Danmarks Fremtid
NYHED

DR Nyheder: professor udpeget af regeringen er uvildig i minkskandalen

Vi har afsløret, at DR Nyheder bruger professor, der er udpeget af Mette Frederiksens regering, som ekspert i minkskandalen. DR svarer nu på kritik.
DR Nyheder forsvarer brug af professor der er udpeget af regeringen - mink - Mette Frederiksen - Jørn Vestergaard - rigsret - Valget er dit
Vi har tidligere her på Danmarks Fremtid afsløret, at flere medier, blandt andre statsmediet DR Nyheder, bruger professor i strafferet Jørn Vestergaard til at forsvare Mette Frederiksens grundlovsbrud, vildledninger og ulovlige instrukser, selv om professoren er udpeget af og aflønnet gennem den socialdemokratiske regering.
DR Nyheder brugte blandt andet professor Jørn Vestergaard i forbindelse med, at der blev fremlagt en advokatundersøgelse. Undersøgelsen var bestilt af Nye Borgerlige, da rød stue nægter at få foretaget en juridisk vurdering af Mette Frederiksens grundlovsbrud.
Advokatundersøgelsen fandt grundlag for, at stille Mette Frederiksen for en rigsret. Advokaterne bag undersøgelsen mente med stor sikkerhed, at den socialdemokratiske statsminister også vil blive dømt i en eventuel rigsret.

Der er ingen holdepunkter i Minkkommissionens beretning for en antagelse om, at statsministeren overhovedet var bevidst om hjemmelsspørgsmålet. Så det er langt ude at påstå, at der er tale om grov uagtsomhed

DR Nyheder’s ekspert, professor Jørn Vestergaard, kom straks Mette Frederiksen til forsvar, som så mange gange før, og brugte i den forbindelse stærke ord til at forsvare Mette Frederiksen mod anklagerne, kaldte det blandt andet undersøgelsen for langt ude.
Det hører med til sagen, at der er andre eksperter og professorer, der bakker op om advokatundersøgelsen, blandt andre juraprofessor Lasse Lund Madsen. Men journalister og medier ser generelt ud til at have skyklapper for øjenene, når det gælder ekspertudtalelser, der går imod Mette Frederiksen bortforklaringer og spin.

DR forsvarer professor

Da DR Nyheder har et særligt ansvar som statsmedie, valgte vi at skrive til lytternes og seernes redaktør hos Danmarks Radio, Jesper Termansen, for at få hans generelle holdning til varedeklarering af de eksperter, som Danmarks Radio benytter sig af.
Men Jesper Termansen valgte som mange gange før at nægte at forholde sig til konkrete sager, skubbede i stedet sagen videre til DR Nyheder, som jo er part i sagen, hvorimod Jesper Termansen på papiret skulle være en uvildig instans.
Nu tre uger efter, at vi skrev til Danmarks Radio, og advokatundersøgelsen belejligt nok har mistet fokus hos medierne, har vi altså så endelig fået svar fra statsmediet.
Som forventet er der tale om en lang udenomssnak og benægtelse fra Michael Elsborg, der er politisk redaktør og redaktionschef hos DR Nyheder.

Vi vurderer på ingen måde, at hans (Jørn Vestergaard) poster i ekspert-udvalg eller lignende påfører ham inhabilitet i.f.m. hans syn på den konkrete sag, han udtaler sig om.

Efter en lang standard indledning om, at DR Nyheder bestræber sig gevaldigt meget på at forholde sig kildekritisk overfor alle kilder, når de producerer journalistik til DR’s platforme, påstår Michael Elsborg, at DR Nyheder’s indslag og artikler skal være kritiske, upartiske og fair i alle sammenhænge.
Men derefter afviser samme Michael Elsborg så, at der kan være tale om, at professor Jørn Vestergaard skulle være inhabil, når han udtaler sig om og forsvarer Mette Frederiksen. Også selv om professoren i foråret, hvor minkskandalen kørte på fuld fart, blev og fortsat er udpeget af og aflønnet indirekte gennem den socialdemokratiske regering.
Man kunne passede vælge at spørge Michael Elsborg og resten af DR Nyheder, om de ville finde det uvildigt, at en ekspert, der var udpeget og aflønnet af for eksempel den borgerlige blok, påstod, at det var fuldstændigt langt ude og ren bestikkelse, at Danmarks Radio har modtaget omkring en milliard ekstra af rød stue gennem de sidste tre år?
Michael Elsborg er den samme leder hos DR Nyheder, der mente, at det ikke ødelagde statsmediets troværdighed, at journalist Nicolai S. Nielsen, der dækkede rigsretten mod Inger Støjberg, sammenlignede netop Støjberg med sexarbejdere.
Mens valgkampen er i fuld gang, og mediernes stort set har begravet debatten om Mette Frederiksens og Socialdemokratiets mange lovbrud, løgne, trusler og svindel, så må man konstatere, at mediernes vinkling fortsætter med fuld styrke til fordel for rød stue og ikke mindst statsministeren.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ