NYHED

Kæmpe skandale: Enhedslisten freder Mette Frederiksen

Trods hård kritik af statsministeren og regeringen fra minkkommissionen, så freder Enhedslisten nu Mette Frederiksen. En demokratisk skandale.
BREAKING - Enhedslisten freder Mette Frederiksen - mink

Du kan læse hele vores dækning af Mette Frederiksens grundlovsbrud og minkskandalen her.

Peder Hvelplund fra Enhedslisten har netop meddelt, at man har valgt at frede statsminister Mette Frederiksen, trods en usædvanlig hård kritik fra minkkommissionen.

Det sker selv om Enhedslisten stort set ikke har læst rapporten, her få timer efter at den blev udleveret.

Det er en kæmpe demokratisk skandale, og udstiller Enhedslisten som et parti, der ingen respekt har for retsstaten og demokratiet. Man må spørge Enhedslisten: hvor er retsbevistheden?

Peder Hvelplund bruger som undskyldning, at der ikke er tale om forsæt, at Mette Frederiksen ikke har gjort det med vilje, at hun ikke var informeret om manglende lovhjemmel. 

En minister straffes, hvis han forsætligt eller af grov uagtsomhed tilsidesætter de pligter, der påhviler ham efter grundloven eller lovgivningen i øvrigt eller efter hans stillings beskaffenhed

§5 Lov om ministres ansvarlighed

Men Hvelplund forholder sig kun til en del af loven om ministres ansvarlighed. For loven om ministers ansvarlighed taler ikke kun om forsætlig lovbrud, den taler også om grov uagtsomhed.

Grov uagtsomhed

Ved ikke at læse de udleverede notater om manglende lovhjemmel og haste beslutningen igennem, har Mette Frederiksen, og flere af hendes ministre, handlet groft uagtsomt. Grov uagtsomhed skal ifølge lov om ministres ansvarlighed straffes.

BT oplyser desuden, at Minkkommissionen helt afviser, at der ikke har været tilstrækkeligt med tid til grundig sagsbehandling.  Og dermed forsvinder Mette Frederiksens undskyldning for ikke at læse notatet.  Hun har dermed udvist grov uagtsomhed.

Da det drejede sig om Inger Støjberg’s barnebrude, meddelte Enhedslisten allerede inden offentliggørelsen af instrukskommissionens rapport, at advokater skulle hyres til at rådgive folketinget om muligheden for en kommende rigsretssag. 

Ved ikke engang at ville have en advokatundersøgelse, udstiller Enhedslisten ikke bare deres hykleri og dobbeltmoral, men også partiets manglende respekt for retsstaten, minkavlerne og deres familier.

Ved bevidst at fejllæse loven om ministres ansvarlighed, så udviser Enhedslisten den samme foragt for retsstaten, som Mette Frederiksen og regeringen.

Ved bevidst at udelade væsentlige kritikpunkter fra minkkommissionen, så udviser Enhedslisten den samme foragt for demokratiet, som Mette Frederiksen og regeringen.

Opdateres løbende ….

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ