NYHED

DR retskorrespondent: nederdrægtigt med nuancer i #metoo debat

Efter dokumentaren "sexisme bag skærmen" blev sendt har debatten kørt. DR retskorrespondent kalder nuancer i debatten for nederdrægtigt.
DR retskorrespondent - nederdrægtigt med nuancer i #metoo debat

Mandag aften var der premiere på dokumentaren “sexisme bag skærmen“, der fortæller om en kultur med overgreb og #metoo på statsmediet Tv2 Danmark.

Efterfølgende har der – med rette – været stor debat om dokumentaren, om de overgreb der finde sted på kvinder.

Mange kvinder har været og er forsat ramt af sexisme og overgreb. Og de skal selvfølgelig tages alvorligt. Et overgreb kan og skal aldrig toleres og forsvares.

Men det er som om, at når det gælder debatten om sexisme, #metoo og overgreb, så er det ikke tilladt at være skeptiske, at stille spørgsmål ved historierne.

Noget der ellers er helt normal når mennesker beskylder andre mennesker.

Det har vi selv mærket til her på Danmarks Fremtid efter at vi bragte vores indlæg med titlen “Sexisme bag skærmen: Sofie Linde’s løgn i Aftenshowet”

Vi har blandt andet modtaget trusler og forsøg på at få vores sociale medier konti blokeret.

Retskorrespondent angriber

Også blandt journalister er der godt gang i debatten. Men nu journalisterne selv er indblandet, så virker det til, at de glemmer alt om nuancer, om kildekritik og neutralitet.

F.eks. er Danmarks Radio’s retskorrespondent Trine Maria Ilsøe helt oppe i det røde (!) felt over mediet Journalista, der stiller kritiske spørgsmål til de involverede personer i dokumentaren, bl.a. TV 2’s Janni Pedersen.

På Twitter skriver Trine Maria Ilsøe bl.a. følgende:

Hvad er journalista.dk egentlig for et medie? Der findes kun få artikler OM det. Særligt de seneste uger har der været en intensivering af nederdrægtige sladder-indlæg om de kvinder, der står frem i #sexbagskærmen, er fx selv i stigende omfang stødt på dem via FB.

Trine Maria Ilsøe, DR Retskorrespondent

Så en journalist mener altså, at det er nederdrægtigt, at stille kritiske spørgsmål? At bruge kildekritik i det journalistiske fag?

En retskorrespondent mener altså, at det er nederdrægtigt at forsøge at finde nuancer i eventuelle kommende retssager?

Måske det vil være det rigtige tidpunkt for DR Nyheders ledelse at diskutere, om ikke det var på tide, at trække Trine Maria Ilsøe væk fra retsområdet.

Det virker som om, at Danmarks Radio’s retskorrespondent ikke rigtig forstår retsstaten.

At man i en retsstat dømmer folk på beviser. At man i en retsstat er uskyldig indtil dommen er faldet.

Retskorrespondentens ageren over for de personer, der svarer hende, siger en hel del.

Trine Maria Ilsøe agressiv

Trine Maria Ilsøe og Covid-19

Har man fulgt bare en smule med i Trine Maria Ilsøe’s arbejde for Danmarks Radio, så kan det ikke komme som den store overraskelse, at hun har lidt svært med at forstå fakta og neutralitet.

Det så man bl.a. med dokumentaren “Dobbeltstraf i en Corona tid”, hvor hun og DR Nyheder manipulerede med udtalelser fra en demonstrant.

Det kan du læse mere om her.

Men det kan ikke komme som den store overraskelse, at mange journalister, her Trine Maria Ilsøe, ikke vil have nuancer med ind i debatten, ikke vil høre alle sidder.

For her er hvad Dansk Journalistforbund f.eks. har skrevet i en vejledning til dækning af #metoo sager:

Mindre fokus på ofre, mere fokus på krænkeren. Ingen ord om heksejagt i mediernes opslag på sociale medier, stop kilder, der gentager myter om krænkelser og overgreb. Og slut med vinkler på komikeren Brian Mørk, der mener noget om, hvordan kvinder skal reagere, hvis de bliver udsat for et overgreb.

Dansk journalistforbund

Kort sagt skal journalisterne altså levere en ensidet politisk korrekt dækning, som var artiklerne skrevet af krænkelseskulturen selv.

Man skal f.eks. ikke giver personer som Brian Mørk ordlyd, fordi han ikke lige passer ind i det politisk korrekte univers.

Dokumentaren “sexisme bag facaden” har ikke kun afsløret overgreb og sexisme blandt journalister.

Dokumentaren har også afsløret mange journalisters bias, vinkling og manglende forståelse for retsstaten.

Deltag i debatten på Facebook eller Twitter. Du kan også bidrage ved at indsende debatindlæg.

Husk du kan støtte driften af Danmarks Fremtid via MobilePay box25487.

LÆS OGSÅ