NYHED

Danmarks Radio forsvarer Socialdemokratisk PR-medarbejder

Efter at vi i sidste uge kritiserede DR for at bruge socialdemokratiske PR-medarbejdere i debatter og programmer, har vi endelig fået et "svar".
Danmarks Radio forsvarer Socialdemokratisk PR-medarbejder

Som vi skrev i sidste uge, så havde Danmarks Radio, DR 2 Debatten og værten Clement Kjersgaard inviteret en socialdemokratisk PR-medarbejder ind i programmet for at debattere Socialdemokratiet og statsminister Mette Frederiksen. Noget der er sket mange gange før.

Personen, det drejer sig om, er socialdemokraten Niels Jespersen, der er ansat som chefredaktør på den socialdemokratiske partiavis Netavisen Pio. Et medie der er stiftet af flere højtplacerede socialdemokrater.
Her på Danmarks Fremtid holder vi skarpt øje med mediernes vinkling og manglende varedeklarationer. Vi valgte derfor at konfrontere DR 2 Debatten og bad dem svare på følgende spørgsmål:

Kan Danmarks Radio, redaktionen bag DR2 Debatten, forklare, hvorfor I til debatten den 28. oktober 2021 havde valgt at invitere socialdemokraten Niels Jespersen, ansat som chefredaktør på den de facto socialdemokratiske partiavis Netavisen Pio, der er stiftet af flere højtplacerede socialdemokrater, i studiet til at kommentere på Mette Frederiksen og Socialdemokratiets ageren?

Danmarks Fremtid til DR 2 Debatten

“Svar” fra DR2 Debatten

Efter en lille uges tid er chefen for DR 2 Debatten, Jakob Sloma Damsholt, vent tilbage med, hvad man kun kan betegne som udenomssnak til os.

Han skriver bl.a. følgende:

Netavisen Pio har skrevet flere artikler om emnet, og som det fremgik af programmet i torsdags, har chefredaktør Niels Jespersen klare holdninger til det – for eksempel om Barbara Bertelsens rolle/ansvar.

Jakob Sloma Damsholt, DR 2 Debatten

Vi er sådan set enig i, at Niels Jespersen har klare holdninger til Socialdemokratiet og departementchefen Barbara Bertelsen. Det er jo netop det vi påpeger.

Problemet er bare, at hans holdninger er 200 procent propaganda for statsministeren og for departementchefen.

Manden får jo løn, støttet af skattekroner, for at arbejde for Socialdemokratiets partiavis, for at lave propaganda for partiet.

Man får ikke Niels Jespersen til at kritisere hverken statsminister eller departementchef. Men det mener DR2 Deadline tydeligvis ikke udgør nogen interessekonflikt.

Det mener Danmarks Radio åbenbart ikke skal varedeklarares i debatten.

Sletning af Tweet

Vi spurgte også ind til, hvorfor DR 2 Deadline på Twitter valgte at slette et tweet med en udtalelse leveret af Niels Jespersen i debatten.

Også her nægter Jakob Sloma Damsholt at forholde sig til virkeligheden. Hans svar lyder som følgende:

Som sædvanligt live-tweetede vi under torsdagens udsendelse. Som du nævner, skrev vi bl.a. et live-tweet, hvori Niels Jespersen citeres for at tale om Barbara Bertelsen. Umiddelbart efter opstod der tvivl om, hvorvidt Niels Jespersen var citeret korrekt - derfor slettede vi tweetet.

Jakob Sloma Damsholt, DR 2 Debatten
DR2 Debatten tweet

Problemet er bare, at citatet fra Niels Jespersen var fuldstændig korrekt. Det var ren propaganda til fordel for statsministeriets departementchef, Barbara Bertelsen.

Derfor er det endnu en omgang udenomssnak fra Danmarks Radio. Noget vi har set gang på gang.

PR-medarbejderen Niels Jespersen

At Niels Jespersen ikke er andet end en PR-medarbejder viser hans udtalelse om medalje til Barbara Bertelsen.

Men også hans reaktion efter gårdagens pressemøde viser, at Niels Jespersen misbruger skattemidler til at føre kampagne for Mette Frederiksen og Socialdemokratiet.

Netavisen Pio skriver Niels Jespersen mulig følgende i dag:

Men efter onsdagens pressemøde er historien om et “cover-up”, hvor statsministeren bevidst har destrueret bevismateriale for at hindre minkkommissionens opklaringsarbejde, død.

Niels Jespersen, Socialdemokratisk PR-medarbejder

Nordkorea vil bukke sig i støvet for den form for propaganda. Mon ikke man snart kan forvent en nordkoreansk delegation forbi partiavisens kontor.

I aften kl 20.00 på DR2 skal der igen debatteres hos debatten. Emnet er igen Mink skandalen.

Spørgsmålet er så, om programmet igen har valgt at invitere en socialdemokratisk PR-medarbejder i studiet, om statsmediet igen ikke vil varedeklarere.

Deltag i debatten på Facebook eller Twitter. Du kan også bidrage ved at indsende debatindlæg.

Husk du kan støtte driften af Danmarks Fremtid via MobilePay box25487.

LÆS OGSÅ