NYHED

Jakob Ellemann er blå bloks største problem

Med Jakob Ellemann-Jensen's socialdemokratiske angreb på Søren Pape og Konservative, fremstår han igen som blå bloks største problem.
Jakob Ellemann er blå bloks største problem - Søren Pape - Økonomi - Besparelser - V2
Det konservative Folkeparti fremlagde for nylig en skatteplan, der kun kan betegnes som sund borgerlig fornuft. Konservative vil blandt andet have flere i arbejde, og det skal kunne betale sig at arbejde.
Planen skal blandt andet gennemføres ved, at danskerne skal have skattelettelser. Finansieringen skal findes ved en effektivisering i den offentlige sektor for 18 milliarder kroner i løbet af otte år. Et beløb der svarer til omkring 2,5 milliard om året, eller 0,4 procent af det offentlige budget.
Som helt almindelig borger så ved man, at man sagtens kan finde o,4 procent i sit eget budget, hvis man ønsker nye muligheder i sin dagligdag, eller hvis man ønsker en opsparing. Så naturligvis kan der også findes 0,4 procent i det offentlige budget.
Hvis man påstår, at der ikke kan findes 0,4 procent besparelse i det offentlige budget, så kommer man til at lyde som mange af de deltagende i programmet luksusfælden.
Og sådan kommer Venstre’s formand Jakob Elleman til at lyde efter hans seneste tåbelighed.

Det Socialdemokratiske Venstre

Som ventet har rød blok angrebet Konservatives skatteplan. Socialdemokratiet og andre socialister får det nærmest til at lyde som om, at 0,4 procent besparelse er et åbenlyst mord på den danske velfærdsstat.
Blandt andet har finansminister Nicolai Wammen (S) kaldt planen for pivskæv. Et sådan angreb er, hvad man kan forvente fra socialister. Socialister der tror, at flere penge løser alle problemer. Socialister der ikke har respekt for danskernes skattemidler.

Det tænker jeg, at der er mange danskere, der er bekymrede om, og den bekymring risikerer jo at manifestere sig i, at de så stemmer rødt ved et folketingsvalg

Jakob Ellemann (V) om Konservatives skatteplan
Men nu angriber Venstre formand og statsministerkandidat, Jakob Ellemann-Jensen, også Søren Pape og den konservative Plan. I et interview med Politiken kalder Ellemann de sølle 0,4 procent besparelser for urealistiske.
Skiftede man Jakob Ellemann’s navn ud med Mette Frederiksen ville man ikke været overrasket over interviewet og angrebet på den Konservative skatteplan. For det lyder fuldstændig som et typisk socialdemokratisk angreb på borgerlig politik.
At Venstre og Jakob Ellemann-Jensen, der kalder sig selv for borgerlige liberale, ikke kan finde sølle 0,4 procent besparelser i en offentlig sektor og velfærdsstat, som er en af de dyreste i verden, er ganske enkelt skræmmende. Et bevis på, at Venstre er mere socialdemokratisk end borgerlig.

Der mangler ikke penge

Når man har et af verdens dyreste sundhedsvæsener, men langt fra det bedste, så er det ikke penge, der mangler. Så er det ikke penge, der er problemet.
Problemet er nærmere politikere, fagforeninger og DJØF-samfundet, der mangler respekt over for danskernes skattemidler, de offentlige ansatte og ikke mindst borgere, der har brug for hjælp.
Der er dokumentation på, at der ansættes flere og flere kolde hænder, altså kontorfolk og bureaukrater, i det offentlige. Ved at skære ned på bureaukratiet kunne man alene finde besparelser på 0,4 procent, hvis ikke mere, i det offentlige budget. Det ville desuden frigive midler til at ansætte flere varme hænder, hvis behovet er der.
Spørgsmålet er, om det ville løse alle problemerne i det offentlige ved at ansætte flere såkaldte varme hænder. For hvis de varme hænder alligevel skal bruge tiden på at dokumentere for at tilfredsstille politikerne, så er det bare flere skattemidler ud af vinduet.

Mettes Skødehund

Med Jakob Ellemann’s socialdemokratiske angreb på Søren Pape, de konservatives politik og skatteplan, viser Venstre’s formand igen, at han lige nu er blå bloks største problem. Et problem der vil eksplodere yderligere i en kommende valgkamp.
Jakob Elleman’s socialdemokratiske angreb på de Konservative kommer kun få dage før, at han skal deltage i en duel på Danmarks Radio sammen med Mette Frederiksen og Søren Pape Poulsen.
Allerede nu kan man se, hvordan flere Socialdemokrater udnytter Jakob Ellemann’s tåbelige udtalelser til at skabe splid i blå blok. Benny Engelbrecht, tidligere socialdemokratisk minister der måtte gå af fordi folketinget mistede tillid til ham, skriver blandt andet følgende på Twitter:
Ellemann lader sig konstant true og skræmme af specielt Socialdemokratiets angreb på Venstre’s politik. Det så vi blandt andet i forbindelse med partiets kovending, når det gælder Arne pensionen.
Jakob Ellemann opfører sig som en elefant i en glasbutik. Og det har han gjort, lige siden han blev valgt som formand for det, der engang var Danmarks største borgerlige parti, nemlig Venstre.
Vælgerne har gennemskuet Jakob Ellemann’s manglende rygrad og hans mangel på borgerlig politik. Derfor flygter vælgerne blandt andet over til Søren Pape og de Konservative, og ikke mindst Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne.
At vælgerne skifter internt hos de borgerlige partier er som sådan ikke et problem. Problemet opstår, når vælgerne hopper fra Venstre og over til Socialdemokratiet. For hvorfor stemme på en socialdemokratisk kopi, når man lige så godt kan stemme på det rigtige socialdemokrati.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ