NYHED

Folkemødet 2022 er DJØF-samfundets årlige firmafest

Skandaler, druk, nøgenhed og ufattelige høje priser. Det kan lyde som Sunny Beach om sommeren, men rent faktisk er det Folkemødet på Bornholm.
Folkemødet er DJØF-samfundets årlige firmafest

I disse dage er færger og fly til Bornholm fyldt op med politikere, journalister, kommentatorer og eksperter, der alle strømmer til Allinge for at deltage i det såkaldte Folkemødet.

Her dyrker vi den demokratiske samtale og mindsker afstanden mellem borger og beslutningstager.

Folkemødet

Folkemødet skulle være demokratiets højborg, hvor den almindelige borger kunne mødes med politikerne til en debat om demokratiets tilstand, hvor vi stolt som nation kunne fremvise en kort afstand mellem borgeren og beslutningstageren.

Men man må konstatere, at Folkemødet er endt ud med at være DJØF-samfundets årlige firmafest, hvor den sædvanlige medie- og politikerelite mødes.

Priser for eliten

For med priser op til 12.500 kroner for tre overnatninger i forbindelse med folkemødet på Bornholm, er det begrænset hvor meget folkeligt, der er over arrangementet.

Følger man politikere, journalister mv. på Twitter, så er der ingen tvivl om, at en stor del af Folkemødet også er det sociale,  blandt andet festerne. Og det er fester der ikke holder sig tilbage for Sunny Beach.

Druk og skandaler

Sidste år kunne man for eksempel opleve Sikandar Siddique’s (Frie Grønne) daværende særlige rådgiver, Rune Langhoff, der stærkt beruset blottede sig for flere personer på en bar. Rådgiveren talte desuden upassende til flere af de personer, der var til stede, blandt andet kaldte han en journalist for luder.

Danskerne kan altså se til, mens DJØF-samfundet på Folkemødet får fyret mindst 50.000.000 skattekroner af, mens de hygger og skåler med hinanden.

Journalister og politikere behøves ikke tage til Bornholm på skatteydernes regning for at feste og date. Det gør de jo allerede i hverdagen. 

For eksempel da flere journalister festede med den socialdemokratiske minister Rasmus Prehn, eller da selvsamme Prehn var på date med BT’s debatredaktør.

Folkemødet er endnu et bevis på, at politikere og journalister er en lille sammenspist familie, der tror det gavner det danske demokrati, at de drikker, fester, dater og sover med hinanden.

Nedlæg Folkemødet. Der sker intet demokratisk på den uge, som ikke kunne være foregået på andre tidspunkter, andre steder.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ