Danmarks Fremtid
47,5%
NYHED

Bruger gaslækage som undskyldning for at udskyde valg

Efter sabotagen mod gas rørledningerne nær Bornholm er journalister og andre medlemmer af rød stue allerede i gang med at aflyse valget.
Bruger gaslækage som undskyldning for at udskyde valg - Bornholm - Mette Frederiksen
Tirsdag kom det frem, at gaslækagerne ved Nord Stream 1 og 2 nær Bornholm formentlig er resultatet af overlagt sabotage. Det fortalte både statsminister Mette Frederiksen og hendes kollega, Sveriges statsminister Magdalena Andersson, på pressemøder sent tirsdag aften.
Danske myndigheder oplyste, at det er deres vurdering, at der ikke er tale om et uheld, men en bevidst handling. De mener dog, at det er for tidligt at tale om et motiv.
Myndighederne oplyste desuden, at de ikke mener at sabotagen betyder, at der er en øget militær trussel mod Danmark; og at lækagen ikke kommer til at gå ud over forsyningen i Danmark.
Efterfølgende tog det ikke mange sekunder før både røde politikere, kommentatorer og journalister begyndte at snakke om at udskyde det folketingsvalg, som Radikale Venstre har truet med de seneste par måneder.
Flere skatteyderbetalte medier, som blandt andet B.T., leverede hurtig artikler om muligheden for at udskyde valget.

Udskydelse af valget

For eksempel forsøgte Socialdemokraten og journalisten David Trads, der for kort tid siden forlangte en beskidt valgkamp af rød stue, på Twitter at komme med gode råd til Radikale Venstre, så de kunne trække deres valgtrussel tilbage.
Og Jyllands-Postens politiske redaktør Nikolaj Rytgaard fulgte straks op med et tweet, hvor han blandt andet spurgte, om tiden virkelig er inde til et valg. Som David Trads lagde den politiske redaktør pres på Radikale Venstre og Sofie Carsten Nielsen om at udskyde valget.
Den Radikale leder Sofie Carsten Nielsen skrev senere på aften på Facebook, at hun og partiet fastholder, at det er det rigtige tidspunkt at holde et valg på. At den ene kriser afløser den anden i i øjeblikket, og derfor er det ikke tiden til en 8 måneder lang valgkamp.

Vi har vist ikke før her på Danmarks Fremtid været enige med Radikale Venstre og Sofie Carsten Nielsen. Men i dette tilfælde har hun fuldstændig ret.  Vi skal ikke have en 8 måneder lang skatteyderbetalt valgkamp, hvor Mette Frederiksen kan spinne og bedrage løs i skyggen af internationale kriser, der rammer Danmark ganske hårdt.

USA står bag

I stedet for at passe deres job som den fjerde statsmagt har journalister som Michael Lund fra Berlingske, der senest bragte flere løgne omkring advokatundersøgelsen af Mette Frederiksens rolle i minksskandalen, mere travlt med at sprede konspirationsteorier om at USA står bag sabotagen.
En sabotage som kun Putin og russerne vinder ved. For den vil skabe usikkerhed blandt befolkningerne i Europa om forsyningerne af el og varme. En usikkerhed der kan få europæerne til at ytre ønske om at ophæve sanktionerne mod Rusland for at sikre vinterens energi og varme.
Journalister som Michael Lund og Nikolaj Rytgaard skulle i stedet bruge deres arbejdstimer på at undersøge, hvorfor regeringen, Mette Frederiksen og Jeppe Kofod endnu ikke har taget konsekvenserne af russernes aggressioner og angreb på den internationale fred.
Hvorfor er den russiske ambassadør i Danmark ikke for længst smidt ud? Har russerne måske noget på vores udenrigsminister, der jo har en vis kærlighed til purunge piger?

Tiden er inde til et valg

Selvfølgelig står Mette Frederiksen og regeringen ikke bag en sabotage af rørledningerne for at have en undskyldning for udskyde et valg. Et folketingsvalg som Radikale Venstre som skrevet forlanger udskrevet senest i næste uge.
Men det er iøjefaldende, at rød stue, inklusiv journalister, straks bruger situationen som endnu en undskyldning for at lade Mette Frederiksen og hendes ministre slippe for at stå til ansvar over for vælgerne.
Mette Frederiksen har igennem længere tid ingen problemer haft med at rejse landet rundt i en socialdemokratisk valgbus for at føre en ulovlig valgkamp. Det er sket mens Europa og Danmark de facto har været i krig mod Rusland via den vigtige og fuldt ud berettigede militære og økonomiske støtte til Ukraine.

Holder danskerne for nar

Så når røde journalister og politikere mener, at tiden ikke er inde til en valgkamp og et valg, så er det at holde danskerne for nar. Så er det at svigte demokratiet.
Det er netop vigtigt i en krisesituation, at vi som danskere får mulighed for at vælge en statsminister, vi kan stole på. En statsminister der sætter Danmark før sit eget magtbegær. En statsminister der respekterer både retsstaten og demokratiet. En statsminister der ikke lyver om de anbefalinger, myndighederne kommer med.
Lige nu har Danmark en statsminister, der har begået lovbrud, der har løjet og truet sig til fatale beslutninger. En statsminister som ikke vil tage konsekvenserne og i stedet smider et kvindeligt offerkort.
Danmark skal ikke have en magtliderlig lovbryder og løgner til at lede landet under en international krise, hvor krigen rykker tættere og tættere på vores grænser.
Derfor skal danskerne allerede nu have mulighed for at bruge vores demokratiske grundlovssikrede ret til at udskifte landets politiske leder.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ