Danmarks Fremtid
NYHED

DR journalist ønsker politiker tillykke med mere EU censur

Statsansat journalist, der lever af ytringsfriheden, ønsker socialdemokratisk politiker tillykke med mere EU censur. EU kopierer forsat Putin.
DR journalist ønsker politiker tillykke med mere EU censur

Europa parlamentet har i nat vedtaget nogle nye stramme censur-regler, kaldet digital service act, over for sociale medier som bl.a. Facebook og Twitter.

Man vil fra politisk side bl.a. styre, hvilket indhold de sociale medier prioriterer, viser brugerne.

Man vil desuden have Tech giganterne til at censurere indhold ud fra nogle bestemte retningslinjer, dikteret af EU.

Det har fået flere politikere til at juble højt, selv om det er et angreb på vores demokratiske ret til at ytre os, virksomheders ret til selv at bestemme over, hvordan de viser deres indhold, hvilket indhold de viser.

Christel Schaldemose, der er socialdemokratisk medlem af Europa-parlamentet, skriver bl.a. følgende på Twitter:

Men når hun skriver bedre online rettigheder for borgerne, så er det en sandhed med modifikationer. Så er det at dække over censur.
Ingen vil have kontrol over, hvad der bliver slettet, de sociale medier vil uden tvivl slette lovligt indhold af ren frygt for at få en bøde.
Brugernes muligheder for at kæmpe imod censuren vil drukne i bureaukrati og automatiske afvisninger.
Som det ser ud nu, så er den store censur pensel allerede i fuld gang på de sociale medier. Det har vi selv oplevet her på Danmarks Fremtid.

Senest er vi blevet truet med permanent udelukkelse fra Facebook, fordi vi sammenlignede Putin med Hitler. Noget du kan læse mere om her.

DR journalist svigter ytringsfriheden

Man skulle tro, at de danske medier ville være kritiske over for mere censur, fratagelse af vores demokratiske rettigheder, men i løbet af formiddagen, har danske journalister igen vist en manglende forståelse for ytringsfriheden, for de demokratiske spilleregler.

For eksempel har Danmarks Radio’s Tech korrespondent, Henrik Moltke, ligefrem lykønsket Christel Schaldemose med hendes og andres politiske censur projekt.

Det er en skandale i sig selv, at en journalist, specielt en journalist fra et statsmedie, lykønsker en politiker med hendes og andres politiske projekt.

En skandale at journalisten ønsker tillykke med mere censur, når man tænker på, at han selv lever af ytringsfriheden.

Men en endnu større skandale, at han gør det på et område, han selv dækker.

Kampen mod censur

Hvordan kan man som skatteyder og borger i et demokratisk samfund være sikker på, at journalisterne kæmper for vores ytringsfrihed, for vores demokratiske rettigheder, når de lykønsker med mere censur?
Hvordan man kan være sikker på, at journalisterne dækker EU og andre områder neutralt, når de nu lykønsker politikerne med deres politiske projekter?

Det er ikke første gang, at EU går censurens vej. Vi har set det i forbindelse med Ruslands kujonagtige invasion af Ukraine, hvor EU har udelukket russiske medier.

Disse såkaldte medier er rene propaganda maskiner for Putin, spreder hans løgne. Men man bekæmper løgne og had med tavshed eller ord, ikke censur.

Censur er altid de svages mangel på argumenter. At EU vælger at kopiere Putin er en falliterklæring, der igen udstiller elitens fallitbo.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ