NYHED

Mink: DR Nyheder bruger professor udnævnt af regeringen

Advokatundersøgelse slår fast, at der er grundlag for en rigsretssag mod Mette Frederiksen. Mediernes dækning er endnu en skandale.
DR Nyheder bruger professor udnævnt af regeringen - mink - Jørn Vestergaard - rigsret - Valget er dit
Tidligere i dag blev der offentliggjort en advokatundersøgelse, der finder grundlag for, at Mette Frederiksen og og tidligere fødevareminister Mogens Jensen kan stilles til ansvar og dømmes ved en rigsret for regeringens og socialdemokratiets skandaløse og grundlovsstridige håndtering af minkskandalen.
Undersøgelsen er bestilt af Nye Borgerlige og betalt af frivillige danskere, der ønsker respekten for demokratiet og retsstaten tilbage. Ønsker at minkavlerne kan opleve en form for retsfølelse.
Socialdemokratiet bruger selvfølgelig som undskyldning for at kalde undersøgelsen utroværdig, at den er bestilt af Nye Borgerlige. Til DR Nyheder udtaler socialdemokratiets politiske ordfører Rasmus Stoklund blandt andet følgende:

Når der er et politisk parti, der har en klar dagsorden og får fremlagt deres synspunkter af nogle advokater, så er det ikke noget, der grundlæggende får os til at ændre vores verdenssyn

Rasmus Stoklund, Socialdemokratiet
Men hvad både Rasmus Stoklund belejligt ‘glemmer’, og DR journalisten Emil Eller ikke spørger indtil, er, at socialdemokratiet og deres støttepartier har stemt nej til en uafhængig advokatundersøgelse.
Det er den eneste grund til, at Nye Borgerlige har måtte starte deres egen undersøgelse for at finde ud af, om Mette Frederiksen kan og skal stilles til ansvar.

Professor udnævnt af regeringen

At Dr Nyheder og journalisten Emil Eller ‘glemmer’ at stille kritiske spørgsmål til Rasmus Stoklund omkring socialdemokratiets hykleri, spin og bortforklaringer, er ikke den eneste skandaløse fejl ved statsmediets dækning.
For i samme artikel har DR Nyheder bedt professor Jørn Vestergaard om at kommentere på dagens advokatundersøgelse. Professoren, der er flittigt brugt af samtlige danske medier, kalder ligefrem advokatundersøgelsen for langt ude.

Der er ingen holdepunkter i Minkkommissionens beretning for en antagelse om, at statsministeren overhovedet var bevidst om hjemmelsspørgsmålet. Så det er langt ude at påstå, at der er tale om grov uagtsomhed

Jørn Vestergaard, professor emeritus i strafferet
Men hvad DR Nyheder glemmer at nævne i artiklen er, at Jørn Vestergaard, som vi her på Danmarks fremtid har kunne afsløre, tidligere på året er blevet udpeget af Mette Frederiksens regering til at sidde i et udvalg kaldet “Udvalget til afdækning af forholdet mellem strafniveauer og strafferammer“.
Som medlem af et offentligt udvalg, så bliver man ikke kun betalt med en kop kaffe og et stykke højtbelagt smørrebrød. Professor Jørn Vestergaard betales altså af den selvsamme regering, som han hos medierne forsvarer i en af danmarkshistoriens største politiske skandaler.
Socialdemokratiets politiske ordfører Rasmus Stoklund har efterfølgende udnyttet regeringens lejesvends udtalelser til at latterliggøre dagens seriøs udarbejdet advokatundersøgelse. Cirklen er lukket.
Enten passer DR Nyheder ikke deres arbejde som journalister, når de er aldeles ukritiske over for de eksperter, som man bruger. Eller også er det en bevist form for vinkling til fordel for Mette Frederiksen og rød stue.

Berlingske lyver

Også den såkaldte borgerlige avis Berlingske vælger at bruge professor Jørn Vestergaard til at forsvare statsminister Mette Frederiksen.
I en artikel med titlen ‘Førende juraprofessor i angreb på Nye Borgerliges advokatvurdering af Mette Frederiksen: »Grænseoverskridende« og »inkriminerende«’ nævner Berlingske ikke på noget tidspunkt, at Jørn Vestergaard har tætte forbindelser til regeringen.
En af journalisterne bag historien hos Berlingske, er den selvsamme journalist, Christian Birk, som vi for et par timer siden kunne afsløre i at lyve om netop eksperters udtalelser i minksagen.

Censur fra statsmediet

For nylig satte DR Nyheder en stopper for, at danskerne, der rent faktisk betaler journalisternes løn, kan kommentere på statsmediets opslag på sociale medier som Facebook.
På den måde slipper DR Nyheder for at få kritiske kommentarer til deres arbejde. Statsmediet slipper for at blive afsløret i deres sædvanlige vinkling til fordel for rød stue.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ