Danmarks Fremtid
NYHED

Fagbevægelsen: ulandsbistand før medlemmers rettigheder.

Inger Støjberg's Danmarksdemokraterne har forslået flere barsel rettigheder. Fagbevægelsen vil hellere have en fortsat høj ulandsbistand.
ulandsbistand før medlemmers rettigheder - Fagbevægelsens hovedorganisation - Inger Støjberg - DanmarksDemokraterne
Er fagforeningerne de røde partiers forlængede arm? Bidrager fagforeningerne både direkte og indirekte til de røde partiers pengekasse og valgkampe, uanset ikke alle af deres medlemmer stemmer på rød blok?
Det mener fagforeninger ikke selv. De bortviser altid påstanden med, at de altid kæmper for deres medlemmers interesserer, ikke partiernes.
Men det tager ikke mange sekunder at dokumentere, at fagbevægelsen ikke taler helt sandt. Lad os prøve at se på et konkret eksempel, netop medlemmernes rettigheder, når det gælder barsel.

EU gennemtvinger barsel forringelser

For nylig forringede venstrefløjen med opbakning fra store dele af fagbevægelsen, på befaling fra EU, de danske familiers mulighed for selv at bestemme, hvordan barslen skulle fordeles mellem mor og far. Nu dikteres det, hvor mange uger far skal holdes, selv om mor måske gerne vil gå hjemme under hele barslen.
Den forringelse har Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne et modspil til. Danmarksdemokraterne ønsker at give familierne friheden tilbage. Partiet vil derfor forlænge barslen med ni uger, så familierne selv kan fordele tiden mellem mor og far. Ikke alle familier er ens, og derfor kan man ikke planlægge ens.
Altså en styrkelse af de danske arbejdstageres rettigheder, en styrkelse der kommer fagforeningernes medlemmer til gode.

Fagbevægelsen kæmper for ulandsbistand

Fagbevægelsen vælger dog at takke nej til flere rettigheder til deres medlemmer. Man vælger i stedet at kæmpe for den ulandsbistand som pengene til de ekstra barsel rettigheder ellers skulle været taget fra.
På Twitter skriver Bente Sorgenfrey, der er næstformand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, følgende i to tweets (klik på de to tweets for oprindelige tweets):
En leder i Fagbevægelsen Hovedorganisation kalder altså flere rettigheder til hendes medlemmer for en vild melding. Samtidig Sætter hun ulandsbistand over hendes medlemmers rettigheder.
Noget kunne tyde på, at det er Bente Sorgenfrey’s egne politiske holdninger, måske en bias mod Inger Støjberg, der koster hendes medlemmer flere rettigheder.

Har du flere eksempler på, at fagbevægelsen tænker mere på partipolitiske interesser end på medlemmerne? Så skriv endelig til os.

Læs desuden med her, hvor vi afslører endnu en fagforening i politisk bias.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her

LÆS OGSÅ