NYHED

EU lader sig inspirere af Putin til censur

Censur er altid de svages mangel på argumenter. At EU vælger at kopiere Putin er en falliterklæring, der igen udstiller elitens fallitbo.

I Rusland har Putin forbudt medierne at bruge ord som krig og invasion i forbindelse med dækningen af netop den russiske invasion af Ukraine.

Medier og journalister, der i forvejen er skarpt kontrolleret af Putins regime, riskerer store bøder, fængselsstraffe og lukning, hvis Putin ikke kan lide mediernes dækning.
Putin har fået lukket de sidste selvstændige medier i Rusland. Medier hvis journalister nu må flygte ud af Putins diktatur.

Diktatoren Putin

Sådanne indgreb er ikke et demokrati værdig. Beviser at Rusland ikke er et demokrati.

Putins indgreb mod den frie presse viser, at vi har tale om en person med storhedsvanvid, en psykopat der ikke tør lade befolkningen danne deres egne holdninger og indtryk.
Ytringsfriheden er noget af det vigtigste i et demokrati. Ytringsfriheden kan ikke gradbøjes.
Ytringsfriheden er ikke kun for vores venner, og dem vi er politisk enig med. Ytringsfriheden er også for vores fjender, og dem vi er politisk uenig med.

EU kopierer Putin

Derfor er det også en demokratisk skandale, at EU nu har forbudt de russiske propaganda medier Russia Today og Sputnik i Danmark og andre EU-lande.

EU udtaler selv følgende:

I dag tager vi et vigtigt skridt til imødegåelse af Putins manipulationsoperation og lukker af for russiske statskontrollerede medier i EU

Pressemeddelelse fra EU
Der er ingen tvivl om, at de pågældende medier leverer fake news, er Putins talerør.
Men at forbyde disse medier er ikke alene et angreb på ytringsfriheden, det er også at give Putin frit spil til at censurere medierne i Rusland.
Det er at gøre fuldstændig det samme, som man – med rette – beskylder og kritisere krigsforbryderen Putin for.

Censur er de svages argument

I stedet for at kopiere Putins syn på medier, Putins kærlighed til censur, så burde EU bruge det stærkeste middel mod netop fake news, manipulationer og propaganda: ordets magt.
Lad de russiske medier fremvise deres propaganda og fake news, og lad så europæerne udstille dem, latterliggøre dem.

Flere politikere har været ude at kommentere på censuren fra EU, bl.a. skriver Liberal Alliance’s formand, Alex Vanopslagh, følgende på Twitter:

Lad os nu lige tage en dyb indånding. Det er en farlig glidebane at bevæge sig ned ad, hvis vi begynder at forbyde bestemte medier og begrænse ytringsfriheden.

Alex Vanopslagh, Liberal Alliance

En rigtig liberal holdning. at have, at lade selv modstanderen komme til orde. 

Desværre så er Radikale Venstre og Venstre (kan man efterhånden kende forskel på de to partier?) uenige. Der er ikke meget liberal over de to partier længere.

Ikke uventet bakker Stine Bosse, der er formand for EU’s ukritiske skødehund, Europabevægelsen, op om censuren. På Twitter Skriver hun følgende som svar til Alex Vanopslagh:

Så skal ál sortering stoppe! Nej, her giver det mening. Han har sin egen Goebbels …. Ikke noget at samle på. Ingen fri presse!

Stine Bosse, Formand for Europabevægelsen

Det kommer ikke som den store overraskelse, at Stine Bosse er stor tilhænger af censur. Hun er formand for DJØF’s TechDK-kommission der flere gange har været ude med anbefalinger om mere censur på de sociale medier.

Danmarks Fremtid mener: censur er den svages mangel på argumenter. Uanset hvor tåbeligt det skrevne og det sagte ord er, skal man altid bruge ordets magt, ikke kujonens våben.

Gør EU det rigtige ved at censurere de russiske propaganda medier? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter. Du kan også indsende debatindlæg her.

LÆS OGSÅ