NYHED

DR2 Deadline vært afslører egen redaktions løgn

I går aftes havde DR2 Deadline CEPOS inde til en snak i studiet. Efterfølgende er debatten om vinklingen hos medierne igen blusset op.
DR 2 Deadline vært afslører egen redaktions løgn

Vi har flere gange her på Danmarks Fremtid skrevet om mediernes manglende varedeklaration. Man “glemmer” at fortælle forbindelserne mellem journalister, organisationer og politikerene og partier.

Eller rettere sagt, medierne har en selektiv udvælgelse, når det gælder varedeklaration af de gæster, de har i studiet.

DR2 Deadline

Den konservative borgmester i Høje-Taastrup faldt i går aftes, efter at have set DR2 Deadline, over en af disse selektive varedeklarationer.

I en debat om velfærd kontra våben havde DR2 Deadline inviteret CEPOS‘ Mads Lundby Hansen og Politiken’s debatredaktør Magnus Barsøe i studiet.

Og som Michael Ziegler skriver, så kunne værten på programmet ikke lige lade være med at nævne, hvem der finansierede den liberale tænketank.

Det er sådan set helt fint, at man varedeklarer på denne måde. Men problemet er bare, at det ikke er noget, der sker konsekvent, selv om vært på DR2 Deadline, Niels Krause-Kjær påstår dette over for Michael Ziegler.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

I hans tweet nævner Niels Krause-Kjær selv den socialdemokratiske kaffeklub, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, som et eksempel på den påståede varedeklaration.

Det er måske ikke verdens bedste argumentation, når man tænker på, hvad der skete hos netop DR2 Deadline under den seneste valgkamp til Folketinget, helt præcis den 20.05.2019.

Programmet havde valgt at indkalde lige præcis Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, sammen med CEPOS, til at kommentere på Socialdemokratiets økonomiske politik.

Løgn afsløret

Samme Arbejderbevægelsens Erhvervsråd som i deres bestyrelse og rådgivende råd har flere Socialdemokrater, flere fra den socialdemokratiske bevægelse, siddende.

Jeg kontaktede på daværende tidspunkt redaktionen bag DR2 Deadline og spurgte dem, hvorfor de havde valgt at bruge en socialdemokratisk tænketank til at kommentere på netop Socialdemokratiets politik.

DR 2 Deadline svar

Redaktionens forklaring var, som man kan se herover, at i kampens hede var de ikke opmærksomme på den tætte forbindelse mellem Socialdemokratiet og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. 

Allerede den gang var deres svar en hån mod seernes intelligens, og i dag kom førnævnte vært, Niels Krause-Kjær, til at afsløre redaktionens løgn og selektive varedeklaration.

For som han skriver, så har han, vært på DR2 Deadline, været klar over forbindelsen mellem de to partier i mindst 35 år.

Og enhver journalist med respekt for sig selv, der dækker dansk politik, kender til denne forbindelse.

Selektiv varedeklaration

I samme svar mener Niels Krause-Kjær desuden også, at kritikken er et fint argument for at fortælle om CEPOS finansiering.

Men som nævnt i starten af dette indlæg, så er problemet ikke deklarationen af CEPOS, men den manglende deklaration af andre, primært venstrefløjen og dens mange organisationer.

Niels Krause-Kjær skriver selv, at DR2 Deadline tog deres politik om varedeklareation af de medvirkende op til fornyelse for ca. et år siden.

Det hænger bare ikke sammen med den virkelige verden.

Begyndte man konsekvens at gennemgå programmerne, ville man hurtig se, at der mangler varedeklaration konstant, at den varedeklaration, der trods alt leveres, er særdeles selektiv og centrum-venstre vinklet.

Politisk vold og hærværk

Og spørgsmålet er vel egentlig også, hvorfor det først var sidste år, man tog varedeklartionen op til fornyet overvejelse? Og om den siden da har fungeret i praksis?

For eksempel har DR2 Deadline det seneste år haft Pelle Dragsted fra Enhedslisten inde til flere snakke om politik, demokrati og socialisme.

Men ikke en eneste gang har DR2 Deadline varedeklareret den socialstiske / kommunistiske ekstremist.

Manden er dømt for politisk vold og hærværk, og det må man da sige er en væsentlig detalje, når der snakkes demokrati.

Den detalje præsenteres seerne sjovt nok ikke for.

Socialdemokraten Magnus Barsøe

Dette afsnit er tilføjet efter offentliggørelsen af indlægget:

Og hvis vi til sidst vender tilbage til gårdagens DR2 Deadline, hvor gæsterne som nævnt var CEPOS’s Mads Lundby Hansen og Politiken’s debatredaktør Magnus Barsøe, så afslører Deadline sådan set selv, at deres varedeklaration stadigvæk er selektiv.

For statsmediet varedeklarerer kun den ene del af panelet, nemlig den liberale / borgerlige part, Mads Lundby Hansen fra CEPOS.

Ser man nærmere på Politiken’s debatredaktør Magnus Barsøe, så burde han nok også have været varedeklareret.

For den kære Barsøe har tidligere været politisk assistent for det nuværende regeringsparti, Socialdemokratiet.

Nogen vil nok påpege, at det er mange år tilbage, men problemet er bare, at der altid vil være en forbindelse mellem den pågældende person og Socialdemokratiet. 

Og så sent som i går på Twitter afslørede Magnus Barsøe selv, at han forsat har tætte bånd til Socialdemokratiet, da han skrev ovenstående besked til formanden for Socialdemokratiets ungdomsafdeling, Frede Vad Nielsen.

Frede Vad Nielsen, der netop er blevet valgt som folketingskandidat for det nuværende regeringsparti, Socialdemokratiet.

Ud over at det viser Deadline’s selektive varedeklaration, så viser det også, at Politiken har et forklaringsproblem.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ