NYHED

Alternativet og Enhedslisten lyver: det er ikke svært at få asyl i Danmark

Danmark lukker stort set ingen asylansøgere ind. Sådan har det gang på gang lyt fra centrum-venstre. Det er for at sige det mildt, en stor fed løgn.
Det er ikke svært at få asyl i Danmark - Alternativet og Enhedslisten lyver
Centrum-venstre og resten af de politiks korrekte bliver ved med at påstå, at Danmark stort set ikke tildeler asyl, at vi godkender langt færre asylansøgninger end andre EU lande.
For eksempel skriver Alternativet disse ord på Facebook:

Desværre ser vi, at mange asylansøgere ikke får en korrekt og retfærdig asylbehandling. Danmark har gennem de seneste årtier strammet asylreglerne så meget, at der er langt større chance for at opnå asyl i de fleste andre EU-lande

Alternativet
Enhedslisten spiller lige så forargede og kommer med denne tekst, også på Facebook:

Det er en myte, at det er let at få asyl i Danmark. I forhold til andre EU-lande har vi i Danmark lavere godkendelsesprocedurer for asylansøgere, der kommer fra bestemte lande. Det kan derudover tage flere år, før ens asylsag er endeligt behandlet.

Alternativet
Men som de fleste af de påstande centrum-venstre kommer med, når det gælder migranter og asylansøger, så holder deres påstand ikke, når det bliver kigget efter i sømmene, som tjekdet.dk har gjort.
Det er 27 lande i EU, og hele 17 af dem anerkendte et lavere antal asylansøgere end Danmark. Så påstanden om, at der er færre chancer for at få asyl i Danmark, er ikke bare en smule forkert, det er en direkte løgn.
Tjekdet.dk kan desuden også dokumentere, at antallet der får asyl er steget igen under den socialdemokratiske regering. Det viser grafen man kan se i deres artikel.
De tiltag som blå blok tidligere har lavet for at begrænse tilstrømningen er altså blevet blokeret fra regeringen og resten af centrum-venstre.
Så når Mette Frederiksen og Socialdemokratiet påstår, at regeringen har videreført den stramme migrantpolitik, ja endda udbygget den, så er det endnu en af regeringpartiets mange vælgerbedrag.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her

LÆS OGSÅ