NYHED

Flere løgne fra Politiken om forsvarsforbeholdet?

Valgkampen om afskaffelse af forsvarsforbeholdet er i gang. Det samme er de mange løgne. Politiken spreder misinformation om cyber-samarbejdet.
Flere løgne fra Politiken om forsvarsforbeholdet?

Læs hele vores EU dækning i vores Tema “EU elitens fallitbo“.

Lørdag skrev Politiken en artikel med den lange overskrift “Danmark glimrer ved sit fravær«: Med forbeholdet risikerer Danmark at gå glip af vitale cyberefterretninger”

Her påstod avisen, at “det danske forsvarsforbehold holder os ude af cybersamarbejde i EU“.

Venstres gruppeformand i EU-Parlamentet, Morten Løkkegaard, bakker op om artiklens vinkling og udtaler bl.a. følgende:

Jeg har slået på tromme for det her længe og mener, at det er på høje tid, at cyberelementet kommer ind i forsvarsforbeholdsdiskussionen, for det her er jo et eklatant eksempel på, at vi skal være med

Morten Løkkegaard, medlem af EU parlamentet for Venstre

Det lyder jo ganske alvorligt, at Danmark ikke kan være med til at bekæmpe cyberkriminalitet, ikke kan få hjælp gennem samarbejdet.

Journalisterne bag artiklen er Martin Juhl og Politiken’s EU korrespondent, Karin Axelsson.

Men kan det nu også passe, at Danmark ikke er en del af cyber-samarbejdet, eller leverer Politiken endnu en af ja-sidens mange skræmmekampagner, mange manipulationer?

Ja-tilhænger afslører Politikens bedrag

Hvis man skal tro den tidligere forsvarsminister Trine Bramsen, så er Politiken’s artikel noget ren makværk, hvis ikke en stor fed løgn.

I 2020, da hun stadig var forsvarsminister, skrev Trine Bramsen følgende på Twitter:

Så ifølge den tidligere forsvarsminister, og nuværende fortaler for at afskaffe forsvarsforbeholdet (Socialdemokratiet er også her ikke til at stole på), så er Danmark altså en del af cyber-samarbejdet.

Men det er ikke kun i rammen af NATO, at Danmark samarbejder med andre lande. I EU foregår der et tæt samarbejde om cybersikkerhed

Forsvarsministeriet

Ja man kan faktisk direkte læse på Forsvarsministeriets hjemmeside, at Danmark er en del af EU samarbejdet om cybertrusler.

Så når Politiken skriver “”det danske forsvarsforbehold holder os ude af cybersamarbejde i EU”, så er det altså endnu en skandaløs løgn, en manipulation, fra ja-siden. 

Bragt til danskerne af Politiken, der modtager omkring 17.500.000 skattekroner om året i mediestøtte.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ