NYHED

Dansk journalistforbund: Glem alt om fair dækning (ved krænkelser)

Dansk Journalistforbund har netop udgivet en guide til sexisme-dækning. Kort fortalt: glem alt om etik og journalistik, når det gælder krænkelser.
Fakta journalister stemmer på rød blok

Journalisten.dk, journalistforbundets medlemsavis, fortæller, at Dansk Journalistforbund netop har udgivet en guide til, hvordan journalister skal forholde sig, når de dækker krænkelser.

Under overskriften “Ny guide til sexisme-dækning: Stop sensationsvinkler med Brian Mørk” kan man bl.a. læse følgende:

“Mindre fokus på ofre, mere fokus på krænkeren. Ingen ord om heksejagt i mediernes opslag på sociale medier, stop kilder, der gentager myter om krænkelser og overgreb. Og slut med vinkler på komikeren Brian Mørk, der mener noget om, hvordan kvinder skal reagere, hvis de bliver udsat for et overgreb.”

Dansk Journalistforbund marionetdukker for krænkelseskulturen

Kort sagt skal journalisterne altså levere en ensidet politisk korrekt dækning, som var artiklerne skrevet af krænkelseskulturen selv.

Man skal f.eks. ikke giver personer som Brian Mørk ordlyd, fordi han ikke lige passer ind i det politisk korrekte univers.

Ikke at det er noget nyt, men det er første gang, man ser branchen være så ærlige om deres vinkling og dækning.

Den ene af forfatterne til guiden, Lotte Rosdahl, siger bl.a.:

“Vi er nødt til at anerkende, at der er et problem og ikke blive ved den her diskussion om, om der er et problem”.

Altså skal journalisterne fastlægge en vinkling på forhånd.

Tema Mediestøtte Licens Statsmedier - Danmarks Fremtid
Tema Mediestøtte Licens Statsmedier – Danmarks Fremtid

At enkelte journalister og medier kan have denne indgang til retstaten, etik og moral, er hvad man kan forvente, det har vi set masser af eksempler på.

Men at journalisternes eget forbund ligefrem melder ud, at journalisterne skal glemme alt om kildekritik, fair dækning, input fra begge sider, er ren ud sagt en skandale af dimensioner.

Især når millioner af skattekroner går til selvsamme dækning.

Medierne er efterhånden blevet talerør for alt, hvad der har med centrum-venstre at gøre. Journalisterne vinkler ud fra egne politiske holdninger.

Gælder retsstaten ikke ved krænkelser?

I går blev Naser Khader smidt ud af Det Konservative Folkeparti på grund af nogle kvinders anklager mod ham.

Ikke en eneste af kvinderne har valgt at anmelde ham, og der er ikke kommet nogen som helst beviser på, eller vidner til, de påståede overgreb.

Sagen Naser Khader beviser, hvad der sker, når man hænger en person ud på forsiden, uden nogen som helst former for beviser.

Man ødelægger karrierer og liv for de pågældende personer.

Der er masser af eksempler på, at uskyldige er hængt ud i forbindelse med #metoo, nogen har endda begået selvmord på grund af udokumenterbare anklager.

Bliver Naser Khader dømt, skal vi være de første, der kalder ham en voldtægtsforbryder. Vi har tidligere været efter ham. Men vi bliver nød til at respektere, at vi lever i en retsstat og ikke en bananrepublik.

Som det ser ud nu, er retsstaten blevet erstattet af krænkelseskulturens gadens domstol.

Guiden kan læses her.

Hvad mener du om den journalistiske standard og vinkling i Danmark? Deltag i debatten på vores Facebook side.

LÆS OGSÅ