Danmarks Fremtid
47,5%
NYHED

Gå af Mette – Leder

Den største politisk skandale i danmarkshistorien, takket være Mette Frederiksen. Hvorfor siger medier og støttepartier så ikke "Gå af Mette"?
Gå af Mette – Leder v2
#GåAfMette
Siden Mette Frederiksen og Socialdemokratiet overtog ledelsen af Danmark i 2019 har de vidst, at de ingen respekt har for hverken demokrati eller retsstat.
Det har hele situationen i forbindelse med nedlukningen af landet påvist. Det har specielt mink skandalen gang på gang påvist. Også de seneste dage.
Og ser man på alle sagerne, så er der en ting, der går igen. At Mette Frederiksen og hendes ministre skyder skylden på alt og alle, lige på nær dem selv.

Vi husker alle, da Mette Frederiksen stod på national TV og påstod, at det var myndighederne, der havde beordret en total nedlukning af Danmark. Det vidste sig senere at være en komplet løgn. Mette Frederiksen ville ikke vedkende sig sit ansvar.

Mette fraskriver sig ansvaret

Og i dag ser vi så igen Mette Frederiksen stille sig frem på TV og give alle andre skylden.

I forbindelse med skandalen om de mange slettede sms’er, også sms’er på Mette Frederiksen egen telefon, udtaler hun til TV 2:

Jeg er blevet rådgivet af Statsministeriet i forhold til at slette mine sms'er af sikkerhedshensyn

Problemet for Mette Frederiksen er bare, at det er der ingen andre, der er blevet rådet til at slette dokumenter, som sms’er er, igennem tiderne.

Problemet for Mette Frederiksen er bare, at hun som statsminister står med det øverste ansvar.

Statsministeriet har i forbindelserne med afsløringerne udtalt, at der er behov for at udarbejde generelle retningslinjer for opbevaring og sletning af sms-beskeder på tjenestemobiler i staten.

Men statsministeriet, og dermed Mette Frederiksen, “glemmer” bare lige en enkelt vigtig detalje.

Frederik Waage, der er professor ved juridisk institut på SDU og ekspert i forvaltningsret, udtaler nemlig følgende til TV 2.

Sms’er bliver i juridisk forstand sidestilet med andre skriftlige dokumenter, og derfor skal tekstbeskerne gemmes

Man kan så også spørge, hvem det er i statsministeriet, der har rådgivet statsministeren til at slette demokratiet?

Er det departementschefen som også selv har slettet sin sms’er? Den samme departementschef som er blevet en politisk part i hele skandalen?

Er det statsministerens spindoktor, der sjovt nok også har slettet alle sine sms’er? En spindoktor, hvis arbejde er at holde statsministeren ved magten for enhver pris?

Og ser man på hele tidsforløbet, så er sandheden desuden, at statsministeren og hendes medsammensvorne først slettede de pågældende sms’er, efter at der var blevet bedt om aktindsigt.

Støttepartier rene marionetdukker

Men hvad er årsagerne til, at en person som Mette Frederiksen forsat sidder på posten som Danmarks Statsminister, når skandalerne bliver ved med at dukke op lige så hurtig som rød stue kan råbe “jamen de andre gjorde også”?

Forklaringen er to-delt: partier der opfører sig som de rene marionetdukker og en presse, der er alt for svag til at kunne konfrontere statsministeren og hendes ministre.

Den første del af forklaringen er Kylle, Pylle og Rylle, der i daglig tale går under navnene Mai Villadsen, Pia Olsen Dyhr og Sofie Carsten Nielsen.

Partilederne for de tre støttepartier har været komplet tavse siden det kom frem, at ikke bare medarbejdere, men også statsministeren selv, har slettet sms’er.

Støttepartierne har under hele Mette Frederiksens regeringsperiode kæftet op, men hurtigt faldet ned igen, når sagerne enten er blevet glemt af pressen eller blevet begravet i diverse udvalg og kommisioner.

Hvornår viser støttepartierne deres respekt for det danske demokrati, for retsstaten? De havde ufattelig travlt med at smide Inger Støjberg for en rigsret på et bevismateriale, ingen endnu har kunne påvise.

Støttepartierne bruger konstant som undskyldning, at der er nedsat en kommision. Men kommisionen kan sagtens forsætte, selv om Mette Frederiksen bliver stoppet med det samme i at ødelægge det danske demokrati.

I sagen om Mette Frederiksen står beviserne i kø, er beviserne så klare, at støttepartierne for længst skulle have råbt: Gå af Mette.

Svage danske journalister

Den anden del af forklaringen på, at Mette Frederiksen forsat sidder, er den danske presse. Sammenligner man den danske presse med udlandet, så har vi i stedet for nogle glubske rottweilere en flok logrende labradorhvalpe rendende rundt som journalister i Danmark.

Et godt eksempel er det interview med statsministeren som TV 2 i dag bragte. Her hørte man en nærmeste ærbødig og bukkende journalist over for statsministeren.

Jo der blev stillet en form for kritiske spørgsmål, men der blev ikke fulgt op på dem, og journalisten udviste ikke nogen form for insisteren og aggresivitet over for Mette Frederiksen.

Journalisten gav statsministeren lov til at fyre sine indstuderede spinsætninger af, gav statsministeren lov til at stå med stenansigt.

Og det er ikke første gang, at man ser dansk presse agere mikrofonholdere over for statsministeren og hendes regering.

Jeg husker selv med gru, hvordan en journalist fra Ekstra Bladet på et af de første pressemøder i forbindelse med nedlukningen af Danmark takkede hende for hendes indsats, husker hvordan B.T.s chefredaktør Michael Dyrby udnævnte statsministeren til landsmoder.

Hvorfor danske journalister ikke viser større respekt over for deres eget fag, viser en større vilje til at gå efter politikerne, når de svigter og begår ulovligheder, kan undre. Kan det have noget at gøre med, at de til dagligt omgåes de samme politikere, som var de venner?

Journalister og medier vil påstå, at afsløringerne af de mange sager, senest afsløringerne af sms’erne, viser at de passer deres arbejde.

Gå af Mette

Problemet er ikke, at sagerne ikke bliver fundet frem. Problemet er, at sagerne ikke bliver fulgt til dørs, at journalisterne tit lader sig spise af med de indstuderede spinsætninger. At journalisterne hurtig mister interessen.

Problemet er, at ingen danske medier på forsiden har haft overskriften: “Gå af Mette”

Det er på tide, at medier og støttepartier viser, at de tager demokratiet alvorligt. Det er på tide, at de stopper med at være bange for Mette Frederiksen. Det er på tide de i kor råber “Gå af Mette”.

Danmarks Fremtid holdning er klar: Mette Frederiksen skal gå af. Kan hun ikke selv finde ud af det, så må hendes støttepartier tage sig sammen og vise den respekt for demokratiet, som Danmark og danskerne har krav på.

Finne Edtwodth, chefredaktør

Deltag i debatten på Facebook eller Twitter. Du kan også bidrage ved at indsende debatindlæg.

Husk du kan støtte driften af Danmarks Fremtid via MobilePay box25487.

LÆS OGSÅ