NYHED

Ekstra Bladet indrømmer: artikel om Papes såkaldte bolig-fidus er opdigtet

Ekstra Bladet skriver her til aften, at Søren Pape har begået bolig fup i Viborg. Men journalisten bag afslører selv manglende dækning for historien.
artikel om Papes såkaldte bolig-fidus er opfundet - Ekstra Bladet indrømmer
Ekstra Bladet kører her til aften Breaking på en historie, hvor de beskylder de Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, for at have fuppet sig til en bolig i hans hjemby Viborg.

Men er der overhovedet dækning for, at det er Søren Pape Poulsen, der har gjort noget ulovligt i sagen? Ikke hvis man skal tro en af journalisterne bag historien, James Kristoffer Miles. På Twitter skriver han nemlig følgende:

Det er specielt den sidste sætning i James Kristoffer Miles tweet, man skal bide mærke i. For Journalisten skriver, at ‘om det er forkert, må andre vurdere’.
Altså har Ekstra Bladet ikke nogen form for dokumentation på, at Søren Pape Poulsen har overtrådt loven, tilegnet sig lejligheden på grund af sin position som tidligere borgmester i Viborg.
James Kristoffer Miles forsvarer sig efterfølgende med, at Ekstra Bladet ikke har skrevet, at Søren Pape har overtrådt reglerne. Men når Ekstra Bladet skriver en overskrift som “Afsløring: Papes bolig-fidus” på en gul breaking baggrund, så er det netop, hvad Ekstra Bladet indirekte beskylder den konservative leder for.

Søren Pape almindelig lejer

Ser man på tidslinjen, så flytter Søren Pape desuden først ind i boligen efter at han er stoppet som borgmester. Hele to år efter at han selv, sammen med et samlet byråd, har besluttet at sælge ejendommen til det pågældende boligselskab, som han nu er lejer hos.

Jeg flytter jo først ind, knap to år efter sagen har været i byrådet. Jeg anede ikke, at jeg en dag skulle bo, hvor jeg bor, da hele byrådet fulgte forvaltningens indstilling. Jeg må henvise til, at man har en forvaltning og et boligselskab, som skal have styr på det her. Jeg har været lejer ligesom alle mulige andre.

Søren Pape Poulsen
Hans Henrik Edlund, der er professor i bl.a. almenboligloven ved juridisk institut på Aarhus Business School, samt mangeårig formand for adskillige husleje- og beboerklagenævn, siger godt nok til Ekstra Bladet, at der er overtrådt nogle regler.
Men hvis der er overtrådt nogle regler, så er det boligselskabet, som ikke har overholdt de pågældende aftaler med kommunen. Men det er så en sag mellem kommunen og det pågældende boligselskab. Søren Pape Poulsen er en lejer, som har lejet boligen på almindelige vilkår. En lejer der har stået på en almindelig venteliste som alle andre.

Beskidt valgkamp

Vi har tidligere her på Danmarks Fremtid dokumenteret, at venstrefløjen er parat til en historisk beskidt personlig valgkamp. Både Socialistisk Folkeparti og Socialdemokratiet har allerede været ude med flere løgne vendt mod blandt andre Søren Pape.
Noget tyder på, at Ekstra Bladet og andre medier har tænkt sig at deltage i Socialdemokratiets og resten af rød stues beskidte personlige angreb. Angreb der baserer sig på fri fantasi, ikke fakta.
Med Ekstra Bladet’s mange angreb på Søren Pape Poulsen de seneste mange uger, får man næsten mistanken, at der er en direkte telefonlinje mellem Socialdemokratiets og regeringens spinfolk og så Ekstra Bladets politiske redaktion. En redaktion der lader egne politiske holdninger overskygge almindelig kildekritik og journalistisk arbejde.

Stod også bag fake Venstre historie

Det er ikke første gang, at James Kristoffer Miles, der altså er en af mange journalister bag den falske histore om påstået boligfup fra Søren Pape Poulsen side, leverer fake news.
I 2015 lagde Ekstra Bladet nemlig også spalter til endnu en usand historie, leveret af selvsamme James Kristoffer Miles. Her brugte han en forkert person til at påstå, at flere fra Venstre ønskede, at daværende forsvarsminister Carl Holst skulle trække sig fra Folketinget.
En historie der dokumenterer, at James Kristoffer Miles er ligeglad med fakta, dokumentation og kildekritik, bare han får sin vinkling og bias. Noget han har tilfælles med mange af sine kollegaer på hans arbejdsplads.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ