Danmarks Fremtid
NYHED

Fake News: TV 2 News frikender sig selv

I forbindelse med Socialdemokratiets kongres afslørede Danmarks Fremtid TV 2 News i at levere Fake News til Seerne. Statsmediet frikender nu sig selv.
Fake News - TV 2 News frikender sig selv

I forbindelse med Socialdemokratiets kongres, for en lille måneds tid siden, afslørede vi statsmediet TV 2 News i at levere Fake News til Danskerne. I dag har TV 2 News svaret på vores klage.

Men svaret forholder sig ikke til konkrete beviser. Mere om det senere.

Vores klage over TV 2 News kom i forlængelse af, at vi også havde afsløret og klaget over Danmarks Radio i forbindelse med bias og vinkling mod Inger Støjberg.

Begge statsmediers svar vidner om en arrogance over for seerne og en ligegyldighed over for den manglende troværdighed i journalistbranchen.

Du kan her læse om Danmarks Radio’s svar på vores klage. Et svar som vi også fik i dag.

Fake News om medvind i meningsmålinger

Lørdag morgen i forbindelse med afholdelsen af Socialdemokratiets kongres varmede TV 2 News op med diverse indslag.

Under disse indslag, og det meste af dagen, kørte der en grafik med teksten “Regeringspartiet har medvind viser meningsmålingerne“.

Studieværten fortalte løbende, at alt så godt ud for både Mette Frederiksen, Socialdemokratiet og resten af rød blok.

Men nogle få dage før, helt specifikt onsdag den 15. september 2021, bragte B.T. en meningsmåling med titlen “Ny måling: Rød bloks forspring smuldrer”.

Her kunne man bl.a. læse følgende:

“YouGov har spurgt 1.263 personer, hvad de ville stemme, hvis der var valg i dag. Rød blok får 50,8 procent opbakning, hvor blå blok får 48,0 procent. Så sent som i august var rød bloks forspring betydeligt mere markant. I en helt tilsvarende måling fra YouGov ville 53 procent af danskerne stemme på rød blok. Kun 45,9 procent ville stemme på blå blok.”

Og efterfølgende i artiklen stod der:

“Og over en bred kam går de røde partier tilbage fra august. Kun SF stiger fra 7,7 procent til 7,9 procent.”

Altså den totale modsætning af, hvad TV 2 News forsøgte at bilde seerne ind under deres dækning af kongressen.

Det er hvad vi, og mange andre, kalder for Fake News.

Klage til TV 2 News over dækningen

På baggrund af ovenstående valgte vi her på DanmarksFremtid.dk at klage til seernes redaktør hos TV 2 Danmark.

Vores klage lød som følgende:

“Jeg ønsker at indgive en klage over TV 2 News dækning af Socialdemokratiets kongres lørdag den 18. september 2021. I løbet af dagen fremgår det på TV 2 News, at både regering og rød blok har medvind, ifølge meningsmålinger. Men så sent som den 15. September 2021 viser en meningsmåling, at blå blok henter ind på rød blok, og at de fleste partier i rød blok går tilbage. Det er ren ud sagt fake news og et demokratisk problem, at TV 2 news manipulerer sådan med virkeligheden.”

Det bureaukratiske system hos TV 2 Danmark fungerer åbenbart på samme måde som hos Danmarks Radio. Derfor svarer seernes redaktør ikke selv, men redaktionschefen for TV 2 News, Thomas Gadsbølle.

TV 2 Danmark vælger altså at lade de samme personer, der klages over, svare og tage stilling til klagen over Fake News. Det er ren kafkask.

Svaret lyder som følgende, og er selvfølgelig total afvisende:

“Mange tak for din henvendelse, hvor jeg har forholdt mig til dine kommentarer om vores vinkling angående Socialdemokraterne. Vi tog i vores måling udgangspunkt i Berlingske Barometers vægtede gennemsnit, hvor Socialdemokraterne lå omkring 4 procent bedre end valgresultatet i 2019 i målingen før landsmødet. Du kan se det her: https://www.berlingske.dk/barometeret. Til info gør vi ved dækningen af de politiske landsmøder mere overordnet status på partierne, og vi sammenlignede derfor med valgresultatet. Vi kunne med fordel have sagt, at partiet har været på et højere niveau i valgperioden, men jeg mener ikke, at vores vinkling er forkert. Vi sagde desuden i vores tekst, at ”rød blok har en komfortabel føring over blå blok blandt vælgerne”. Det er ligeledes i overensstemmelse med målingerne.”

TV 2 News afslører kun sig selv med dette svar.

Statsmediet udvælger helt specifikt ældre målinger, som understøtter deres egen vinkling, i stedet for at forholde sig til dugfriske meningsmålinger, der viser det fuldstændig modsatte af, hvad kanalen fortalte seerne, hvad redaktionschefen skriver i sit svar.

Det må vel være i en hvilken som helst redaktions interesse, at bringe de seneste informationer, de seneste tal. Men åbenbart ikke hos TV 2 Danmark.

Vi har tidligere dokumenteret, hvordan flere af journalisterne, ledelsen, hos TV 2 Danmark er tæt forbundet til Socialdemokratiet, ja endda været kandidater for partiet.

Statsmediets svar viser, at vinklingen er derefter.

Vi vælger at køre videre med klagen og beder derfor om, at seernes readaktør kommer ind over sagen.

Du kan deltage i debatten på Facebook eller på Twitter. Du kan også indsende debatindlæg her. Du kan støtte driften af Danmarks Fremtid via MobilePay box25487.

LÆS OGSÅ