NYHED

Enhedslisten, Russerne og journalisterne

At Enhedslisten demonstrerer sammen med kommunister mod vores allierede er ikke en historie i følge B.T. Mediet stoler fuldt ud på partiet.
Enhedslisten Russerne og journalisterne

I disse dage er Putin ved at sætte verden i brand med russernes militære opbygning tæt på grænserne til Ukraine.

At et land på den måde forsøger at true, og på sigt invadere, et andet land, er et angreb på alle demokratiske lande i verden, deriblandt Danmark.

Derfor kan det undre, men ikke overraske, at Enhedslisten flere gange har været ude at give direkte / indirekte støtte til Putin og Rusland.

For eksempel ønsker partiet, at Danmark ikke skal være medlem af NATO. NATO der har været med til at sikre Danmarks suverænitet, været med til at sikre Danmark mod angreb fra bl.a. russerne. 

Enhedslisten ønsker heller ikke amerikanske soldater i Danmark eller resten af Europa. En retorik der minder en helt del om russernes i de her dage.

Og i forbindelse med netop Ukraine konflikten har Enhedslisten’s forsvars- og udenrigsordfører Eva Flyvholm været ude at agere Putins talsmand med følgende kommentar:

Vi er nødt til at sætte os ind i russiske bekymringer, hvis vi skal finde en fredelig løsning mellem Rusland og Ukraine

Eva Flyvholm, Enhedslisten

Enhedslisten vælger altså at give Putin et af de halmstrå, som han slikker sig om munden efter.

Partiet ønsker altså at stå med åbne arme den dag russerne vil vælte ind over de danske grænser.

Russerne jubler over Enhedslisten

I sidste uge kom det så frem, at regeringen er ved at få et samarbejde på plads med USA.

Et samarbejde der kan betyde amerikanske tropper og materiel på dansk jord, en aftale der kan være med til at sikre dansk sikkerhed mod bl.a. russernes aggressivitet.

Sådan en aftale kan man være for eller imod. Det er helt legitimt.

Enhedslisten er for eksempel imod. Det gør det jo mindre nemt for kammerat Putin at angribe dansk jord, hvis han skulle få de lyster.

Derfor havde partiet arrangeret en demo foran den amerikanske ambassade på lørdag den 19. februar.

Enhedslisten valgte altså at lave en demo mod USA og beskylde amerikanerne for at skabe ufred, men samtidig valgte partiet ikke at demonstrere mod russerne for at sætte Europa i brand.

Partiet valgte endda at arrangere demoen sammen med resten af de danske kommunister.

Så et dansk parti ikke alene går imod vores allierede, man bakker også op om vores fjender og arrangerer demoer med en ideologi, kommunismen, der er på niveau med nazismen.

Før nævnte Eva Flyvholm forsøgte godt nok med Enhedslisten sædvanlige Sovjet retorik at bilde interesserede ind, at demoen ikke var arrangeret af partiet, selv om partiets internationale udvalg var medarrangør.

Efterfølgende har partiet valgt at droppe demoen. Enhedslisten planlægger nu i stedet en ny demo, der vil starte foran den amerikanske ambassade og så slutte af med en tur forbi den russiske. Lad os nu se om det ikke bare bliver et hurtigt pitstop ved den sidst nævnte ambassade.

Men tilbage står et parti, Enhedslisten, der har gået mod Danmarks interesser, et parti som arbejder sammen med mørke ideologier, et parti som vil gøre Danmark sårbar.

Journalisterne og den åbenlyse historie

Med sådan et landsskadeligt parti i Folketinget skulle man tro, at de danske journalister ville gå Enhedslisten efter i sømmene, være aldeles kritiske over for partiet. Desværre viser virkeligheden, at danske journalister vælger at lade deres politiske ståsted farve deres arbejde. Til skade for Danmark.

Det var også tilfældet i går.

Da historien om Enhedslistens demo begyndte at køre på bl.a. Twitter skrev journalisten Peter Astrup fra B.T. følgende kommentar til Venstre’s Morten Dahlin og Jan E. Jørgensen.:

@MortenDahlin @JanEJoergensen @Enhedslisten Alle må sige deres mening i dette vidunderlige land 🙂 Det er bare ikke nogen stor mediesag, at et parti afholder en demonstration for noget, som partiet har været imod altid. Havde det er været en pro-russisk/had-Nato demo, så havde vi nok kastet lidt efter det.

Peter Astrup, journalist på B.T.

Journalistens tweet taler sådan set for sig selv. At en journalist ikke kan se, at der er tale om en anti USA/NATO og pro russisk demo, når den bliver holdt netop under russernes optrapning, siger alt om journalistens manglende respekt for eget fag, måske farvet af egne holdninger.

Vi valgte derfor at stille journalisten følgende spørgsmål, også på Twitter:

Ingen stor mediesag, at: - Enhedslisten arrangerer demo sammen med kommunister? - Enhedslisten laver demo mod USA for at skabe ufred, men ikke mod russerne? - Enhedslisten ikke internt kan blive enige? - Enhedslisten direkte taler usandt?

Danmarks Fremtid på Twitter

Helt legitime seriøse spørgsmål, som vi håbede journalist Peter Astrup ville tage en debat på. Hans reaktion overraskede os, og så alligevel ikke.

Som I kan se herunder reagerede journalisten nemlig med en arrogance, en barnlig attitude, som man desværre har set alt for meget af hos de danske journalister.

Peter Astrup Twitter
Peter Astrup Twitter
Peter Astrup Twitter

Hans ageren taler for sig selv, udstiller ikke kun ham selv, men også hans arbejdsgiver B.T. og hans branche, de danske journalister.

Peter Astrup har tidligere været ude at vise sine politiske holdninger, da han gav udtryk for at være fan af tidligere fødevareminister Mogens Jensen’s hån af minkavlerne.

Man skulle tro, at  Peter Astrup var en enlig svale hos B.T.

En journalist der ikke gider passe sit arbejde, ikke kan se en historie, selv om den bliver serveret for ham. Men desværre så viser det sig, at B.T.’s politiske redaktion er ramt af en kollektiv passivitet over for Enhedslisten.

Journalisterne og naiviteten

I forbindelse med den nu aflyste demo skulle Enhedslisten’s folketingsmedlem Christian Juhl have været taler, noget flere har fortalt og beskrevet er korrekt.

Christian Juhl demo

Hvilket ikke hænger sammen med udtalelsen fra Eva Flyvholm om, at Enhedslisten intet havde med demoen at gøre.

At et parti internt er uenig ville i alle andre tilfælde betyde, at journalisterne ville tage historien op, men også her svigter B.T.

For journalist Peter Sinnbeck fra B.T. valgte at stole 100 procent på den kommunikation, der kommer fra Enhedslisten.

Morten Dahlin fra Venstre mente, som mange andre, at Enhedslistens bortforklaringer, nogen vil kalde det løgne, var en oplagt historie for journalisterne.

Det reagerede journalist Peter Sinnbeck på ved at komme med følgende kommentar:

Christian Juhl siger til os på B.T., at han ikke har sagt ja til at tale ved demonstrationen.

Peter Sinnbeck, journalist på B.T.
En dansk journalist vælger altså 100 procent at stole på en dansk politiker, uden at undersøge om hans påstand passer.

Vi gjorde selvfølgelig journalisten opmærksom på Christian Juhl’s mindre sande udtalelse, men også denne journalist valgte at spille arrogant, ikke forholde sig til det skrevne. Også selv om vi henviste ham til flere personer / artikler der fortalte, at Christian Juhl skulle have deltaget i demoen som taler.

Og skruer vi så tiden frem til i dag, så afslører selvsamme Christian Juhl, at Peter Sinnbeck og hans arbejdsgiver er hamrende naive, måske farvet af politisk ståsted.

For i dag på Twitter skrev Enhedslisten’s Christian Juhl, at han skal tale ved en demo mod USA tropper på dansk grund:

Jeg har lovet at holde tale på Rådhuspladsen i Århus mod amerikanske tropper på dansk jord. Lørdag kl. 13.30 Vi ses.

Christian Juhl, Enhedslisten

Der er tale om to forskellige demoer. Men temaet er det samme, og med i mente at flere har bekræftet, at Juhl skulle have talt ved den nu aflyste demo, så afslører det B.T.’s naivitet.

Et demokratisk problem

Vi har altså igen set, at Enhedslisten af mange journalister bliver behandlet på en anden måde end mange af de andre partier i Folketinget.

Journalisterne har en større tiltro til Enhedslistens politikere og medierne kan ikke se historier hos partiet som ellers vil have ryddet forsider hvis andre partier havde været indblandet.

Troværdighed

Man kan ryste på hovedet over, at journalister vil udstille ikke bare dem selv, men også hele deres fag på den måde, og så bare lade det ligge.

Men det ville være at give både Enhedslisten og deres kammerater, journalisterne, frit spil.
Det ville være at ignorere, at både Enhedslisten og journalisterne udgør et demokratisk problem.
Et demokratisk problem der i sidste ende udgør en sikkerhedsrisiko for ikke bare Danmark men også vores allierede.

Dette er det første indlæg i 2022. Vi skal beklage der er gået så længe siden sidst, men når man er en lille redaktion, så rammer sygdom desværre rigtig hårdt. Husk du kan bidrage til debatten ved at indsende debatindlæg her.

LÆS OGSÅ