen overhovedet ikke forholder sig til statsmediets troværdighed, har vi her på Danmarks Fremtid valgt at sende klagen tilbage til seernes redaktør, Jesper Termansen.

Desværre så har Danmarks Radio’s seernes redaktør den opfattelse, at han er til for at beskytte journalisterne og DR, ikke at være der for dem, der rent faktisk betaler for gildet.

Også her i weekenden så vi, hvordan statsmedierne har et stort problem med at dække dansk politik uden bias, vinkling og Fake News. Vi har også her valgt at klage, denne gang til seernes redaktør på TV 2.

Statsmedierne udgør et demokratisk problem, og derfor forsætter vi her hos Danmarks Fremtid med at afsløre dem.

Deltag i debatten på Facebook og Twitter eller indsend et debatindlæg her.

  

LÆS OGSÅ