NYHED

Den røde trekant: Tænketanken, Fagforeningen og avisen

Journalister påstår, der ikke sker en rød vinkling i den daglige dækning, men lad os prøve at se nærmere på et eksempel på den røde trekant.
Den røde trekant - Tænketanken - Fagforeningen - avisen

Vi har her på Danmarks Fremtid gennem den seneste stykke tid skrevet om den røde vinkling hos de danske medier. Journalister afviser, at der skulle være noget om snakken. Men hvad mon de siger til et bevis, vi kalder “den røde trekant”?

Lad os først se nærmere på baggrunden for beskyldningerne om en rød vinkling blandt de danske medier og journalister.

De røde journalister

Tal fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har påvist, at den kommende generation af nye journalister stemmer på centrum-venstre. Og en stor del af dem endda på den yderste ekstreme venstrefløj, kommunistpartiet Enhedslisten.

Tidligere undersøgelser har desuden vist, at 80 procent af de nuværende journalister har en stor kærlighed til partierne hos centrum-venstre. Specielt krænkerpartiet Radikale Venstre.

Den røde trekant

Det var baggrunden, lad os nu se på et eksempel på det, vi kalder den røde trekant. Altså hvor 3 parter udgør den perfekte røde vinkling og propaganda.

Udgangspunktet er en artikel som Politiken udgav den 18. september i år. Den lange titel lød som følgende:

“Rapport: De rigeste 10 procent af danskerne tjener nu næsten lige så meget som de fattigste 40 procent”

Politiken vælger altså en af de helt traditionelle måder at vinkle på hos de danske medier, den socialistiske misundelses vinkling.

Politiken er 1. part i den røde trekant. Politiken der gerne agerer kampagnemedarbejder for partier og politikere hos rød blok.

Troværdighed

Her vil vi ikke gå ind i selve indholdet af artiklen, men udelukkende se på, hvem der er med til at bringe artiklen til livs.

Fagbevægelsen

Selve rapporten er lavet af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). De kalder sig godt nok erhvervsråd, men de er en helt almindelig tænkegang, der udgiver materiale, der passer ind i deres politiske ståsted.

AE er den 2. part i den røde trekant. AE skriver selv på deres website følgende:

“Vi arbejder for en samfundsudvikling, hvor økonomisk vækst og velstand ikke fører til øget ulighed og nye sociale skel.”

Allerede her kan man se, at allerede før rapporten blev lavet, havde den et specielt mål i sigte: at kalde noget for ulighed.

Kigger man så nærmere på sammensætningen af deres bestyrelse og såkaldte rådgivende råd, så ser man hurtigt (skete allerede ved navnet), at der ikke er tale om en uafhængig tænketank, men en lille kaffeklub bestående af fagforeningsfolk og socialdemokrater.

F.eks. er formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard, med i bestyrelsen, hvor også formanden for HK Danmark, Kim Simonsen, sidder med.

Og så dukker der et andet navn op. Et navn som Politiken har brugt som eneste kilde og interviewet til førnævnte artikel. Nemlig formanden for 3F, Per Christensen.

Man bruger altså et bestyrelsemedlem fra AE som eneste kilde til at kommentere på AE’s egen rapport.

Per Christensen fra 3F er den 3. part i den perfekte røde trekant.

Eksemplerne står i kø

Ovenstående eksempel på den såkaldte røde trekant er kun en ud af mange.

F.eks. var førnævnte Arbejderbevægelsens Erhvervsråd inviteret i DR2 Deadline under sidste folketingsvalg. De var udvalgt til at kommentere på Socialdemokratiets økonomiske politik.

Altså samme AE, hvor flere socialdemokrater sidder i det rådgivende råd, bl.a. partiets nuværende politiske ordfører, Jeppe Bruus.

DR2 Deadline påstod, da vi kontaktede dem, at de ikke var klar over denne forbindelse. I Danmark sner det også grønt.

Når røde partier, røde organisationer og røde journalister slår sig sammen, så leverer de ikke bare vinklet propaganda, men udgør et demokratisk problem.

Inspirationen til dette indlæg blev fundet på Twitter.

Deltag i debatten på vores Facebook side eller på Twitter, Du kan også indsende et debatindlæg her.

Støt os via MobilePay box25487. På forhånd tak.

LÆS OGSÅ