Danmarks Fremtid
47,5%
NYHED

Minkskandalen: Enhedslisten kender ikke loven eller gør de?

Så er der flere beviser på, at støttepartierne vil redde Mette Frederiksen fra en rigsret. Enhedslistens manglende kendskab til loven freder Mette.
Minkskandalen - Enhedslisten kender ikke loven eller gør de?

Du kan læse hele vores dækning af Mette Frederiksens grundlovsbrud og minkskandalen her.

På torsdag får vi at se, om støttepartierne udviser respekt for retsstaten, om de vil stemme for en advokatundersøgelse, der i sidste ende kan sende statsminister Mette Frederiksen for en retssag.

Desværre tyder noget på, at støttepartierne ikke har de samme høje standarder omkring loven, når det gælder politiske samarbejdspartnere, som når politiske modstandere overtræder den. 

For eksempel har Socialistisk Folkeparti allerede vist, at en lille bestikkelse i form af ministerbiler, kan redde Mette frederiksen (S).

Læser Enheslisten loven forkert forsætligt?

Også Enhedslisten ser ud til at ville lade Mette Frederiksen (S) slippe. For på Twitter kan man læse følgende tweet fra partiets chefideolog, Pelle Dragsted: 

Umiddelbart lyder det jo meget fint, at Enhedslisten ser med alvor på skandalen, hvis regeringen forsætligt har brudt loven. Men med hans udtalelse har Pelle Dragsted både givet regeringen, Mette Frederiksen og Enhedslisten selv en kattelem.

En minister straffes, hvis han forsætligt eller af grov uagtsomhed tilsidesætter de pligter, der påhviler ham efter grundloven eller lovgivningen i øvrigt eller efter hans stillings beskaffenhed

For loven om ministers ansvarlighed taler ikke kun om forsætlig lovbrud, den taler også om grov uagtsomhed. Sidestiller begge former.

Ved ikke at læse de notater, som embedsmændene havde udstyret dem med, før beslutningen om nedslagtningen af alle mink, så har statsminister Mette Frederiksen, og hendes ministre, overtrådt ministeransvarlighedsloven, udvist grov uagtsomhed, og det skal selvfølgelig straffes.

Desuden skal man også huske på, at Mette Frederiksen forsætlig fortsatte nedslagtningen af alle de danske mink, selv om hun og regeringen vidste, at der ikke var lovhjemmel.

Enten kender Pelle Dragsted og Enhedslisten ikke til Loven om ministres ansvarlighed, eller også vælger de bevist, at læse loven forkert for at redde Mette Frederiksen fra en rigsret.

Man ved næste ikke hvad er værst.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ