Danmarks Fremtid
47,5%
NYHED

Misbrug af skattemidler: fyr BT journalist efter middag med minister

Rasmus Prehn har misbrugt sit minister kreditkort, og det er sket sammen med en debatredaktør fra BT. Mediernes troværdighed står på spil.
fyr BT journalist efter middag med minister - Rasmus Prehn - Sanne Fahnøe

Læs hele vores kritiske tema om de danske medier her. Du kan også se vores varedeklaration af journalister her.

Forleden kunne Ekstra Bladet afsløre, at minister for landbrug, fiskeri og fødevarer, Rasmus Prehn, har misbrugt sit minister kreditkort til betaling af flere regninger på barer og restauranter, altså betalt for privat forbrug. 

Vi her på Danmarks Fremtid har efterfølgende kunne dokumentere, at Rasmus Prehn har løjet om lovligheden af hans kreditkort misbrug.

I dag kan mediet Frihedsbrevet så afsløre, at en af de middage, hvor socialdemokraten Rasmus Prehn har misbrugt sit minister kreditkort, har været sammen med BT’s debatredaktør, Sanne Fahnøe.

Skatteyderbetalt date?

Ministeren og journalisten besøgte den italienske restaurant Famo Metro i slutningen af november 2021, hvor de spiste og drak for tilsammen 2133 kroner. En regning der blev betalt af skatteyderne på Rasmus Prehns ministerkort.

Har har efterfølgende betalt pengene tilbage, men reglerne er stadig overtrådt.

Blot et par måneder før besøget på restauranten meddelte Rasmus Prehn, at han og konen skulle skilles. Man kunne få den mistanke, at ministeren og journalisten var på en skatteyderbetalt date. Noget der åbenbart er blevet en trend hos den socialdemokratiske regering.

Men uanset om der var tale om en date eller ej, så er der flere skandaler i den pågældende middag.

Prehn har overtrådt reglerne

For det første har minister Rasmus Prehn overtrådt reglerne for brug af kreditkort som minister, som offentlig ansat. Det er Sten Bønsing, der er professor i forvaltningsret ved Københavns Universitet, overhovedet ikke i tvivl om.

Noget der bør koste Rasmus Prehn hans ministepost.

Det er en forkert brug af kreditkort. Der er ikke mulighed for, at man kan lægge ud for private indkøb. Heller ikke, hvis man refunderer det efterfølgende

For det andet, så er det en skandale, at en journalist, en redaktør, fra et medie, der skal kigge politikere og regeringen efter i sømmene, går på date / middag med en minister.

Journalisters troværdighed

Journalisten medvirker indirekte til at overtræde loven, men det kan hverken BT’s chefredaktør eller debatredaktør tydeligvis ikke se skader ikke bare BT’s omdømme, men danske medier og journalister generelt.

For på spørgsmålet om det får konsekvenser for debatredaktør Sanne Fahnøe, svarer BT’s nye chefredaktør, Pernille Hollbøll, følgende:

Nej. Vi har haft en snak om, at det ikke er sådan, hverken debatredaktøren eller vi andre fremadrettet skal gebærde os

Det er fuldstændig grotesk, at en chefredaktør ikke kan se, at sagen skader ikke bare sit eget medie, men danske medier og journalister generelt. Hvis chefredaktøren ikke vil fyre sin medarbejder, som ingen situationsfornemmelse har, må Sanne Fahnøe tage konsekvenserne og sige sit job op. 

Hvis hun da har en smule respekt for sit eget fag.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ